Probleme în plus pentru Alexa la Rapid. Directorul tehnic nu s-a ferit să vorbească despre dificultățile pe care le are cu jucătorii: „Discut cu ei, încerc să țin legătura cu toți”

Probleme în plus pentru Alexa la Rapid.** Directorul tehnic nu s-a ferit să vorbească despre dificultățile pe care le are cu jucătorii:

Dan Alexa (40 de ani), directorul tehnic al echipei Rapid, a declarat că este conștient de faptul că are serios de lucru la gruparea giuleșteană. Pe lângă aspectele legate de pauza impusă de starea de urgență din țară, recunoaște că are nevoie să „umble” și la psihicul jucătorilor. Rezultatele slabe înregistrate în primele trei meciuri oficiale din 2020 (două egaluri la scorul de 0-0 și o înfrângere la scorul de 0-1) au afectat lotul, iar Alexa este nevoit, acum, să le readucă optimismul, care să se transpună în joc.

Deși nu poate să vorbească față în față cu ei în aceste momente, directorul tehnic al Rapidului poartă discuții telefonice cu fiecare jucător în parte.

„Lotul este bine pregătit. Problemele sunt de mental, pentru că rezultatele nu au fost cele mai bune în ultima perioadă, dar Rapid are lot de promovare.

Motivația jucătorilor se va face prin discuții foarte multe. Vorbesc cu ei în perioada asta. Încerc să țin legătura cu toți. Am mare încredere în ei, pentru că sunt jucători cu valoare”, a declarat Dan Alexa, într-o videoconferință de presă susținută sâmbătă, înaintea meciului virtual dintre Rapid și FC Argeș. Acesta le-a promis fanilor că echipa se va lupta pentru primele locuri.

Dan Alexa: „Avem lot de promovare” 

Alexa a pus singur un plus de presiune pe el, când a fost întrebat de suporteri dacă Rapid are lot de promovare.

„Lotul Rapidului este unul dintre cele mai bune din Liga 2. Sunt mulți jucători tineri de mare talent, iar jucătorii cu experiență au valoare și sunt jucători de caracter. Ar lipsi, probabil, o poziție-două, dar eu cred că are lot de promovare.

Am fi jucat la Viitorul Pandurii Târgu Jiu înainte să se pună pauză, îmi făcusem un prim 13-14, iar puțin înainte de meciul direct urma să definitivez prima echipă. (…) Nu sunt adeptul improvizațiilor multe, dar, dacă le faci, trebuie să lucrezi foarte mult cu jucătorii respectivi”, a completat Alexa.

Rapid ocupă locul 6 în Liga 2 după 24 de etape, cu 37 de puncte, cu două mai puțin decât CS Mioveni și Turris Oltul Turnu Măgurele, ocupantele locurilor 2, respectiv 3, cele care duc la promovare, respectiv barajul pentru promovare.

Data reluării campionatului este incertă în acest moment din cauza pandemiei de coronavirus, la FRF încercându-se în această perioadă să se găsească variante optime pentru continuarea competițiilor sportive. Una din ele este stabilirea ierarhiei finale cu sistem play-off/ play-out. Toate detaliile pot fi citite AICI.

Pe aceeași temă