Primăria Brăila a alocat prima tranșă de bani Daciei Unirea. Președintele clubului e optimist: „Se va da un restart întregii noastre activități. Vor fi mari transformări”

Marius ANGHEL 06 Dec. 2017, 13:20 Campionat

Marți dimineață, în cadrul unei conferințe de presă organizată la stadionul Municipal din Brăila, președintele Consiliului de Administrație al clubului Dacia Unirea, Valentin Avramescu, a anunțat în mod oficial că primăria locală a virat deja prima tranșă din suma alocată pentru acest final de an echipei fanion a orașului Brăila. La această întâlnire cu presa au participat și antrenorul Alin Pânzaru, directorul sportiv Sorin Frunză, șeful Centrului de copii și juniori, Aurelian Stamate, dar și reprezentantul CJ Brăila, Alin Ilie.

„În sfârșit putem spune că a răsărit soarele și pe strada noastră. Primăria ne-a alocat prima tranșă din suma promisă. Vorbim despre un proiect pe care l-am demarat deja «Tradiție și performanță în fotbalul brăilean», în valoare totală de 500.000 lei din care 90% sunt fonduri de la primărie, iar restul banilor, din resurse proprii. Un proiect obținut pe Ordonanța 38/2017 care se derulează în perioada 15 octombrie – 15 decembrie 2017. Și trebuie să subliniez faptul că suntem primul club din Liga a 2-a care a reușit să ducă la bun sfârșit un proiect pe această nouă ordonanță. Mulțumim Consiliului Local. Ce să spun, pentru noi, acești bani reprezintă o mare gură de oxigen. Și din acest moment se va da un restart întregii noastre activități de la club. Vom face o analiză la tot ceea ce s-a întâmplat la club în acest sezon și, pentru că avem certitudinea că problemele financiare nu ne mai vor apăsa ca până acum, din 2018 vom fi preocupați doar de latura sportivă. Vor fi mari transformări la echipă în această iarnă și veți vedea că Dacia Unirea va reveni acolo unde îi este locul și unde, de fapt, ne dorim cu toții să revină”, a declarat Valentin Avramescu, citat de Obiectiv Vocea Brăilei.

După 20 de etape desfășurate în acest sezon, Dacia Unirea Brăila se află pe locul 17, retrogradabil, cu 19 puncte acumulate.

Frunză: „Vă gantez că Dacia Unirea nu va retrograda”

Antrenorul Alin Pânzaru a întărit ideea că în această iarnă lotul Daciei Unirea se va întări și că, în primăvară, echipa va arăta cu totul altfel. Cu aceleași gânduri este și jucătorul-director sportiv Sorin Frunză.

„Cu toate că unii dintre așa zișii fani ne cântă prohodul, eu vă gantez că Dacia Unirea nu va retrograda. A fost un moment greu, dar acum trebuie să ne concentrăm să batem sâmbătă Miroslava și vom ierna în afara zonei retrogradării. Deja am vorbit cu o serie de fotbaliști care doresc să vină la Brăila. Echipa va arăta cu totul altfel în ianuarie”, a asigurat Frunză.

Tot cu acest prilej, Alin Pânzaru a spus că reunirea lotului va avea loc în jur de 8 ianuarie 2018 și că Dacia Unirea va merge și într-un cantonament montan, cel mai probabil, la Poiana Brașov.

Punct final al programului finanțat de CJ „Împreună pentru viitorul fotbalului brăilean”

Tot în cadrul conferinței de presă Valentin Avramescu a anunțat că s-a încheiat programul finanțat de Consiliul Județean, „Împreună pentru viitorul fotbalului brăilean”.

„Consider că acest program finanțat de Consiliul Județean și-a atins scopul. Fără banii alocați în cadrul proiectului, grupele de copii și juniori ale clubului nostru nu și-ar fi putut desfășura activitatea. În jur de 30 de copii au fost legitimați la Dacia Unirea. Sper ca și în 2018 să beneficiem de sprijin din partea CJ”, a mai spus Valentin Avramescu.

Articol scris de Costel FILIP
Foto: Obiectiv Vocea Brăilei

Marius ANGHEL 06 Dec. 2017, 13:20 Campionat
Pe aceeași temă