Poenaru îi răspunde lui Baciu: „Să nu pună meritele echipei mele pe seama arbitrajului. I-am demonstrat pe teren de ce suntem pe locul 1”

Mihai Andries 07 Mar. 2015, 01:21 Campionat
Poenaru îi răspunde lui Baciu:**

Cu o zi înainte de primul meci oficial al echipei sale pe 2015, Marius Baciu, principalul Academicii Argeș a dat în presa locală o serie de declarații în care a arătat cu degetul spre liderul seriei 1, FC Voluntari. Aflată la șapte puncte distanță de gruparea care evoluează la Pitești, gruparea ilfoveană este acuzată că ar fi beneficiat de tratament preferențial din partea arbitrilor, în special sub formă de penaltyuri. Totodată, tehnicianul Academicii a insinuat că arbitrul care a oficiat la centru partida Voluntariului din runda precedentă ar fi „prieten, sau chiar consătean cu antrenorul celor de la Voluntari”.

Reacția Voluntariului a venit mai întâi prin vocea lui Ilie Poenaru, principalul grupării de pe primul loc din seria 1

Poenaru: „Eu nu am găsit o scuză în arbitraj, chiar dacă am fost defavorizat”

Poenaru a ținut să îi atragă atenția omologului său de pe banca Academicii că „este antrenor ca și mine și ar fi bine să ne vedem fiecare de echipa noastră, iar arbitrajul să îl lăsăm pe seama altora”, care a mai adăugat că nu a comentat și nu va comenta niciodată pe seama arbitrajului, chiar dacă au fost luate decizii în defavoarea echipei sale în acest sezon. „Eu nu am găsit o scuză în arbitraj, chiar dacă am fost defavorizați. Nu știu unde vede că suntem ajutați de arbitri, când Voluntariul a avut la Slobozia penalty clar la Ene, iar cu Suceava i s-a dat cu piciorul în piept lui Bălan și în ambele cazuri nu s-a dat nimic. Dar nu ne-am plâns de asta și ne-am văzut de munca noastră” a adăugat acesta

Poenaru s-a oferit să îi trimită lui Baciu toate videoclipurile cu penaltyurile primite de lider, pentru a vedea dacă au fost acordate corect sau nu: Dacă vrea, o să îi fac o analiză cu numărul de penaltyuri primite și o să îi dau cd-urile ca să le analizeze pentru a se convinge dacă au fost sau nu penaltyuri. Am să îl rog pe Marius Baciu să nu pună meritele echipei mele pe seama arbitrajului. I-am demonstrat pe teren de ce suntem pe locul 1. Avem 14 meciuri consecutive cu gol marcat, în șapte din ele am înscris de minim patru ori și doar într-unul singur am dat mai puțin de două goluri.

Poenaru: „Când cineva se ia de munca echipei mele, îmi voi apăra colectivul”

Principalul liderului i-a transmis lui Baciu că lupta pentru promovare vrea să o dea pe teren și nu prin declarații, dar nu va sta pasiv atunci când cineva va arunca cu noroi în munca depusă de echipa sa, de jucătorii săi și de stafful său.

„Mie nu îmi place să mă uit în curtea celorlalți și să intru în polemică. Îmi era atât de ușor să spun cu ce lejeritate au primit ei penaltyuri cu Farul sau cu Balotești, dar ce aveam de câștigat? Am preferat să îmi văd de jocul echipei mele, să mă concentrez asupra problemelor pe care le-am avut în timp și pe rezolvarea acestora. Tocmai de aceea, când cineva se ia de munca echipei mele, mă văd nevoit să îmi apăr colectivul. Nu accept ca cineva să își bată joc de munca noastră, așa bună sau rea cum e” a fost mesajul lui Poenaru

Poenaru: „Au fost pe primul loc, au avut șansa lor, dar nu au știut să se mențină acolo”

„Ei au fost pe primul loc, au avut șansa lor, dar nu au știut să se mențină acolo. Din păcate pentru ei și din fericire pentru noi, prin multă muncă, liniște și modestie, fără să ieșim cu declarații, am reușit să ajungem în locul lor. Acolo unde vom rămâne până la finalul campionatului. Noi nu promitem, noi facema continuat tehnicianul ilfovenilor.

Voluntariul a cerut arbitri de Liga 1 pentru meciurile rămase

În încheiere, principalul Voluntariului a răspuns declarației făcute de Baciu la adresa centralului care a oficiat meciul de la Bacău.

„Clubul FC Voluntari a făcut adresă și a cerut arbitri de Liga 1 la toate meciurile pe care le mai avem de disputat în acest an, pentru a evita orice discuții. Din păcate, ni s-a explicat că nu se poate acest lucru meci de meci, din lipsă de oameni. Așa că am solicitat ca una dintre partidele cu arbitru de Liga 1 să fie cea de la Brăila. Nu l-am cerut eu pe Rădulescu și nici nu sunt consătean cu acesta, în condițiile în care eu m-am mutat de 10-12 ani din Clinceni” a explicat Poenaru

Articol scris de Mihai ANDRIEȘ

 

Mihai Andries 07 Mar. 2015, 01:21 Campionat
Pe aceeași temă