Petrolul face scor cu Chiajna și-și mai spală din păcate după înfrângerea cu Rapid. Stoican către jucători: „Nu facem operații pe creier”. Marius Stan le dă dreptate suporterilor

Marius ANGHEL 19 Oct. 2019, 18:50 Campionat

Petrolul a ieșit câștigătoare la scor din meciul greu de pe teren propriu cu Concordia Chiajna, sâmbătă dimineață, în cadrul etapei a 13-a a Ligii 2. Toate reușitele pentru victoria cu 3-0 împotriva uneia dintre contracandidatele la promovare au fost date în a doua repriză, după schimbările inspirate de la pauză ale lui Flavius Stoican.

Intrările lui Younes și Arnăutu au limpezit jocul și au asigurat victoria

Reveniți pe „Ilie Oană” după înfrângerea din Primvs Derby cu Rapid, jucătorii Petrolului n-au avut un sprijin prea mare din tribune la meciul cu Concordia Chiajna. Doar circa 1.000 de spectatori, adică exact câți au făcut deplasarea miercuri la București, au asistat la acest joc pe care băieții lui Flavius Stoican l-au controlat de la un capăt până la altul, însă în care golurile au venit după o oră de joc.

Saim Tudor (8) și Manolache (43) au ratat marile ocazii în prima repriză, iar schimbările de la pauză făcute de Petrolul, cu Younes în locul lui Gnabouyou și Arnăutu în locul lui Deac, au limpezit jocul. Sergiu Arnăutu (60) a deschis scorul după o combinație cu Younes și o pătrundere în careu, apoi tunisianul (65) a trimis în transversală dintr-o lovitură liberă, iar Costache a parat la lovitura de cap a lui Saim Tudor, pentru ca Bogdan Gavrilă (66) să înscrie și el de la bara a doua după o acțiune frumoasă în stânga a lui Țicu. Younes (74) nu a putut înscrie cu capul nici din 7 metri lateral dreapta, în timp ce Țicu (77) a lovit transversala cu o altă diagonală trimisă din stânga.

Ultimul gol a venit în minutul 90, după un contraatac purtat de Bărboianu în flancul drept, o centrare din alergare în careul mic, acolo unde Albu a respins în Paliu, iar Sergiu Arnăutu, aflat în apropiere, a preluat și, din postura de singur cu Costache, l-a execută din 4 metri.

Flavius Stoican: „Nu facem operații pe creier, hai să vedem care e mai bun”

Flavius Stoican s-a declarat mulțumit de evoluția jucătorilor săi în acest meci, precizând și că schimbările au adus un plus.

„A fost un joc cu ocazii, goluri, faze și multe dueluri câștigate. Jocul a fost convingător. Știam că o să întâlnim o echipă proaspătă, cu agresivitate. Jucătorii veniți de pe bancă și-au făcut simțită prezența, dar sunt doar trei puncte. Nu suntem la nivelul maxim. Presiunea e artificială! Nu facem operații pe creier, hai să vedem care e mai bun. Le-am spus să își asume în 30 de metri, să nu mai fie timorați, asta am discutat cu jucătorii”, a spus Flavius Stoican la microfonul DigiSport, care a vorbit și despre schimbările făcute la pauză: „Hamza a făcut culoare, l-a ajutat pe Arnăutu să marcheze două goluri”.

Marius Stan: „Îmi venea și mie să strig demisia după meciul cu Rapid”

La Peluza Latină, fanii dezamăgiți după eșecul cu Rapid, dar și de parcursul din acest sezon al petroliștilor au afișat un banner cu mesajul „Jucați fără sentinemte, sunteți slavii banilor / Petrolul trăiește acum doar datorită fanilor” și au scandat în mai multe rânduri „Mercanarilor!” și „Jucați fotbal!”

Președintele Marius Stan a explicat că jucătorii sunt conștienți de reproșurile suporterilor și că sunt cu moralul la pământ, dar și că inclusiv el ar fi strigat demisia, dacă ar fi fost în locul fanilor, după înfrângerea cu Rapid.

„Am auzit ce s-a strigat astăzi. Cu toată onestitatea, îmi venea și mie să strig demisia după meciul cu Rapid. Supărarea a fost atât de mare, nu doar a lor, dar și a noastră. Era o echipă de bătut. A fost frustrant. Era un meci pe care nu aveam voie să îl pierdem.

Galeria reacționează cum crede de cuviință. Scandările de la începutul jocului puteau să atârne ca un bolovan de gâtul jucătorilor. Ei oricum nu stau chiar atât de grozav cu moralul și nu sunt cei mai puternici.

Nu poate să le reproșeze nimeni că se comportă ca niște mercenari. Aleargă, se pregătesc, dar nu întotdeauna îți iese tot ce îți dorești”, a declarat Marius Stan, pentru realitateasportiva.net.

Întrebat dacă își reproșează ceva până în acest moment, conducătorul Petrolului a spus: „Ne reproșăm rezultatele și cauza lor, cauză care încă ne scapă. Tot vorbim de blocaj mintal, psihic, dar nu suntem nici spital, nici centru de psihologie. Vreau să cred că supărarea suporterilor a trecut. Trebuie să fim echilibrați, nu să facem nuntă că am bătut cu 3-0. Va trebui să ne vedem și plusurile și minusurile. Sperăm să vină o serie de victorii care să aducă pace și bucurie.”

Cu 21 de puncte acumulate până acum, Petrolul a urcat, momentan, pe locul 5, la un punct în spatele celor de la Metaloglobus, care sunt pe 3, și la cinci de noul lider CS Mioveni. În etapa următoare, Petrolul nu joacă, fiindcă și-a amânat întâlnirea cu Turris-Oltul.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) / Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 19 Oct. 2019, 18:50 Campionat
Pe aceeași temă