Petrolul câștigă cu Viitorul Pandurii și revine pe podium. „Lupii” au întors scorul după ce au fost conduși pe „Ilie Oană”

Marius ANGHEL 12 Nov. 2019, 21:22 Campionat
Petrolul câștigă cu Viitorul Pandurii și revine pe podium.**

Petrolul a câștigat cu 3-1 meciul de pe teren propriu cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu, în deschiderea etapei a 17-a a Ligii 2, a doua intermediară din acest sezon. „Lupii” au fost conduși pe „Ilie Oană”, însă au întors scorul în ultimul sfert de oră al reprizei secunde. În partea secundă nu s-a mai marcat, astfel că ploieștenii au obținut toate punctele puse în joc și au urcat din nou pe locul 3 și au egalat, pentru moment, UTA, a doua clasată.

După două faze de atac destul de periculoase la poarta lui Moga, Victoraș Astafei (21) a marcat împotriva fostei sale echipe după ce a profitat de o minge deviată din bară în 8 metri, de unde a trimis sub transversală. Inițial, Vasile Pop l-a surprins pe Cezar Lungu dintr-o lovitură liberă bătută din stânga direct la colțul scurt, iar mingea s-a dus în bară. Imediat mai apoi, Bădăuță (25) a avut o acțiune personală și putea majora scorul dacă Lungu nu s-ar fi întins serios și ar fi scos balonul care s-ar fi dus sub transversală.

Petrolul a reintrat în meci după ce Antoniu Manolache (30) a marcat din 6 metri la colțul lung, după o recentrare din stânga a lui Țicu. Și a continuat să pună presiune, iar rezultatul s-a văzut și pe tabelă. Alexandru Saim Tudor (40) a reușit o „folha seca” dintr-o lovitură liberă, care l-a surprins pe Moga, iar Ionuț Cioinac (43) a punctat și el cu o lovitură de cap în urma unei centrări dintr-un corner de pe stânga a lui Marinescu.

Cu un avantaj liniștitor pe tabelă, Petrolul nu s-a mai „omorât” cu firea în partea secundă, a trecut pe lângă ale goluri la ocaziile lui Saim Tudor (50) și Marinescu (75), în timp ce oaspeții au irosit cea mai mare ocazie la lovitura liberă bătută de Darius Buia (81) de puțin pe lângă bara din stânga.

S-a terminat 3-1 și Petrolul acumulează 28 de puncte, revine pe locul 3 și egalează, pentru moment, UTA. Viitorul Pandurii rămâne cu 21 de puncte și ar putea pierde poziția a 9-a. Urmează meciul cu Campionii FC Argeș, pentru ploieșteni (la Pitești, sâmbătă, de la ora 19:30), și cu FK Csikszereda, pentru gorjeni (la Târgu Jiu, sâmbătă, de la ora 11:00).

–––––––––––––––––

Etapa a 17-a a Ligii 2, a doua intermediară a sezonului, începe de marți seară, de la ora 19:30, la Ploiești, pe stadionul „Ilie Oană”, acolo unde se întâlnesc Petrolul și Viitorul Pandurii Târgu Jiu. Cele două echipe sunt în prima jumătate a clasamentului eșalonului secund și sunt despărțite de patru puncte.

Petrolul are patru victorii consecutive pe teren propriu

Petrolul a ratat, în weekend, o bună oportunitate de a se apropia de primele două clasate, CS Mioveni și UTA, ba chiar a căzut de pe locul 3 pe 4, după ce a obținut doar o remiză la Reșița, acolo unde a încheiat 1-1 jocul cu CSM. Ploieștenii au condus prin golul lui Laurențiu Marinescu, însă au cedat teren în partea secundă și au fost egalați, stricându-și seria de trei victorii consecutive obținute până la deplasarea în Valea Domanului.

Acum, Petrolul revine pe teren propriu, acolo unde în ultimele patru meciuri a câștigat fără să primească gol, dacă includem și rezultatul anulat cu Daco-Getica, din cauza retragerii formației bucureștene. Nu îi va fi însă ușor în fața celor de la Viitorul Pandurii, o echipă imprevizibilă, care în acest sezon le-a bătut pe Rapid, Farul, Argeș sau Metaloglobus și a umilit-o cu 7-1 în deplasare pe Reșița. Pe Rapid a învins-o cu 2-1 chiar în Regie.

Elevii lui Flavius Stoican s-au întors sâmbătă seară de la Reșița, iar după un antrenament de refacere programat duminică, au efectuat luni seară o ultimă repetiție înaintea confruntării cu Viitorul Pandurii. Buletinul medical al „galben-albaștrilor” nu este deloc unul încurajator, pentru că, alături de Walace și Zaharia, pe lista indisponibililor au apărut, de ultimă oră, Hamza Younes și Ianis Stoica, primul acuzând o întindere musculară la coapsă, iar cel de-al doilea dureri la spate.

Antrenorul și două dintre „vedetele” de la Viitorul Pandurii, foști petroliști

Adversarul „lupilor”, Viitorul Pandurii Târgu Jiu, clona echipei Pandurii Târgu Jiu făcută de Nicolae Sarcină, fostă ACS Șirineasa, fostă ACS Energeticianul, cu lotul format în mare parte cu jucători de la Luceafărul Oradea, altă echipă susținută din umbră de Sarcină și pe care a retras-o din Liga 2 în ultimul moment în vară, pentru a o menține în acest eșalon pe Viitorul Pandurii, are rezultate oscilante în acest sezon. A înregistrat surprize, dar a și pierdut neașteptat.

Echipa antrenată de Cristian Lupuț, și el adus de la Luceafărul Oradea, vine după un 1-3 înregistrat la debutul pe noul stadion din Târgu Jiu, casa echipei Pandurii. Până acum, acasă îi spunea stadionului din Drobeta Turnu Severin, acolo unde își instalase cortul după ce în ultimele două sezoane a jucat la Petroșani. Anterior meciului cu Dunărea, noua formație din Târgu Jiu a cedat cu 2-0 la UTA. Marea surpriză înregistrată în acest sezon este succesul cu 2-1 în Regie, cu Rapid, dar are și multe semne de întrebare suspecte după victoria cu 7-1 la CSM Reșița.

La Viitorul Pandurii sunt și trei foști jucători ai echipei Petrolul. Pe banca tehnică se află Cristian Lupuț, un fost component al echipei ploieștene în urmă cu aproape un deceniu. Iar printre numele cele mai sonore din lot sunt cele ale lui Victoraș Astafei, și Vlad Rusu, alți foști petroliști.

În sezonul trecut, Petrolul a câștigat ambele meciuri cu Energeticianul, actuala Viitorul Pandurii. La Petroșani s-a impus cu 3-0, iar la Ploiești a fost 2-0.

Înaintea meciului de astăzi, cel care deschide etapa a 17-a, Petrolul se află pe locul 4 în Liga 2, cu 25 de puncte, la egalitate cu Farul, dar cu două jocuri mai puțin disputate decât constănțenii. Viitorul Pandurii se află pe poziția a 9-a, cu 21 de puncte strânse în 15 partide, deci are un meci mai mult decât ploieștenii.

Meciul care are loc pe stadionul „Ilie Oană”, din Ploiești, de la ora 19:30, va fi arbitrat de centralul Bogdan Dumitrache (București) și de asistenții Ionuț Marius Bobe (Videle) și Doru Zamfir (Slatina). Rezervă este Cristina Mariana Trandafir (București), în timp ce observatori au fost delegați Teodora Albon (Cluj-Napoca) și Bogdan Gheorghiță (Vaslui).

VEZI CLASAMENTUL LIGII 2 și GOLGHETERII

COMENTARIUL LIVE:

â–ºPetrolul: Cezar Lungu – Bărboianu (Sîrghi 82′), Alb. Olaru, Ant. Manolache, Țicu –  Bg. Gavrilă, Laur. Marinescu (cpt.), Cioinac (D. Meza Colli 68′), Saim Tudor – Șt. Blănaru (Al. Munteanu 78′), Arnăutu
Rezerve neutilizate: R. Avram – Ștefănescu, M. Bratu, D. Enache
Antrenor: Flavius Stoican

â–ºViitorul Pandurii: Moga – Dunca, Yabre, Oros (cpt.), Andr. Dragu – Vas. Pop, Prejmerean, Chiorean, Gîrbiță – Astafei (Cioiu 85′), Bădăuță (Buia 69′)
Rezerve neutilizate: Petrișor – Al. Băican, Chelariu, Parnău, Hăjmășan
Antrenor: Cristian Lupuț

â–ºMin 90+3 Final de partidă. Petrolul câștigă cu 3-1 meciul de pe teren propriu cu Viitorul Pandurii. Toate golurile au fost marcate în prima repriză. Cu acest succes, Petrolul revine pe locul 3, egalând-o la puncte pe UTA.

â–ºMin 90 Meciul e prelungit cu trei minute

â–ºMin 89 Centrare bună din stânga a lui Țicu, Moga plonjează și boxează din fața lui Arnăutu. Țicu acuză o accidentare după ce a fost lovit de Buia după ce a centrat

â–ºMin 85 La Viitorul Pandurii, iese Victoraș Astafei și intră Marius Cioiu

â–ºMin 82 Ultima schimbare la Petrolul. Iese Ștefan Bărboianu și intră Cristian Sîrghi

â–ºMin 81 Darius Buia șutează destul de puțin pe lângă bara din stânga, dintr-o lovitură liberă de la 18 metri central

â–ºMin 78 A doua schimbare la Petrolul. Iese Ștefan Blănaru și intră Alexandru Munteanu

â–ºMin 75 Marinescu trage din alergare de la 20 de metri central, mingea trece razant pe lângă bara din dreapta, iar arbitrul dă eronat corner. Moga n-a atins balonul

â–ºMin 71 Pop șutează cu pământul de la 20 de metri lateral stânga, Lungu reține fără probleme

â–ºMin 69 Schimbare și la Viitorul Pandurii. Iese Alexandru Bădăuță și intră Darius Buia

â–ºMin 68 Schimbare la Petrolul. Iese Ionuț Cioinac, care șchioapătă ușor, și intră David Meza Colli

â–ºMin 61 Valentin Țicu primește și el cartonașul galben pentru un fault

â–ºMin 58 Francois Yabre și Alexandru Tudor Saim văd cartonașele galbenele după ce jucătorul oaspeților lovește petrolistul într-un duel aerian și apoi se formează un meleu

â–ºMin 58 Marinescu trimite în zid dintr-o lovitură liberă de la 22 de metri central

â–ºMin 57 Cristian Oros primește cartonașul galben

â–ºMin 55 Cioinac șutează puternic de la 30 de metri central, dintr-o lovitură liberă, mingea e ușor deviată, Moga scapă în față și apoi reține. Arnăutu a ajuns prea târziu pentru a devia

â–ºMin 50 Centrare din dreapta a lui Gavrilă, Blănaru nu ajunge la minge să reia cu capul, Saim Tudor îi ia fața lui Dunca și reia din 6 metri, însă trimite peste poartă

â–ºMin 48 Moga reține fără probleme, în 5 metri, mingea șutată din fața careului de Marinescu

â–ºMin 46 S-a reluat meciul

â–ºMin 45+1 Pauză în meciul de la Ploiești. Petrolul întoarce scorul după ce a fost condusă. Au marcat Antoniu Manolache (30), Alexandru Tudor Saim (40) și Ionuț Cioinac (43), respectiv Victoraș Astafei (21)

â–ºMin 43 3-1 Marinescu centrează bine dintr-un corner de pe stânga, Astafei nu ajunge la minge la colțul scurt, Ionuț Cioinac reia cu capul de la prima bară și înscrie la colțul lung. Moga a ieșit târziu și s-a și lovit de un coechipier

â–ºMin 40 2-1 Alexandru Saim Tudor reușește o „folha seca” dintr-o lovitură liberă de la 28 de metri central, mingea se duce peste zid și apoi își pierde din altitudine, Moga e păcălit și, chiar dacă o atinge, nu poate evita golul, respingând în poartă. Petrolul întoarce scorul

â–ºMin 34 Gavrilă bate mult peste poartă o lovitură liberă de la 30 de metri ușor lateral dreapta. Petrolul continuă să pună presiune

â–ºMin 30 1-1 După o centrare înaltă dintr-un corner de pe dreapta a lui Gavrilă, Olaru câștigă duelul aerian în stânga cu Gîrbiță, trimite cu capul în fața careului mic, acolo unde Antoniu Manolache, nemarcat, reia din 6 metri la colțul lung, spre disperarea lui Oros, care a plonjat pentru a bloca șutul, dar n-a ajuns la timp. Moga a rămas nemișcat pe linie. Manolache (19 ani) e la al zecelea meci în acest sezon și la primul gol pentru Petrolul și își repară greșeala de la golul lui Astafei, când l-a scăpat din marcaj

â–ºMin 25 Ocazie mare pentru Viitorul Pandurii. Fază de contraatac a oaspeților, Bădăuță pătrunde în centru din stânga, trage lobat cu dreptul de la 20 de metri, iar Cezar Lungu se întinde serios și scoate cu un braț în lateral. Mingea s-ar fi dus sub transversală. Spectatorii se comportă bine până acum, nereproșându-le petroliștilor golul încasat

â–ºMin 21 0-1 Vasile Pop îl surprinde pe Cezar Lungu dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri ușor lateral stânga, trimite pe lângă zid la colțul scurt, portarul nu ajunge la minge, care lovește bara și se duce în centrul careului, unde Victoraș Astafei îi ia fața lui Manolache și înscrie cu capul din 8 metri sub transversală. Petrolul ia gol de la un fost jucător al ei

â–ºMin 17 Oaspeții sunt destul de periculoși în atac. Prejmerean pătrunde în dreapta, centrează în careu, Cioinac are în spate doi adversari, însă protejează bine în fața lui Gîrbiță și îndepărtează pericolul

â–ºMin 13 Minge ridicată peste apărare, Blănaru urmărește, e umăr la umăr cu Oros, care plonjează și respinge din 13 metri central cu capul în lateral. Blănaru cade în careu și cere penalty, însă intervenția lui Oros a fost curată

â–ºMin 12 După un contraatac al Petrolului, Blănaru avansează în vitează în dreapta, centrează bine în careu, însă Yabre e pe poziții și respinge în corner. Mingea s-ar fi dus în stânga la Arnăutu. Faza fixă este tratală lejer și e încheiată cu un șut din afara careului mult peste poartă

â–ºMin 6 Petrolul are o posesie ușor superioară în acest debut de meci, însă până acum nu a pus probleme la poarta lui Moga. Viitorul Pandurii dă semne că așteaptă greșelile adversarilor pentru a contraataca

â–ºMin 1 A început partida de la Ploiești. Asistența pe arena „Ilie Oană” este din nou una destul de redusă

Marius ANGHEL 12 Nov. 2019, 21:22 Campionat
Pe aceeași temă