Pancu, nervos după meciul câștigat de Rapid cu „frații” de la Poli: „Sunt aici pe un termen lung, foarte lung chiar”. Nemulțumirile față de gazon și conducere

Marius ANGHEL 26 Aug. 2019, 11:38 Campionat

Rapid a dominat într-un mod categoric meciul cu „frații” de la ASU Politehnica, așa cum avea să le spună la finalul partidei și antrenorul Daniel Pancu, însă golul victoriei a venit chinuit, în minutul 83, după o fază creată de Oanea și un autogol al experimentatului Cristian Scutaru. Reușita a picat însă într-un moment greu pentru giuleșteni, după ce rămăseseră în zece jucători, odată cu eliminarea lui Rareș Lazăr (75), iar timișorenii începuseră să preia contolul partidei.

Labeau (16), Roskopf (23), Hlistei (40, 42, 45, 45+3) au irosit ocazii bune de gol în prima repriză, acesta din urmă lovind și transversala, iar ritmul la poarta lui Murariu s-a menținut și după pauză. Labeau (55) și Hlistei (72) au avut noi situații, iar intrarea de KO a lui Rareș Lazăr (74) asupra lui Călin Jurj, care i-a și adus eliminarea, părea să îi pună pe rapidiști în încurcătură. Nu a fost însă cazul, pentru că timișorenii au rezolvat ceea ce elevii lui Daniel Pancu nu au putut. La o fază a lui Oanea, o pătrundere în careu pe stânga și o centrare în fața porții, Mera a deviat, Murariu a fost păcălit, iar Cristian Scutaru (83) a trimis mingea în autogol. Poliștii au replicat abia în minutul 90, atunci când Pițigoi a reimis destul de puțin pe lângă bară după o centrare a lui Ignea.

„Am dominat total un adversar care nu a ieșit din 16 metri 80 de minute. Și în opt oameni dacă jucam, câștigam meciul ăsta”

S-a terminat 1-0, iar Rapid a câștigat derby-ul cu Politehnica și respiră după eșecul drastic suferit runda trecută.

La final, la interviu, antrenorul Daniel Pancu a fost nervos. „A fost un joc la o singură poartă. 90 de minute s-a jucat la o singură poartă, într-o singură direcție, cu cinci jucători de bază absenți, plus copii. Am fost sterili, într-adevăr, nu am avut răutate, agresivitate la finalizare. În rest nu cred că se pune problema asupra victoriei. Am dominat total un adversar care nu a ieșit din 16 metri 80 de minute. Și în opt oameni dacă jucam, câștigam meciul ăsta. E o victorie de caracter, de moral, a jucătorilor. Au forță, demonstrează. Au trecut printr-un moment greu, se obișnuiesc ușor-ușor cu ceea ce înseamnă Rapidul și vor demonstra, vor demonstra că sunt cei mai buni”, a spus, la microfonul TelekomSport, antrenorul Rapidului.

Nemulțumiri au fost și față de suprafața de joc. Pancu spune că nu e interesat de rezultate, ci ca jocul echipe să mulțumească spectatorii. „Nu voiam un scor mai mare. Aveam nevoie de fotbal, de joc. Dacă ni se oferă și un gazon pe măsură, poate o să jucăm un fotbal și mai plăcut decât asta, cu foarte multe ocazii, cel puțin la meciurile de acasă. O echipă cu pretenții are nevoie de un gazon bun. Nu mă interesează rezultatul pe mine, să fie clar, pentru toată lumea. Mă interesează jocul echipei. A fost un joc execrabil la Turnu Măgurele. Puteam să pierdem și cu 7-0. Nu am avut atitudine, nu am avut caracter, nu am avut nimic. Plus că nu am legat trei pase, nu am respectat nimic din ce am făcut. Mă interesează doar jocul echipei. Nu mai vorbesc până la proba contrarie. Vă las pe toți să mă considerați nebun, atât”, a mai declarat Daniel Pancu.

„Voi lăsa Rapidul ăsta în cupele europene”

Antrenorul Rapidului încă așteaptă întăriri, spune că toți adversarii sunt dificili în acest sezon, că nu are griji în privința postului său și că va rămâne la club o perioadă îndelungată. „Nu am nicio problemă cu nimeni. O să vedeți în continuare ce se întâmplă. Sunt aici pe un termen lung, foarte lung chiar și voi lăsa Rapidul ăsta în cupele europene. Dar mai am de rezolvat niște probleme pe parcurs.

Aștept jucători și mai e puțin. Eu aștept de două luni. O să mai bină. Toate meciurile sunt grele, pentru că ăștia sunt adversarii. Ați văzut și azi. Am jucat cu frații noștri și ați văzut ce s-a întâmplat pe teren. Trebuie să fim pregătiți de luptă. Pe fotbal nu cred că se pune problema de echipe mai valoroase decât noi”, a mai spus Pancu la finalul partidei cu ASU Politehnica.

După patru meciuri desfășurate în acest sezon, Rapid are 7 puncte acumulate și se află pe locul 6, la cinci puncte în spatele primelor două clasate SCM Gloria Buzău și Turris Oltul Turnu Măgurele. Miercuri, de la ora 17:30, Rapid joacă în Regie cu Daco-Getica București, în turul 3 al Cupei României, iar duminică, de la ora 13:30, joacă în deplasare la CSM Reșița, echipă cu care e la egalitate de puncte, în cadrul etapei a 5-a a Ligii 2.

Foto: FC Rapid 1923

Marius ANGHEL 26 Aug. 2019, 11:38 Campionat
Pe aceeași temă