OFICIAL | Marius Măldărășanu este noul antrenor al echipei Metaloglobus. Frații Herea au semnat prelungirea contractelor

Marius ANGHEL 20 Jun. 2019, 20:08 Campionat

Metaloglobus București are, începând de astăzi, 20 iunie, un nou antrenor principal. Rămasă fără Laszlo Balint (40 de ani), căruia i s-a încheiat contractul și care a semnat cu UTA, formația din Capitală a semnat cu Marius Măldărășanu (44 de ani), care ultima dată fost antrenor la Astra, în 2018, în Liga 1.

Măldărășanu ajunsese de ieri la un acord cu președintele Marius Burcă, așa cum Liga2.ProSport.ro a informat, iar astăzi cei doi s-au întâlnit, au stabilit ultimele detalii și au semnat contractul. Fostul jucător al Petrolului sau Rapid a semnat pe un an, cu drept de prelungire pe încă unul, și are ca obiectiv o clasare mai bună decât cea din sezonul recent încheiat, în care echipa a terminat pe locul 9, adică cea mai bună din istoria sa.

„Este un antrenor tânăr, care dorește performanță și care se pliază pe ceea ce se dorește la Metaloglobus. Ne dorim un joc care să placă ochiului, să promovăm jucătorii din propria pepinieră, pentru că avem jucători buni la cele două grupe, Under 19, respectiv Under 17, și, bineînțeles, o clasare mai bună față de sezonul care a trecut. A fost prima opțiune, la fel cum s-a întâmplat și la începutul campionatului. Atunci, prima opțiune a fost Bogdan Andone și nu am greșit. Iată, că a ajuns la FCSB. La fel cum în iarnă, prima opțiune a fost Balint, care acum a ajuns la UTA. Și de această dată prima opțiune a fost Marius Măldărășanu. Și până acum am avut mână bună. Să dea Dumnezeu să am mână bună și în ceea ce-l privește pe Marius”, a spus Marius Burcă, președintele clubului Metaloglobus.

Ploieșteanul Marius Măldărășanu va fi la a treia experiență ca antrenor principal, după ce până acum și-a exercitat noua meserie la Astra. În perioada ianuarie 2016 – iunie 2018 a condus-o pe Astra II, în Liga 3, iar în 2018 a pregătit-o pentru o scurtă perioadă de timp, iunie-septembrie, pe prima echipă a clubului Astra, în Liga 1.

În stafful său de la Metaloglobus îi va avea secunzi pe Laurențiu Costache și Gigel Coman, iar ca antrenor cu portarii pe Costică Dumitru.

Ovidiu și Claudiu Herea, încă un sezon la Metaloglobus


Imediat după ce Măldărășanu a semnat contractul cu Metaloglobus, la discuții pentru prelungirea angajamentelor cu bucureștenii au fost și mijlocașii Ovidiu și Claudiu Herea. Ambii au acceptat să continue pentru cel puțin încă un sezon.

Claudiu Herea fusese ofertat de Rapid, însă, odată cu semnarea prelungirii contractului cu Metaloglobus, i-a refuzat pe giuleșteni.

„Cei doi frați Herea eu spun că sunt jucători care în campionatul recent încheiat și-au demonstrat valoarea. Au 22 de goluri marcate pentru Metaloglobus și au 10 asisturi, în condițiile în care Claudiu Herea a venit în retur. Sunt doi jucător cu un caracter deosebit, muncitori, serioși, doi jucători pe care Metaloglobus și i-a dorit foarte mult. În momentul în care există seriozitate, când respecți fotbalistul, și când spun respecți nu mă refer numai la partea financiară, ai promis și ai și achitat sau te-ai ținut de promisiune. Este felul cum comunici cu el de-a lungul unui campionat. Se simte dorit, se simte apreciat, respectat. Și în momentul în care are o altă ofertă, și există posibilitatea ca ea să fie mult mai bună din punct de vedere financiar, uite că nu de fiecare dată toți jucătorii dau curs la ofertele financiare superioare, acolo unde s-au simțit bine și unde au dat randament, de altfel”, a explicat Burcă modul în care a obținut noi semnături din partea fraților Herea.

Ovidiu Herea (34 de ani) e căpitan la Metaloglobus, iar în sezonul recent încheiat a jucat în 33 de meciuri, toate ca titular, și a înscris 11 goluri, fiind golgheterul echipei, alături de Valentin Ghenovici, care are același număr de reușite.

Claudiu Herea (29 de ani) a jucat în prima parte a sezonului trecut la Petrolul, în 15 meciuri în care a marcat de 3 ori. În iarnă s-a despărțit de ploieșteni și a semnat cu Metaloglobus, unde a juca din nou alături de fratele său, după experiența CS Balotești. La Metaloglobus, a evoluat în 15 meciuri, în toate ca titular, și a înscris 7 goluri.

Reunire pe 26 iunie și cantonament stabilit la Brașov


Metaloglobus vine după cea mai bună clasare din istoria sa în Liga 2. La a doua prezență în acest eșalon, formația din București a terminat pe locul 9 din 20. Ediția anterioară a terminat pe locul 16, retrogradabil, însă a rămas în Liga 2 fiindcă s-a retras CS Afumați, echipă clasată pe primele locuri.

Sub conducerea lui Măldărășanu, Metaloglobus are reunirea lotului stabilită pentru miercuri, 26 iunie, ora 11:00, iar timp de două săptămâni se pregătește la propria bază sportivă, situată în cartierul Pantelimon.

În perioada 8-19 iulie echipa va efectua un cantonament la Brașov, acolo unde va disputa două meciuri amicale. Pe 16 iunie o va întâlni pe echipa de Liga 3 Olimpic Cetate Râșnov, iar la finalul stagiului va juca și împotriva noii colege de campionat FK Csikszereda, însă data exactă încă nu a fost stabilită. În total, în această perioadă de pregătire de vară se doresc a se disputa șase amicale, un al treilea test urmând a avea loc pe 27 iulie, cu FC Argeș.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 20 Jun. 2019, 20:08 Campionat
Pe aceeași temă