„Mulți se dau loviți și nu vor să facă deplasarea.” Miroslava se duce doar cu 14 jucători la Timișoara, pentru meciul cu Ripensia

Marius ANGHEL 30 May. 2018, 16:13 Campionat

Chiar dacă oficialii echipei au încercat în mai multe rânduri să nege evidența, este clar că retrogradarea Științei Miroslava în Liga 3 a fost generată nu atât de valoarea lotului, cât de haosul existent la club. Mai exact de atmosfera precară din vestiar. Lipsa de implicare a unor jucători, atitudinea, amatorismul, instabilitatea la vârf și, nu în ultimul rând, stângăciile conducerii executive au făcut ca din această echipă, cotată cu șanse mari de salvare în iarnă, să se aleagă praful.

Sigur, și banca tehnică a avut vina ei într-o mare măsură, antrenorul Adrian Kerezsy alegând să lucreze într-o atmosferă mult prea alterată în loc să lase locul altui tehnician care poate s-ar fi aflat pe aceeași lungime de undă cu conducerea.

Dacă până la plecarea antrenorului Adrian Kerezsy s-a vorbit despre o relație tensionată între tehnician, unii jucători și conducere, după rezilierea contractului antrenorului, vestiarul a rămas în aer. Antrenamentele au fost coordonate de Romeo Butnaru, un antrenor de la Centrul de Copii și Juniori al clubului, dar era clar că în lipsa unei mâini forte în vestiar, fiecare vorbea propria limbă.

Și pe teren s-a văzut acest lucru, în special în partida cu Luceafărul. Chiar dacă a avut în față o echipă de mijlocul clasamentului, fără vreun obiectiv și lipsită de emoții, Știința a cedat rușinos cu 1-4 și asta în special din cauza lipsei de implicare a multora dintre jucători. Cum și de pe bancă mesajul a lipsit, rezultatul a fost firesc.

În cele din urmă, președintele Alexandru Vieru a admis că mai mulți jucători din lot nu au mai fost cu mintea la Miroslava în ultimele runde, ci la viitoarele cluburi. Dovadă și faptul că unii dintre jucători refuză să facă deplasarea la Timișoara, pentru ultimul meci din campionat, cel cu Ripensia.

Până miercuri la prânz, antrenorul Romeo Butnaru nu se baza decât pe 14 jucători. Dintre cei rămași acasă, Milea, Târnovanu și Săvoaia sunt accidentați, iar ceilalți, conform spuselor președintelui Alexandru Vieru, fie se dau loviți, fie nu vor pur și simplu să facă deplasarea.

„În afară de Milea, Târnovanu și Săvoaia, care sunt accidentați, ceilalți jucători ar putea face deplasarea la Timișoara. Unii, cum este cazul lui Cărăruș sau Țintea, refuză pur și simplu să facă deplasarea. Buhăcianu, Moisi și Căruță spun că sunt accidentați, dar cred că se dau loviți, nu știu dacă au probleme medicale. Este păcat că apelează la astfel de tertipuri înaintea ultimului meci, în condițiile în care clubul a procedat corect cu ei până în acest moment”, a declarat președintele Alexandru Vieru.

Lotul care va face deplasarea la Timișoara: Turiță – Asăvoaei, Taciuc, Corban, Agrigoroaei, Bucur, Chindriș, Viorică, Țapu, Ed. Sandu, Iovu, Al. Marin, Ambrosie, H. Crișan.

Meciul dintre Ripensia și Știința se dispută sâmbătă, de la ora 11:00, la Timișoara, pe stadionul Ciarda Roșie. Bănățenii sunt pe locul 13, cu 45 de puncte, iar moldovenii pe locul 17, retrogradabil, cu 37 de puncte.

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚

Marius ANGHEL 30 May. 2018, 16:13 Campionat
Pe aceeași temă