Lăzărescu anunță: „De miercuri, echipa se numește ACS Clinceni”

Mihai Andries 22 Jul. 2013, 20:09 Campionat
Lăzărescu anunță:**

ACS Buftea trece în această vară printr-un amplu proces de schimbare, atât la nivel de lot, cât și din punct de vedere organizatoric. IlfovSport a discutat cu președintele ilfovenilor Dan Lăzărescu pentru a afla mai multe informații despre ce se petrece cu echipa care joacă din iarnă la Clinceni. Oficialul echipei ilfovene a avut amabilitatea de a răspunde la o serie de întrebări, după cum puteți vedea mai jos:

– Domnule Lăzărescu, la revenirea în Liga a II-a, Buftea a terminat pe un nesperat loc 6. Cum comentați parcursul echipei în sezonul trecut? Care considerați că au fost plusurile și care minusurile?

Am preluat ACS Buftea la jumătatea sezonului 2012-13, atunci când echipa se afla pe loc retrogradabil (locul 12). Împreună cu stafful tehnic am reușit să găsim o formulă de joc interesantă încercând o simbioză între prospețimea jucătorilor tineri și experiența celorlați. Am terminat într-adevăr pe poziția a șasea însă dacă facem un calcul simplu și luăm în considerare doar ceea ce s-a întâmplat în returul campionatului veți vedea că am terminat pe locul 4.

– Este fostul arbitru Dan Lăzărescu responsabil de rezultatele echipei?

Rezultatele reprezintă meritul echipei și al băncii tehnice, oameni cu care am ales să lucrez. Cât privește substratul întrebării dumneavoastră vă spun un singur lucru – în returul campionatului trecut, ACS Buftea a beneficiat de o singură lovitură de pedeapsă, care a trebuit să fie repetată după prima execuție. Știți câte lovituri de la 11 metri s-au acordat împotriva noastră? Șase!

– Unde va juca echipa în sezonul viitor și sub ce nume o va face?

Vă declar în exclusivitate că începând de miercuri (n.r. 17 iulie) numele echipei pe care o conduc este ACS Clinceni. Primăria și Consiliul Local din Clinceni au apreciat proiectul nostru și am considerat de cuviință să schimbăm denumirea echipei atât timp cât desfășurăm jocurile de pe teren propriu în Clinceni.

– Ce planuri aveți pentru noul sezon. Se anunță echipa dumneavoastră o candidată la promovare sau nu este un obiectiv imediat?

Pentru noul sezon ne-am propus să practicăm un fotbal frumos, de calitate. Nu avem drept obiectiv promovarea însă dacă reușești să practici un fotbal de calitate sunt convins că rezultatele nu vor întârzia să apară. În acest sens am reușit să facem în această perioada două tranferuri importante pentru noi – golgheterul Ligii a II-a din sezonul trecut, Clement Pălimaru și Dorinel Popa.

– În noul sezon, care considerați că vor fi principalele favorite din seria I la promovare?

Fără doar și poate principalele favorite la promovare sunt Poli Iași și Concordia Chiajna. Să nu uităm că aceste două echipe au fost foarte aproape să rămână în prima ligă, iar loturile acestora sunt valoroase.

– Care este bugetul echipei pentru noul sezon?

Nu aș putea să vă spun o cifră. Calculele sunt făcute pentru a susține practicarea unui fotbal de calitate, iar asta implică stabilitate. Să știți că o parte din devotamentul fotbaliștilor este dată de stabilitatea financiară de care dispune clubul respectiv.

– Ce planuri aveți cu terenurile de la Domnești? Luați în considerare să faceți un stadion acolo omologabil pentru Liga a II-a sau vor rămâne doar pentru amicale/antrenamente?

Înainte de toate, trebuie menționat că baza de antrenament a clubului mai dispune de alte două terenuri în Dragomirești. Revenind la cele două terenuri din Domnești, în ciuda faptului că nu există gazon în România așa cum îl au aceste terenuri, nu dorim să oficializăm în niciun fel acest lucru. Aceste terenuri vor rămâne în continuare terenuri de antrenament și eventual pentru meciurile neoficiale. După cum va spuneam partidele oficiale se vor desfășura tot în Ilfov, pe Clinceni Arena.

 

Sursa: IlfovSport

Mihai Andries 22 Jul. 2013, 20:09 Campionat
Pe aceeași temă