Farul, atât de aproape de primul succes în deplasare în acest sezon. Zicu e însă mulțumit după remiza cu Dunărea: „Ne dă încredere și ne trimite liniștiți și mulțumiți în vacanța de iarnă”

Marius ANGHEL 07 Dec. 2019, 21:53 Campionat

Farul a fost aproape, la Călărași, să încheie anul cu un rezultat pe care nu l-a obținut deloc în această primă parte a sezonul Ligii 2. Constănțenii au primit gol în minutul 82 și au terminat la egalitate cu Dunărea, scor 1-1, continuând, astfel, parcursul dezastruos în deplasare, fără victorie și, acum, cu doar patru puncte obținute dintr-un total de 33. Ianis Zicu se declară însă mulțumit cu remiza scoasă împotriva echipei lui Cristian Pustai.

Golul lui Ionuț Stoica, sarabanda ratărilor, eliminarea lui Panait și egalarea lui Marrone

„Marinarii” au deschis scorul la Călărași, sâmbătă, în meciul din etapa a 21-a a Ligii 2, ultima programată în 2019. Ionuț Stoica a marcat în minutul 22 după ce a pătruns în careu și a trimis plasat pe lângă portar, în urma unei devieri a lui Panait după ce portarul Muțiu degajase lung.

Dunărea s-a aruncat apoi în atac și a ratat șanse de egalare prin Honciu (31, 37, 48, 51, 60), Crișan (34) și Rusu (48), dar și Farul putea da lovitura prin Alexandru Stoica (60). Eliminarea lui Dan Panait (76), pentru cumul de cartonașe galbene, avea să mai calmeze din disperarea gazdelor. La puțin timp după aceea, Ekollo a întors cu talpa pentru Tudoran, acesta a centrat din dreapta către bara a doua, iar Salvatore Marrone (82) a înscris cu capul din 5 metri sub transversală.

Ekollo (83) și Bodea (90+3) au mai avut câte o încercare în dreptul echipelor lor în minutele de final, n-au marcat, iar rezultatul final a fost unul de egalitate, 1-1.

Ianis Zicu: „Este foarte important că am ținut de rezultat până la final”

În apărarea echipei sale, care a trecut pentru al 11-lea meci din deplasare fără să câștige, Ianis Zicu a motivat că remiza de la Călărași este un rezultat bun pentru Farul, fiindcă acolo a remizat și Rapid (0-1) sau a pierdut liderul UTA (0-1). Antrenorul s-a declarat mulțumit cu remiza, modul în care au jucat elevii săi și cum au evoluat în această primă parte a sezonului.

„O deplasare foarte grea, la una dintre cele mai bune echipe din campionat, care a învins UTA și a dominat clar Rapid. S-a văzut, și-au creat ocazii importante și cu noi. Puteam câștiga, dar sunt mulțumit și cu acest egal. În primul rând, este primul meci din acest sezon când marcăm primii, ceea ce înseamnă că băieții au jucat din primul minut și nu au mai așteptat să primească gol ca să facă acest lucru. Am rămas în zece, am primit gol, lucruri care se întâmplă în fotbal, dar este foarte important că am ținut de rezultat până la final. Este un egal care ne dă încredere și ne trimite liniștiți și mulțumiți în vacanța de iarnă. Cel puțin pe mine, ca antrenor, pentru că am văzut la băieți dorința de a crește de la meci la meci, de a se antrena așa cum trebuie.

Dacă luăm echipa din meciul cu Rapid, din prima etapă a campionatului, și cea de la Călărași, observăm că sunt aceeași 13 jucători. Singura diferență este Panait în locul lui Doumbia. Cred că suntem singura echipa care am jucat cam în aceeași formulă în prima parte a sezonului. Mă bucur că jucătorii sunt sănătoși. Când te antrenezi cum trebuie și te odihnești, nu apar probleme musculare sau genul acesta de accidentări. Țin, în mod special, să le mulțumesc tuturor jucătorilor cu care am lucrat în această perioadă pentru modul în care au muncit zi de zi și pentru că i-am simțit alături de mine în fiecare moment!”, a spus Ianis Zicu.

Cu 29 de puncte acumulate în 21 de etape, Farul termină prima parte a sezonului pe locul 9. Constănțenii rămân însă corijenți la rezultate înregistrate în meciurile din deplasare, cu cele patru puncte acumulate în 11 jocuri, din patru remize, fiind în coada clasamentului special.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Cătălin NIȚU / AFC Dunărea Călărași

Marius ANGHEL 07 Dec. 2019, 21:53 Campionat
Pe aceeași temă