Eveniment șocant la pauza meciului Daco Getica – SSC Farul. Marica face acuzații grave: „Un oaspete nepoftit umbla cu un teanc de bani prin vestiar”. FRF se va autosesiza

Marius ANGHEL 11 Nov. 2018, 09:14 Campionat

Daco Getica București a trecut la scor de neprezentare de SSC Farul, 3-0, în meciul de pe teren propriu ce a contat pentru etapa a a 16-a a Ligii 2. Desfășurarea rezultatului a atras însă semne de întrebare, mai ales după un eveniment petrecut la pauza jocului. Eveniment relatat și de finanțatorul învinșilor, Ciprian Marica.

Cele două echipe din partea a doua a clasamentului Ligii 2 au intrat la vestiare la egalitate, 0-0. Apoi, în partea secundă, fosta prim-divizionară a punctat de trei ori și a câștigat lejer, chiar dacă a evoluat inclusiv cu un jucător mai puțin pe teren. Golgheterul Adrian Voicu a deschis scorul în minutul 48, după ce a ridiculizat doi adversari în fața careului și a trimis plasat de la 12 metri pe lângă portarul Mihai Popa. Lucrurile păreau să se complice apoi pentru echipa lui Marius Baciu după eliminarea lui Vlad Mîrzea (68), pentru cumul de cartonașe galbene, însă nu s-a întâmplat așa. Același Voicu i-a pasat în dreapta careului lui Călințaru, acesta și-a fentat adversarul direct și a centrat perfect în fața porții, acolo de unde Adrian Voicu (74), nemarcat, s-a înălțat la 5 metri și a înscris cu o lovitură de cap în stânga lui Popa. Pentru ca la ultima fază a timpului regulamentat Sabangeanu să-l faulteze în careu pe Nica, iar Cristian Bustea (90) să transforme cu siguranță penalty-ul și să ducă scorul la 3-0.

Marica: „Mi-au scris cei că avem un oaspete nepoftit care umblă cu un teanc de bani prin vestiar”

La finalul jocului, intervievat de TelekomSport, Ciprian Marica a vorbit despre un eveniment petrecut la vestiare la pauză. Fostul internațional a spus că a fost anunțat că un apropiat al patronului Daco-Geticăi umbla cu un teanc de bani și că ar fi avut loc o tentativă de blat.

„Probabil că la nivelul Ligii a 2-a se mai întâmplă astfel de lucruri, cert este că și pentru mine e ceva nou, nu mi s-a mai întâmplat. Sper să fie așa, doar o poveste, cu toate că treaba e reală și cei care sunt în măsură să hotărască să ia măsuri. Noi am spus despre ce a fost vorba, să vedem. Sigur (n.r. – dacă a fost șocat). Mi-au scris cei din vestiar că avem un oaspete nepoftit care umblă cu un teanc de bani prin vestiar. Ce pot să spun?”, a declarat fostul atacant al FCSB și Dinamo.

Team managerul clubului SSC Farul, Ionel Dănciulescu, care începând de la acest joc îndeplinește și funcția de delegat, a comentat și el pe subiectul pentru sursa citată: „Credeam că practicile astea s-au dus și sunt de mult apuse”.

Dănciulescu: „Mă refeream la obișnuința ca jucătorilor să li se promită prime la pauză”

Dănciulescu a comentat mai pe larg declarația pe care a dat-o la finalul jocului desfășurat în cartierul bucureștean Colentina la DigiSport, post TV care îl plătește pentru a fi analist. Team managerul a spus că, la pauza meciului, o persoană din cadrul clubului gazdă, un apropiat al patronului Ilie Ciuclea, a apărut cu bani în zona vestiarului și le-a promis jucătorilor lui Marius Baciu o primă, dacă vor obține victoria în repriza a doua.

„Mi se pare că lumea a luat-o razna! Am vorbit cu un jurnalist (n.r. – de la TelekomSport) și i-am spus că, din ce știam eu, astfel de obiceiuri nu mai sunt de actualitate. Dar mă refeream la obișnuința ca jucătorilor să li se promită prime la pauză. Pe vremea mea așa era, dar, în ultimii ani, nu. La meciul cu Daco Getica a venit la mine nașul lui Bogdan Vintilă și mi-a spus că să vezi ce bine o să joace echipa lor după pauză, că o să le dea o primă. Eu la asta mă refeream, că nu mai auzisem de obiceiuri d-astea ale conducătorilor. Cum să intre cineva cu bani la noi în vestiar? Cum?”, a explicat Dănciulescu.

Vochin: „Astfel de cazuri vor fi investigate cu celeritate”

Prezent în studiolul TelekomSport după declarațiile lui Ciprian Marica, Andrei Vochin, consilierul președintelui FRF, Răzvan Burleanu, a anunțat că va urma o anchetă, indiferent dacă cei de la SSC Farul au depus sau nu memoriu după evenimentele petrecute la pauza meciului cu Daco Getica.

„Am văzut două declarații date de două persoane din conducere clubului, deci persoane oficiale. Este foarte simplu. Se face reclamație. Se face memoriu prin observatorul de joc, se înștiințează, o iei pe procedură normală. Astfel de cazuri vor fi investigate cu celeritate de departamentul de specialitate din cadrul federației, apoi, dacă este cazul, dat cât mai departe către Comisia de Disciplină. Cred că ar putea ajuta cei care au reclamat, dacă individul ăla care s-a plimbat cu plicul prin vestiar, acum, cu telefonia asta mobilă, cred că se putea face o poză, un filmuleț, era foarte simplu. Plecând de aici, se poate pleca pe o cale normală, dacă lucrurile stau așa. Eu cred că, din momentul ăsta, chiar dacă n-ar depunde ei niciun memoriu – ceea ce mi-ar pune un mare semn de întrebare – ar trebui să se autosesizeze comisiile. Dar cred că e normal ca raportul observatorului să conțină acest lucru, să fie un memoriu făcut de echipa care incriminează și să pornească o anchetă așa cum trebuie pornită”, a declarat Vochin.

După desfășurarea meciul din Colentina, Daco Getica a acumulat 21 de puncte și a urcat pe locul 11. SSC Farul a rămas cu 13 puncte și se află pe poziția a 17-a, retrogradabilă. Etapa viitoare, constănțenii joacă acasă cu Luceafărul Oradea, în timp ce bucureștenii o vor întâlni în deplasare pe ultima clasată Dacia Unirea Brăila.

DACO GETICA BUCUREȘTI – SSC FARUL CONSTANȚA     3-0
Adrian Voicu 48′, 74′, Cristian Bustea 90′ – pen.

Dr. Balauru – Mușat, Cotigă, Motroc, Carabela (Val. Dima 65′) – Călințaru (cpt.), Bustea – Acolatse, Ad. Voicu (Teuț 87′), Eug. Nica – Mîrzea
Rezerve: Gavrilaș – Vl. Georgescu, M. Grigore, D. Cârjan, Petriș
Antrenor: Marius Baciu
Eliminat: Vlad Mîrzea 68 (cumul de cartonașe galbene)

Mih. Popa – Sabangeanu, Y. Twumasi, Roumadi, Zamfir – Tudorică (cpt.),  M’Baka (Doumbia 70′), M. Fotescu – Jallow, Nic. Moise, G. Păun
Rezerve: Stavrev – Apostolache, M. Dumitrașcu, Țăranu, Frâncu, Dombrovschi
Antrenor: Petre Grigoraș

Stadion: Juventus (București); Arbitru: Omar Cristian Dumitrică (Craiova); Asistenți: Gabriel Ion Catană (Târgoviște) și Răzvan Mihai Dobre (Șotânga – Dâmbovița).

captură foto: TelekomSport

Marius ANGHEL 11 Nov. 2018, 09:14 Campionat
Pe aceeași temă