Eugen Trică nu mai crede în promovarea Snagovului și se dezlănțuie: „Acești băieți trebuie felicitați. Sunt admirabili, joacă fără bani. Dacă aveam condiții bune, defilam”

Marius ANGHEL 08 May. 2019, 15:43 Campionat

Înfrângerea suferită luni seară de Sportul Snagov, pe teren propriu, cu Chindia Târgoviște, scor 0-1, după ce a primit gol la ultima fază a jocului, în minutul 90+3, a coborât echipa ilfoveană pe locul 5 și l-a făcut de antrenorul Eugen Trică să declare că lupta pentru promovare s-a încheiat pentru echipa sa. Chiar dacă șanse matematice are inclusiv pentru a prinde locul 2, direct promovabil, în ultimele cinci etape rămase din acest sezon, Snagovul s-a resemnat după acest eșec cu dâmbovițenii.

„Am zis să jucăm toate meciurile, să le tratăm cu maximă seriozitate, la victorie. Într-adevăr, cu Chindia a fost ultima șansă pentru noi. Mai erau cinci etape, ne gândeam, ne făceam calcule, speranțe că poate vom avea și noi noroc. Dar nouă nu ni se întâmplă să avem o ocazie și să marcăm în minutul 90+4, când, practic, nu mai ai nicio șansă, nu mai ai reacție. Dacă ar fi căzut golul prin minutul 75, 80, mai aveai reacție. Ni s-a întâmplat și să întoarcem de la 2-0, acum două etape, cu Pandurii. Asta a fost să fie, nu avem ce face. Mergem înainte”, a spus Eugen Trică la finalul jocului cu Chindia, la microfonul DigiSport.

Antrenorul ilfovenilor a spus că nu mai credea în promovare după remiza obținută la Balotești, scor 0-0, în urmă cu patru etape. „Promovarea, din punctul meu de vedere, s-a terminat acum patru etape, după meciul de la Balotești, când am și declarat”, e de părere Trică.

După 33 de etape, Sportul Snagov, una dintre echipele care în acest sezon s-a clasat de multe ori pe primul loc, ocupă acum locul 5, cu 63 de puncte. Cu cinci etape înainte de finalul campionatului, ilfovenii sunt la 13 puncte de Academica Clinceni, zece de Chindia Târgoviște, șase de „U” Cluj și două de Petrolul, deci șanse, matematice, are, inclusiv să urce pe locul 1, însă, realist, diferența de șase puncte față de „U” Cluj e cel mai ușor de recuperat pentru a prinde măcar locul de baraj pentru promovare. În ultimele meciuri, Snagovul va întâlni echipele Energeticianul (d), ASU Poli (a), „U” Cluj (d), Aerostar (a) și FC Argeș (d).

„Să știți că joacă fără bani. Sunt momente când mă transform în bucătar. Martin Tudor la fel, tunde gazonul și asta e. Suntem o familie. Poate oamenii de fotbal se vor uita și înspre ei”

Însă Eugen Trică știe cel mai bine ce poate echipa sa și, probabil, pe asta se bazează când spune că nu mai are șanse la promovare. Una dintre cauze e situația dezastruoasă în care se află clubul. În iarnă, antrenorul Laszlo Balint a plecat tocmai din aceasă cauză, a problemelor financiare și a lipsei de condiții.

După numirea lui Trică, la începutul anului, echipa a avut un suflu nou, care a ținut patru etape, în care s-au obținut victorii cu echipe slabe sau de mijlocul clasamentului, ca Daco-Getica (2-1), SSC Farul (2-1), Dacia Unirea (1-0) și Ripensia (2-1). Egalul de pe terenu propriu cu ACS Poli (0-0) a stricat însă totul. Au urmat eșecuri cu UTA (1-3), Clinceni (0-2) și Luceafărul Oradea (2-4), egal la Balotești (0-0), o victorie senzațională cu Pandurii, 3-2 după 0-2, și încă două înfrângeri, cu Metaloglobus (0-1) și Chindia (0-1).

Cu jucători neplătiți de 8 luni, o parte dintre ei, sau 5 luni, rămasă între timp fără antrenorul „secund” Laurențiu Diniță, preparatorul fizic Robert Panduru și unul dintre masori, Sportul Snagov e pe marginea prăpastiei. Patronul Cătălin Rufă și-a părăsit echipa, fiindcă autoritățile din Snagov n-au venit cu susținere financiară, iar stafful și jucătorii au trebuit să se autogospodărească pentru a duce la final sezonul.

Întrebat de condițiile de la stadion, de situația staffului și a salariilor jucătorilor, Trică nu s-a mai putut abține, chiar dacă nu a avut nicio referire către cei vinovați. „Probabil a fost și greșeala mea. A fost o strategie. Am zis că stadionul din Ghermănești e Wembley și așa mai departe, că avem cele mai bune condiții… Am încercat ceva. Dar, din păcate, cum toată lumea știe, nu sunt condiții pentru a face performanță. Acești băieți d-aia trebuie felicitați. Sunt admirabili, joacă fără bani. Să știți că joacă fără bani. Sunt momente când mă transform în bucătar. Martin Tudor la fel, tunde gazonul și asta e. Suntem o familie. Asta le-am spus de la început. M-au înțeles. Deci nu am cuvinte, credeți-mă, am întâlnit aici un grup fenomenal, senzațional. Să dea Dumnezeu să se plătească ceva. Pentru că merită. Dar, important pentru ei este să terminăm aceste cinci etape care mai sunt de jucat, să o facă la fel de bine și, poate, oamenii de fotbal se vor uita și înspre ei”, a povestit Trică, cel care antrenată echipa de 12 meciuri, perioadă în care a înregistrat cinci victorii, două egaluri și cinci eșecuri.

„Dacă aveam condiții bune, credeți-mă că defilam în Liga a 2-a”

Eugen Trică așteaptă finalul sezonului, din care au mai rămas cinci etape, pentru a se despărți de Sportul Snagov. Marele său regret e că nu a avut condiții, fiindcă e de părere că ar fi defilat prin Liga 2 cu acest grup de jucători.

„Singurul regret este că mă despart de acești băieți, mai sunt cinci etape. Pentru că ni se termină contractele, și lor la fel și ăsta este singurul regret. Pentru că, na, când am semnat, ce am văzut aici… am văzut un grup extraordinar. Noi, dacă aveam condiții bune, credeți-mă că defilam în Liga a 2-a. Câți mai suntem, mai sunt cinci etape. Noi toate meciurile până la final le vom juca la victorie, adică să nu credeți altceva. Mai sunt trei săptămâni în care trebuie să tragă la fel, trebuie să-i motivez în continuare, pentru că joacă pentru ei, pentru familiile lor, poate câteva cluburi îi văd. Fiind televizați, sunt oameni de fotbal care se uită și cred că merită patru-cinci, chiar șase jucători să joace în Liga 1. Merită”, a mai spus Eugen Trică la microfonul DigiSport.

„Toate lucrurile acestea nu înțeleg de ce ni se întâmplă nouă. Fotbalul este nedrept”

Cât despre eșecul cu Chindia și celelalte meciuri pierdute, Eugen Trică e de părere că „păcatul” lor este ghinionul.

„De când a început returul, suntem echipa care dominăm celelalte echipe din primul minut până în ultimul, ne creem foarte multe ocazii și, din păcate, adversarul pleacă cu punct sau puncte. Deci de când a început returul, rețineți. Fotbalul, după părerea mea, este nedrept. Toate lucrurile acestea nu înțeleg de ce ni se întâmplă nouă. N-am ce să le reproșez, din contră, vreau să-i felicit pe acești băieți admirabili, care se antrenează, dau 100 la sută la antrenamente, dau 200 la sută la meciuri. Practic, uitați-vă acum în vestiar cum plâng. Nu că ne gândeam la promovare. Ci așa ca, nu știu… e foarte frustrant, să știți. Când vezi adversarii că ajung o dată, de două ori… Așa cum ni s-a întâmplat și la meciul cu ACS Timișoara, când n-au trecut centrul terenului și au plecat cu punct. Ni s-a întâmplat la Balotești, la fel, ca adversarul să aibă ocazie și să plece cu punct. Dar asta este viața, nu avem ce face. Ă‚sta este păcatul nostru”, a declarat Trică.

În etapa următoare, Sportul Snagov joacă sâmbătă, de la ora 11:00, la Petroșani, cu Energeticianul, echipă aflată pe ultimul loc promovabil și care în 2019 nu a câștigat niciun meci. În tur, ilfovenii câștigau cu 2-0, prin golurile marcate de Viorel Lică (77) și Dragoș Huiban (81).

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: George FILIP și Leczki JOZSI / Mediafax foto

Marius ANGHEL 08 May. 2019, 15:43 Campionat
Pe aceeași temă