Fără să strălucească, „FC U” Craiova s-a impus sub Cetate! Ștefan Nanu: „Arbitrul a influențat rezultatul” | Eugen Trică: „Diferența au făcut-o jucătorii”

Marius ANGHEL 13 Oct. 2019, 17:09 Stiri

Spectatori peste medie și o galerie numeroasă a Craiovei au fost prezenți vineri, pe stadionul „Cetate” din Deva, la meciul din etapa a 8-a a Ligii 3 dintre LPS Cetate Deva și U Craiova 1948 SA, liderul Seriei a 4-a. Dacă cei aproape o mie de oameni prezenți au vrut să vadă un joc de mare angajament fizic, atunci așteptările le-au fost satisfăcute. Dacă și-au dorit un meci cu multe faze de gol, atunci au plecat acasă dezamăgiți. Oltenii s-au impus cu 1-0, deși nu au strălucit.

Primul minut al meciului de la Deva a adus și prima ocazie. Doboș și Roncea au combinat pe stânga, Bîrzan a bătut cornerul rezultat direct de poartă și portarul Chindriș a scos de pe linie sau de după, gazdele reclamând faza în care arbitrul nu a dictat gol. Cetate a început mai bine partida, a avut posesia și a dominat teritorial, însă nu și-a creat alte ocazii clare de a marca în afară de acea fază din minutul 1. De partea cealaltă, Stoenac, fost în trecut jucător la Deva, nu a nimerit ținta după o fază creată de Raicea și Bălan, în minutul 13. Nu a mai greșit trei minute mai târziu, când a deschis scorul. Atunci mingea trimisă în adâncime a fost respinsă în lateral de Radak, Zimța a centrat în careu și Marian Stoenac a reluat pe jos, lângă bară, de la 8-9 metri, portarul Manea fiind fără reacție.

Devenii au încercat să treacă peste acest gol primit din nimic și Roncea a trimis un voleu din 16 metri mult peste poartă (20) și tot el a căzut în careu după ce și-a preluat prea lung mingea primită de la Iana (22). O nouă combinație între Raicea și Bălan a adus din nou balonul la Stoenac, însă ex-deveanul a avut un luft de zile mari (23), iar contraatacul bine purtat de Lupu a fost finalizat cu un șut mult peste poartă, din poziție excelentă, de Pașcu (24).

Centrarea lui Kelemen la colțul scurt a adus doar un corner pentru Deva (26), Tănase a șutat slab pe lângă poartă de la 20 de metri (28), Raicea a trimis peste transversală din 10 metri mingea centrată de Stoenac din lovitură liberă (29), Țoiu a bătut o lovitură liberă de la 35 de metri pentru Lupu, semnalizat eronat în ofsaid (35), iar Radak a reluat slab cu capul din 8 metri, centrarea lui Bîrzan din lovitură liberă (39). Cea mai mare ocazie a oaspeților în afară de gol i-a aparținut lui Bălan, care s-a întors de lângă Radak și a șutat din întoarcere, dar Manea a respins cu piciorul (40). Tătulea, abia intrat pe teren, a reluat pe lângă poartă mingea trimisă din corner de Bîrzan (42).

Imediat după reluare, tot Tătulea a reluat slab cu capul centrarea lui Iana (46), Bălan a trimis tot cu capul peste transversală centrarea lui Zimța (50), iar Chindriș a ieșit și a rezolvat bine centrarea lui Iana pentru Tătulea (51). A urmat o perioadă de joc pe contre, cu multe mingi înalte disputate la mijlocul terenului, fără ca vreuna din echipe să își creeze ocazii.

Echilibrul numeric din teren s-a rupt în minutul 65, când Doboș a văzut al doilea cartonaș galben și a fost eliminat. Țoiu putea aduce egalarea în minutul 68, când șutul său prin surprindere de la 30 de metri a fost însă deviat în corner de Chindriș. Manea a intervenit bine în două rânduri în fața lui Dragu (74 și 76), Zimța a trecut de doi fundași deveni, însă Radak l-a blochează eficient și Manea a reușit să rețină (80). Chivu a trimis apoi cu capul din poziție dificilă, dar Chindriș a fost la post și a reținut (87) și tot el a șutat în plasa laterală (90), iar în cel de-al treilea minut de prelungiri Lupu a reluat slab balonul trimis din lovitură liberă de Bîrzan, irosind ultima șansă de egalare.

Ștefan Nanu: „Am pierdut nemeritat. Arbitrul a influențat rezultatul”

„Astăzi am întâlnit cea mai bună echipă din serie, liderul campionatului. Am pierdut însă nemeritat, din punctul meu de vedere. La 0-0 am avut gol clar anulat, portarul lor a scos mingea din poartă. Nu îmi place să vorbesc despre arbitraj, dar la acest meci arbitrul a influențat rezultatul. Nouă, la primul fault ne dădea galben, lor, la patru-cinci faulturi nu le dădea nimic. Remarc spiritul de luptă al echipei, astăzi băieții s-au dăruit, au luptat, au arătat ambiție și atitudine. Etapa viitoare ne așteaptă un meci foarte greu la Horezu, una din primele echipe ca valoare din seria noastră”, a spus antrenorul echipei LPS Cetate Deva, Ștefan Nanu.

Eugen Trică: „Am fost echipa mai bună, am avut și norocul să marcăm repede”

„Am obținut astăzi trei puncte foarte importante. Mă așteptam la acest joc al Devei, i-am urmărit la lucru și i-am atenționat pe băieți că adversarii joacă majoritatea mingilor cu pasă lungă și va trebui să îi blocăm. Am întâlnit o echipă agresivă, care a jucat foarte bine. Îl felicit pe Fane Nanu pentru ce a realizat. Astăzi, noi am fost echipa mai bună, am avut și norocul să marcăm repede. Diferența au făcut-o jucătorii, care au luptat pentru fiecare minge. Sunt foarte mulțumit de băieți. I-am avertizat de la început că vom avea parte și de asemenea meciuri de luptă, în care nu vom avea posesia. Ne așteaptă etapa următoare un alt meci greu acasă, cu Chișineu Criș. e obligatoriu să obținem cele trei puncte. Nu mai avem voie să facem pași greșiți, cum am făcut cu Cermei”, a spus și antrenor echipei U Craiova 1948 SA, Eugen Trică.

Galeria Craiova a ajuns la târziu la meci

Galeria Craiovei a venit mai târziu la meci din cauza unei defecțiuni la autocar, iar suporterii au fost controlați minuțios. Fanii olteni au fost deranjați de faptul că la poartă au fost controlați de o firmă de pază, nu de jandarmerie.

Stoenac și Trică, schimb de replici

Victoria la limită a oltenilor a agitat la un moment dat spiritele atât pe banca tehnică, dar și pe teren. Eugen Trică i-a reproșat ceva unuia dintre cei mai buni jucători ai săi, Marian Stoenac, iar acesta a replicat imediat, gesticulând nervos.

LPS CETATE DEVA – U CRAIOVA 1948 SA 0-1
Marian Stoenac 16′

Cetate Deva: Manea – Kelemen, Radak, Jude, Doboș – Bîrzan, Țoiu, Pașcu (Chivu 78′) – Iana (Marton 61′), Lupu, Roncea (Tătulea 42′)
Antrenor: Ștefan Nanu
Eliminat: Doboș 65′

U Craiova: Chindriș – Negru, Gugu, Suciu, Cristiu – Pop, Tănase – Raicea (Boția 69′), Stoenac, Zimța – Bălan (Dragu 72′)
Antrenor: Eugen Trică

Arbitri: Claudiu Gaitin – Patrik Ștefan Sandu, Alexandru Gherman (toți din Timișoara)

Articol scris de Loredana JUGLEA
Foto: Ziarul Văii Jiului

Marius ANGHEL 13 Oct. 2019, 17:09 Stiri
Pe aceeași temă