Cluburile din Liga 2 solicită amânarea etapei din weekend! „Din cele opt jocuri care s-ar disputa sunt șase cereri că nu pot organiza”. Când se decide

Marius ANGHEL 26 Feb. 2018, 17:51 Campionat
Cluburile din Liga 2 solicită amânarea etapei din weekend!**

Vremea potrivnică din aceste zile a speriat cluburile de fotbal din Liga a 2-a. La finalul săptămânii e programată a doua etapă din 2018, însă majoritatea conducătorilor echipelor din eșalonul secund au solicitat Federației Române de Fotbal să amâne etapa a 23-a. Toate cele opt jocuri programate în intervalul 2-4 martie ar trebui să se dispute în partea sudică a țării, iar, în acest moment, șase dintre gazde solicită să nu organizeze partidele din weekend.

Până mâine se așteaptă să se vadă cum evoluează vremea, iar dacă aceasta continuă să fie rea, atunci, miercuri, în Comitetul Executiv al FRF se va lua decizia de a reprograma etapa a 23-a. Reprograma pe 28 martie, iar campionat să continue conform programului inițial, adică pe 10-11 martie să aibă loc etapa a 24-a.

„Sunt discuții. Mâine, în jur de ora 12:00, vor fi finalizate discuțiile, dacă amânăm etapa sau amânăm un meci, două. Dacă etapa asta se amână va fi reprogramată pe 28 martie. Deci nu se va reprograma peste două sâmbete, începând cu a 23-a. Nu, a 23-a va fi reprogramată pe 28 martie, sâmbătă următoare urmează să se joace a 24-a. Au făcut cereri cam tot ce înseamnă sud. Toate meciurile sunt în sudul țării. Din cele opt jocuri care s-ar disputa sunt șase cereri, la momentul ăsta, să nu se dispute. Au făcut cereri că nu pot organiza jocuri în condiții optime. La momentul ăsta. Problema e de ger și vânt, nu prea sunt probleme de zăpadă. Numai că în noaptea asta se anunță și căderi masive de zăpadă. De asta am zis să vedem până mâine la 12:00. Miercuri e ședință de Comitet Executiv și atunci se decide”, a spus, pentru Liga2.ro, Auraș Brașoveanu, membru reprezentant al cluburilor din Liga 2 în CEX.

Conform programului etapei a 23-a, în weekend ar trebui să se dispute meciuri la Mioveni, Afumați, Balotești, Clinceni, București, Târgoviște, Pitești și Brăila.

UTA, care ar trebui să joace vineri, de la ora 17:30, la Mioveni, e de acord cu amânarea. „Suntem și noi de acord cu anularea etapei de la finalul săptămâni, atâta timp cât vremea se anunță foarte proastă. Ne și așteaptă o deplasare lungă, la Mioveni, unde, din câte am înțeles, prognoza meteo este rea pentru vineri-sâmbătă”, a spus, pentru Sport Arad, Codru Grădinariu, managerul general al clubului UTA.

Și președintele clubului Chindia, Marcel Ghergu, echipa care în weekend ar trebui să o întâlnească pe teren propriu pe Știința Miroslava vrea amânarea. „Am solictat FRF, printr-o adresă oficială, reprogramarea jocului. O decizie va fi luată miercuri după-amiază”, a spus Ghergu, celălalt membru reprezentant al cluburilor din Liga 2 în CEX.

Programul etapei a 23-a:

vineri, 2 martie, ora 17:30
CS Mioveni – UTA Arad 

sâmbătă, 3 martie, ora 11:00
CS Afumați – Sportul Snagov    
Academica Clinceni – Pandurii Târgu Jiu    
Metaloglobus București – ASU Politehnica Timișoara    
Chindia Târgoviște – Știința Miroslava    
FC Argeș – Foresta Suceava    
Dacia Unirea Brăila – Luceafărul Oradea    
ASA Târgu Mureș – Ripensia Timișoara     0-3
AFC Hermannstadt – Olimpia Satu Mare     3-0

sâmbătă, 3 martie, ora 13:00
CS Balotești – Dunărea Călărași 

Dacă se va decide amânarea etapei a 23-a, atunci echipele din Liga 2 vor sări tocmai la etapa a 24-a, care are programate următoarele jocuri:

sâmbătă, 10 martie, ora 11:00
Ripensia Timișoara – Dacia Unirea Brăila    
Luceafărul Oradea – FC Argeș    
Foresta Suceava – Chindia Târgoviște    
Știința Miroslava – Metaloglobus București    
ASU Politehnica Timișoara – Academica Clinceni    
Pandurii Târgu Jiu – CS Mioveni    
UTA Arad – AFC Hermannstadt    
Dunărea Călărași – CS Afumați    
Sportul Snagov – ASA Târgu Mureș    3-0
Olimpia Satu Mare – CS Balotești   0-3

Discuții de amânare și a reluării Ligii 3

Tot miercuri, în Comitetul Executiv al FRF, se decide dacă se amână și reluarea campionatului Ligii 3, care ar trebui să înceapă vineri și sâmbătă. Cluburile din Seria a 2-a, din sudul țării, au cerut acest lucru. E posibil și doar ca această serie să sufere amânare, restul urmând să aibă loc conform programării inițiale.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 26 Feb. 2018, 17:51 Campionat
Pe aceeași temă