Ca la tenis. „U” Cluj a învins Brăila cu 6-1, în unul dintre cele mai dezechilibrate jocuri ale sezonului în Liga 2

Marius ANGHEL 14 Oct. 2018, 11:45 Campionat
Ca la tenis.**
  • Universitatea Cluj a câștigat fără emoții, cu 6-1, meciul de sâmbătă seară din cadrul etapei a 12-a a Ligii 2, cu ultima clasată Dacia Unirea Brăila. Dorin Goga (11), Octavian Ursu (48, 79), Marius Coman (53, 72), Răzvan Greu (87), respectiv Adreano Van den Driest (86) au înscris golurile jocului de pe Cluj Arena.

 

Pentru „U” Cluj, meciul cu Dacia Unirea Brăila era acea partidă ce trebuia bifată și câștigată, dar care nu avea cum să trezească vreo emoție asupra rezultatului. Echipa lui Falub își mai relaxase vestiarul după patru meciuri la rând fără eșec și prima victorie în deplasare, 3-0 cu SSC Farul. În schimb, Brăila lui Florentin Petre trage să „moară” și pare că nu există leac care să o salveze. Conducătorii tocmai au anunțat insolvența, banii constituie subiect sensibil, iar clasamentul nu ajută deloc, dacă ne gândim că acesta arăta patru puncte în 11 partide pentru formația de pe ultimul loc.

Goga a dat startul „petrecerii”

În acest context, „U” Cluj a așteptat doar 11 minute până să marcheze golul care apropia „șepcile roșii” la patru puncte de locurile promovabile. Goga (11) a marcat cu multă lejeritate, după o pasă a lui Coman. A fost și scorul reprizei, dar clujenii aveau să se distanțeze după pauză și să privească detașați finalul. Același Coman (48) a găsit culoarul perfect unde Ursu a pătruns și a marcat pe lângă portarul Brăilei, pentru ca apoi Goga să-i ofere un „cadou” perfect lui Coman (53) și omul cu pasele decisive a înscris și el primul gol la Universitatea.

„Duble” pentru Ursu și Coman, assisturi pentru Goga

Florentin Petre privea neputincios de pe bancă. Brăila era din alt „film” și și-a arătat limitele chiar și când a beneficiat de un penalty. Tânărul Calu (58) a tras prea slab, iar Dur-Bozoancă a respins și echipa lui Florentin Petre a rămas cu șapte goluri marcate în acest sezon.

Coșmarul nu se terminase însă pentru fostul căpitan dinamovist. Defensiva „varză” a brăilenilor era bucuria atacanților lui „U” Cluj. Un alt spațiu gigant în apărare și un nou gol a venit, tot din partea lui Coman (72), găsit în fața porții de Gavra. A fost timp și pentru portarul Dur-Bozoancă să se mai afirme, la două șuturi ale lui Bebey, iar apoi clujenii au dat noi proporții scorului. Din nou defensiva Daciei Unirea a fost depășită, iar Goga și-a mai arătat o dată clasa mult superioară Ligii 2. Pasă perfectă pentru Ursu (79) și gol cu latul, din 8 metri.

Au marcat și brăilenii. Mai precis un olandez introdus pe final, Van der Driest (86), care a plasat o minge sub transversală de la 16 metri. Clujenii au reluat repede jocul și au refăcut însă diferența la faza următoare. Greu a marcat golul șase al Universității.

S-a încheiat 6-1 la partida dintre două echipe care parcă nu evoluează în aceeași ligă. „U” Cluj își consolidează moralul și rămâne aproape de primele clasate, în timp ce pentru Brăila ar fi mare lucru să termine acest campionat și să nu se retragă pe parcurs.

UNIVERSITATEA CLUJ – DACIA UNIREA BRĂ‚ILA    6-1
Dorin Goga 11′, Octavian Ursu 48′, 79′, Marius Coman 53′, 72′, Răzvan Greu 87′ / Adreano Van den Driest 86′

Dur-Bozoancă – Căpușă (Hordouan 83′), Abrudan, Andr. Cordoș, Berci – Gab. Giurgiu (cpt.), G. Florescu – Goga, Oct. Ursu (Al. Coman 80′), Gavra – M. Coman (Greu 75′)
Rezerve neutilizate: Albuț – Taub, D. Dumitrescu, Cr. Ene
Antrenor: Adrian Falub

R. Avram (cpt.) – Gab. Niță, Pleșa, Merville (Hîmpea 46′), Manu – Calu (Mucuță 61′), Lu – Maxin, Vitan, Ciucureanu (Van den Driest 75′) – Bebey
Rezerve neutilizate: Rob. Chirilă – Coteț, Le Metayer, Sil. Crăciun
Antrenor: Florentin Petre

Stadion: Cluj Arena (Cluj-Napoca – Cluj); Arbitru: Constantin Alin Olaru (Râmnicu Vâlcea); Asistenți: Alexandru Filip (Timișoara) și Ștefan Dumitrache (Palanca – Prahova).

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN

Marius ANGHEL 14 Oct. 2018, 11:45 Campionat
Pe aceeași temă