ASA Târgu Mureș merge cu Dinu „Vamă” în Liga 2. Ce l-a atras la echipa retrogradată și ce planuri are pentru noul sezon

Marius ANGHEL 15 Jun. 2017, 13:15 Campionat
ASA Târgu Mureș merge cu Dinu
  • Dinu Gheorghe, poreclit „Vamă”, se întoarce ca și conducător în fotbalul românesc, la ASA Târgu Mureș, proaspăt retrogradată în Liga 2, și vrea promovarea din primul an.
  • Contractul dintre Ionel Ganea și ASA Târgu Mureș nu va mai fi prelungit din această vară, iar Dinu Gheorghe joacă la mai multe capete pentru a alege un antrenor.

 

ASA Târgu Mureș se reinventează pentru liga secundă și a făcut un transfer important, în conducerea echipei. Dinu „Vamă” va fi președintele echipei din această vară, cu obiectiv promovarea din primul an. „A venit, a văzut baza, a spus că e cea mai frumoasă din țară, ne-a lăudat baza și a fost încântat de ceea ce ne dorim noi, obiectivul fiind clar promovarea la anul. Noi suntem foarte mulțumiți că a venit dânsul. Este un profesionist adevărat, cu o experiență extraordinară și, nu vrea să jignesc pe nimeni, cred că cel mai bun conducător dintre cei care sunt acum în fotbal”, a explicat, pentru Liga2.ro, Cristian Cherteș, directorul general de la ASA.

Dinu Gheorghe a confirmat că va merge la ASA și susține că la Târgu Mureș se va construi și o nouă arenă: „Deocamdată, sunt liber de contract. Dar cred că mâine-poimâine se va finaliza. Echipa a luat-o la vale. A avut perioada aceea în care s-a bătut la titlu și a terminat pe locul 2. Apoi, echipa a ajuns să retrogradeze din motive care nu ține neapărat de club. Din ce am înțeles eu, se vor lua măsuri dacă nu se va promova. Am înțeles că se va construi și un nou stadion. Sunt condiții foarte bine, astea m-au determinat să accept. Finanțarea va fi ca și acum, plus sponsori. În 3-4 zile va fi aprobat și planul de reorganizare. Am înțeles că erau doar niște probleme cu datorii la ANAF și au fost rezolvate”, a spus „Vamă” la DigiSport.

Ganea nu mai rămâne în „B”

Prima mutare a lui Dinu Gheorghe va fi numirea unui nou antrenor. Bogdan Andone, fostul tehnician de la Olimpia Satu Mare și fost jucător pe care l-a avut sub comandă la Rapid, a fost unul dintre favoriți, însă acesta a acceptat în cele din urmă oferta venită de la ASU Poli. Un alt antrenor cu care s-a discutat e liber de contract, iar ultima dată a pregătit o echipă în Liga 2, pe Academica Clinceni.

„Se discută cu mai mulți antrenori. Nu pot să confirm nimic deocamdată. Lui Ionel Ganea i s-a terminat contractul, suntem în relații foarte bune cu el, dar Consiliul Director, împreună cu Dinu Gheorghe au decis că e mai bine să vină un antrenor care cunoaște liga a doua”, a spus Cherteș, care speră ca din sezonul viitor Consiliul Local să poată aloca din nou fonduri pentru echipă, dar pentru asta trebuie ca planul de reorganizare să fie aprobat pe 14 iulie. „După noua lege, cu 5 la sută, Consiliul Local poate să ne ajute și mai bine, dar abia după data de 14 iulie, când trebuie aprobat planul de reorganizare. Noi am retrogradat pentru că n-am putut să primim bani de la Consiliu Local. E o minciună când se spune că am retrogradat pe bani publici. N-am primit niciun ban sezonul trecut, pentru că legea nu a permis, noi fiind fără planul de reorganizare aprobat”, a mai spus Cherteș.

Potrivit surselor Liga2.ro, Dinu Gheorghe s-a autopropus la ASA Târgu Mureș ca președinte și a cerut salariu 1.000 de euro pe lună, asigurarea cazării și bilete dus-intors cu avionul între București și Târgu Mureș.

„Constantin este un fundaș care merita mai mult”

Fostul fundaș al ASA-ului, Marius Constantin, a ajuns la campioana Viitorul în această vară. Cherteș laudă decizia lui Hagi. „Este un fundaș adevărat, păcat că nu a fost apreciat mai mult. Merita mai multe convocări la echipa națională. Este șansa lui acum să arate din nou că este un mare fundaș”, a spus oficialul clubului din Târgu Mureș.

„Pe 14 iulie sperăm să se aprobe planul de reorganizare. Obiectivul va fi clar”

Oficialii clubului ASA Târgu Mureș mai au de așteptat până să vadă planul de reorganizare aprobat. O contestație de la Finanțe a mai amânat o dată termenul, dar președintele Cristian Cherteș spune că nu vor exista probleme.

„Decizia a fost amânată pentru 14 iulie, dar, din câte ne-a transmis avocatul, nu vor fi probleme. Așteptăm să se accepte planul de reorganizare și să putem începe munca. Obiectivul va fi clar promovarea în Liga 1, din primul an. În liga secundă nu există banii din drepturile TV, dar din al doilea an acești bani pot reveni, dacă promovăm. Planul de reorganizare permite o oarecare lejeritate în primul an și putem să depășit această perioadă chiar dacă nu primim drepturile TV în următorul sezon”, afirmă Cristian Cherteș.

ASA Târgu Mureș a fost prima echipă din Liga 1 care a retrogradat și a fost urmată de Pandurii Târgu Jiu.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN

Marius ANGHEL 15 Jun. 2017, 13:15 Campionat
Pe aceeași temă