ALANDALA | În acte e Energeticianul, în competiție poartă numele ACS Șirineasa și merge cu autocarul cu emblema clubului Pandurii și colantat Jiul Petroșani

Marius ANGHEL 20 Mar. 2018, 08:44 Campionat

Cel mai distanțat lider din toate cele cinci serii ale Ligii 3, clubul care în acest moment este cel mai aproape de promovarea în Liga 2, a apelat la o lucrare de mântuială pentru a-și duce jucătorii în deplasări. ACS Șirineasa este una dintre cele mai bogate echipe din eșalonul al treilea, însă, cu toate acestea, nu are un autocar și astfel a apelat la o variantă ieftină pentru a transporta fotbaliștii la meciuri. Conducerea clubului a închiriat vechiul autocar al echipei Pandurii Târgu Jiu, însă nu asta ar fi problema suporterilor echipei care își dispută meciurile de pe teren propriu la Petroșani, ci faptul că autovehiculul a fost cosmetizat amatoricește.

Pe site-urile de socializare, tot mai mulți suporteri ai echipei lider în Seria a 4-a a Ligii 3 critică modul în care clubul lor își face imagine în țară. Acestora nu le convine că pe vechiul autocar al clubul Pandurii, închiriat pentru 3.000 de lei pe lună de la firma care se ocupă cu insolvența grupării gorjene, numele fostei vicecampioane a fost acoperit cu o bandă albă pe care scrie „C.S. Jiul Petroșani 1919”. În rest, emblema clubului Pandurii sau mingea peste care sunt imprimață Tudor Vlamirirescu și calul său încă se văd.

„Suporterii echipei Pandurii au spus că autocarul ar fi trebuit lăsat așa cum era sau revopsit, astfel încât să dispară și sigla, nu numai numele Pandurii”, scriu suporterii echipei „Jiul Petroșani”, citați de pandurul.ro.

ACS Șirineasa e lider în Seria a 4-a a Ligii 3, având 40 de puncte acumulate în 16 meciuri. A doua clasată, CSM Lugoj, are 35 de puncte, însă principala contracandidată la promovare, CSM Școlar Reșița, e abia pe locul 4, cu 31 de puncte.

Clubul care își dispută meciurile pe teren propriu la Petroșani e finanțat din umbră de afaceristul gorjean Nicolae Sarcină, cel care a sponsorizat și Pandurii Târgu Jiu și care în acest moment dă bani și la Luceafărul Oradea.

ACS Șirineasa e numele clubului doar în hârtiile FRF și în competiția Ligii 3. De fapt, echipa și-a schimbat denumirea cu puțin timp înainte de startul noului sezon în ACS Energeticianul, iar federației nu i s-a transmis acest lucru, fapt care a dus la o mulțime de litigii din partea colegelor de campionat, acestea solicitând excluderea sau pierderea punctelor. Însă, între timp, Nicolae Sarcină a dictat ca echipa să își schimbe încă o dată denumirea, din vară, odată cu promovarea în Liga 2, clubul urmând să se numească Jiul Petroșani. Peste un an, gruparea din Valea Jiului împlinește 100 de ani, iar Sarcină vrea să se mândrească cu faptul că deține un club cu tradiție în fotbalul românesc, chiar dacă acesta ar fi, acum, doar o clonă.

Marius ANGHEL 20 Mar. 2018, 08:44 Campionat
Pe aceeași temă