Petrolul a început cantonamentul din Slovenia cu 23 de jucători. Ploieștenii au perfectat trei noi transferuri chiar înainte de plecare

Petrolul a început de luni după-amiază a doua parte a pregătirii noului sezon. Echipa ploieșteană nou-promovată în Liga 2 se află în cantonament în Slovenia, la Terme Catez, acolo unde se va antrena 12 zile, până pe 21 iulie.

În mini-stațiunea amplasată lângă granița sloveno-croată, Leo Grozavu a convocat un lot format din 23 de jucători, printre care se află și Andrei Rus, Mergim Neziri și Mihai Ene. Cei trei fotbaliști sunt noi achiziții pentru Petrolul, primii doi semnând contracte pe un sezon, în timp ce Ene a fost împrumutat tot pentru un an de la Viitorul Constanța.

Nu a făcut deplasarea în Slovenia jucătorul brazilian Jean Theodoro, cel care a semnat cu Petrolul pe trei ani și care a rămas în țară pentru a efectua câteva investigații medicale suplimentare. Dacă totul va fi în regulă, acesta se va alătura lotului pe parcursul acestei săptămâni.

Mai mult, din lot au dispărut vechii componenți Jean Prunescu și Mario Bratu, astfel că numărul celor care au contribuit la promovare și care se află încă la echipă s-a redus drastic. Bolboașă, Olaru, Antoche, Țicu, Velisar, Chindriș, Saim Tudor, Nini Popescu, Ciocâlteu, Arnăutu și Lambru se mai află în lot.

Lotul pe care îl are la dispoziție Grozavu în Slovenia: Mirel Bolboașă, Daniel Isvoranu, Petrișor Leonard – Alberto Olaru, Andrei Rus, Florin Plămadă, Lucian Cazan, Sebastian Ghinga, Paul Antoche, Valentin Țicu, Mihai Velisar, Mergim Niziri, Marius Chindriș, Cristian Danci, Antonio Cruceru, Mihai Ene, Claudiu Herea, Alexandru Saim Tudor, Nini Popescu, Alexandru Ciocâlteu, Sergiu Arnăutu, Cosmin Lambru și Eugen Nica.

Andrei Rus, convocat la reprezentativa U19

Una dintre ultimele trei achiziții făcute de Petrolul, fundașul dreapta Andrei Rus, jucător care n-a împlinit încă 18 ani, a mers cu echipa în cantonament, dar chiar înainte de plecare a primit convocarea pentru următoarea acțiune a reprezentativei Under 19 a României. Aceasta se va derula în perioada 28 iulie-09 august și va cuprinde două jocuri amicale cu selecționata similară a Israelului.

Miercuri, primul amical. Testul cu Lokomotiva Zagreb a picat

În Slovenia, Petrolul își începe meciurile amicale de miercuri. Primul adversar va fi formația FK Tuzla, care tocmai a promovat în prima ligă din Bosnia, sub numele de SK Sloga Simin Han. Partida se va disputa la Brezice, o localitate foarte aproape de Terme Catez, de la ora locală 17:00, 18:00 a României.

În următoarele zile, „lupii” vor mai întâlni echipele: NK Krsko (14 iulie) și HNK Gorica (17 iulie), iar pentru data de 20 iulie se caută un adversar, după ce croații de la Lokomotiva Zagreb și-au schimbat recent planurile, alegând să efectueze, în acea perioadă, un stagiu de cinci zile în Olanda.

Foto și video: FC Petrolul

Pe aceeași temă