Pandurii a perfectat primele transferuri: împrumuturi de la FCSB, Rapid sau Clinceni. Cojocaru: „Nu va fi ușor, dar eu cred că ne putem îndeplini obiectivul”

Pandurii a perfectat primele transferuri: împrumuturi de la FCSB, Rapid sau Clinceni.** Cojocaru:

Lanterna roșie a ligii secunde încearcă să-și încropească un lot cu care să abordeze partea a doua a sezonului. Antrenorul care a preluat Pandurii pe finalul turului, Călin Cojocaru, crede chiar în salvarea de la retrogradare, în pofida faptului că echipa sa se confruntă cu grave probleme financiare și că este amenințată, în continuare, cu falimentul.

În pofida situației critice, atât cea din clasament, cât și cea financiară, Pandurii a izbutit,  în această săptămână, să-i împrumute pe Aurel Pîrciu (mijlocaș, de la FCSB), Matei Babaua (fundaș, de la Rapid), Alexandru Achiriloaei (foto)(portar, de la Rapid), Bogdan Ilie (mijlocaș, de la Academica Clinceni), Cătălin Iovicin (portar, ex CSS Bega Timișoara) și Robert Goșa (fundaș, ex Național Sebiș).

Bogdan Vișan, Paul Chiș, Iulian Dinu sau Ioan David s-au despărțit între timp de echipa gorjeană. Fundașii Daniel Ciobanu sau Gabriel Oiță ar putea pleca și ei de la Pandurii, care găsesc un contract mai bun.

„Am împrumutat mai mulți jucători, în special fotbaliști tineri, fiindcă Pandurii nu poate transfera jucători cu experiență, până nu se va clarifica situația cu banii care trebuie virați de acționari. Eu sunt încrezător și cred în evitarea retrogradării, dar pentru asta trebuie să ne pregătim cât mai bine în această iarnă. Începem campionatul cu CSM Reșița și dacă debutăm cu dreptul, eu cred că ne putem îndeplini obiectivul. Nu va fi ușor, mai ales că avem probleme financiare. Sunt convins că și conducerea va face oforturi, pentru ca jucătorii să-și primească o parte din restanțe. Din păcate, implicarea factorilor locali este zero și nu înțeleg de ce, fiindcă Pandurii este un simbol al orașului Târgu Jiu”, a declarat Călin Cojocaru, la Radio Infinit.

Pandurii se va reuni pe 13 ianuarie, va efectua cantonamentul pe plan local și va disputa mai multe jocuri de verificare, printre adversari fiind Vulturii Fărcășești (Liga 4 Gorj) sau echipele de Liga 3 ACSO Filiași, Viitorul Dăești, CS Hunedoara sau CSM Slatina.

Pandurii a încheiat anul 2019 pe ultimul loc în Liga 2, pe 19, cu doar 8 puncte acumulate în 21 de etape.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

 

Pe aceeași temă