OFICIAL | Prima achiziție a echipei UTA vine de la Dunărea Călărași. „Din vară să tragem pentru promovare”

UPDATE | UTA a realizat, astăzi, primul transfer din 2019. Ajuns de dimineață cu avionul la Timișoara, Bodo Kanda s-a întâlnit apoi, la Arad, cu șefii clubului UTA, au bătut palma și a semnat un contract valabil pe un an și jumătate. Fostul mijlocaș al Dunării Călărași, crescut de Dinamo, visează să promoveze în sezonul următor cu „Bătrâna Doamnă”.

„Clubul UTA și Baudoin Kanda au ajuns astăzi la un acord, fotbalistul urmând să îmbrace tricoul „Bătrânei Doamne”.
„Bodo” Kanda e născut pe 17 aprilie 1993 în București și a început fotbalul la Dinamo. A jucat pentru România Under 15 și Under 16, iar din 2012 și până acum a fost component al Dunării Călărași”
, a anunțat clubul UTA.

„Primul gând e să mă acomodez cât mai repede, să intru în formă bună, să ajut echipa cât pot, iar din vară să tragem pentru promovare. Sper să pot da din experiența acumulată în acești ani. UTA are cei mai frumoși suporteri, îi simți în teren, e ca și cum ai un om în plus”, a mărturisit mijlocașul după ce a semnat cu UTA.

După șase ani petrecuți la Dunărea Călărași, perioadă în care a bifat promovări atât în Liga 2, cât și în Liga 1, dar și un baraj chiar împotriva UTA-ei, pierdut, Kanda semnează cu echipa arădeană. Mijlocașul bucureștean cu tată originar din R.D. Congo, a fost utilizat de Dan Alexa în prima parte a sezonului actual al Ligii 1 în 14 meciuri, în 13 ca titular, și a înscris două goluri, cu Poli Iași (2-0) și FC Botoșani (3-2), iar în această iarnă a fost pus pe liber.



 

Chindia și UTA sunt primele echipe care profită de restructurările făcute de fosta divizionară secundă Dunărea Călărași. Dan Alexa a renunțat la o serie de jucători după ce a încheiat prima parte a sezonului Ligii 1 pe locul 12 din 14, iar printre aceștia și-au aflat și mijlocașii Bogdan Șandru și Baudoin Kanda și atacantul Valentin Alexandru. Șandru și Alexandru au ajuns sub comanda lui Viorel Moldovan, în timp ce Kanda s-a alăturat de astăzi lotului condus de Ionuț Popa.

„Sunt tentat de proiectul UTA-ei. Vin din această iarnă pentru a mă acomoda cu echipa, iar din vară vom încerca cu toții să promovăm. M-am înțeles verbal cu cei de la UTA. Sper ca lucrurile să meargă bine de mâine încolo”, a declarat, pentru Sport Arad, Kanda.

Baudouin Tshitungi Dieudonne Kanda (25 de ani) este un fost internațional de tineret român, fiind primul jucător de culoare care a îmbrăcat tricoul naționalei țării noastre, indiferent de categoria de vârstă. S-a născut la București, pe 17 aprilie 1993, tatăl său fiind de origine din Zair (actuala R.D. Congo). „Bodo” a început fotbalul la Dinamo, unde l-a avut antrenor pe Mihai Teja, actualul principal de la FCSB. Pentru echipa mare a clubului din „Ștefan cel Mare” nu a apucat să joace, ulterior ajungând la Dunărea Călărași, în 2012 până în această iarnă. A fost unul dintre jucătorii de bază, a contribuit atât la promovarea în Liga 2, cât și în Liga 1, iar în prima parte a sezonului actual a fost folosit în 14 meciuri, în 13 ca titular, și a înscris două goluri, cu Poli Iași (2-0) și FC Botoșani (3-2).

Dunărea Călărași s-a mai despărțit în această iarnă de Nicolae Cârnaț (Sepsi), Cristian Pușcaș, Wallace da Silva, Alin Babei, Gaetan Missi Mezu, Aitor Monroy, Cezar Lungu și Ionuț Țenea. Aceștia doi din urmă încă sunt legați contractual de gruparea călărășeană și se caută echipe unde să fie împrumutați.

Altfel, de ieri, la antrenamentele conduse de Ionuț Popa s-a alăturat și austriacul Simon Strauss (născut în 2000), un fundaș central care ultima oară a evoluat la FK Tonsberg, în liga a patra din Norvegia. Acesta nu se încadrează la categoria under, deoarece nu e format în România sau nu are cel puțin trei ani petrecuți în fotbalul nostru.

Pe aceeași temă