Erik Lincar îl aduce la Turris unul dintre cei mai longevivi jucători străini din fotbalul românesc. L-a mai antrenat la alte patru echipe

Nigerianul Samson Nwabueze și Ștefan Covalschi și-au reziliat, marți, contractele cu echipa de Liga 3 Flacăra Horezu. Africanul va reveni în Liga 2, acum la Turris Oltul Turnu Măgurele, unde va colabora din nou cu Erik Lincar.

Samson Nwabueze va fi antrenat din nou de Erik Lincar

Samson a ajuns la Horezu în urmă cu doi ani, contribuind la promovarea echipei de la „județ” și evoluția bună din sezonul trecut al eșalonului al treilea. Africanul va reveni în Liga 2, urmând să semneze cu Turris Oltul Turnu Măgurele, formație condusă de Erik Lincar, antrenor cu care a colaborat în trecut la mai multe echipe.

„A fost o perioadă frumoasă la Horezu, dar acum am oferte mai bune și vreau să revin la un nivel superior. Știu că încă pot să joc și să fac față la un nivel mai sus și împreună cu familia mea, am decis să plec. Am stat la Flacăra în special pentru prietenul meu Adi Popa, mă bucur că am făcut cu toții o treabă bună, am ajutat și eu la performanțele echipe”, a declarat, pentru Liga2.ro, Samson Nwabueze.

Cel mai probabil, nigerianul va merge la echipa de Liga a 2-a Turris Oltul Turnu Măgurele, unde va fi antrenat de Erik Lincar, cu care a lucrat timp de șapte ani la Callatis Mangalia, Damila Măciuca, CSM Râmnicu Vâlcea și Academica Clinceni.

Samson este unul dintre cei mai longevivi jucători străini din fotbalul românesc, el având 12 ani de când joacă în țară. Pe lângă echipele enumerate mai sus, pentru care a jucat în Liga 2, Samson a evoluat și la Pandurii Târgu Jiu, în ultimul sezon în care gruparea gorjeană a fost în Liga 1.

În această iarnă, Turris Oltul l-a mai achiziționat, oficial, doar pe mijlocașul Tiberiu Serediuc (27 de ani), ultima dată la FC Hermannstadt.

Ștefan Covalschi: „Îmi pare rău doar pentru grupul de la Flacăra”

Fundașul dreapta Ștefan Covalschi (24 ani) a primit și el mai multe oferte și nu regretă despărțirea de Flacăra.

„Îmi pare rău doar pentru grupul de acolo. Cred că prietenia noastră, a jucătorilor, a făcut să fie aceste rezultate bune. Sunt unele probleme financiare, banii nu s-au dat niciodată la timp, prime nu au fost, medicație deloc și echipa pierde jucători valoroși, nu știu când Horezu va mai avea un jucător de valoarea lui Samson! De ieri, de când a apărut articolul pe Liga2.ro că devin liber de contract, am primit numeroase oferte”, a spus Covalschi.

Senegalezul Gueye Mansour nu a revenit încă din vacanță, iar șansele ca el să continue la echipa din Treapt par reduse.

Articol scris de Adrian MUJEA

Pe aceeași temă