Bosoi atacă promovarea cu Iașiul: „La Brăila nu s-a putut sau nu s-a vrut”

După o toamnă agitată, fără bani, fără niciun orizont pentru echipa la care evoluează de șapte ani, CF Brăila, pentru Gabriel Bosoi Moș Crăciun a venit mai repede cu cadourile visate. Pe ultima sută de metri „căpitanul” și-a condus echipa spre două victorii cu fruntașele seriei, în urma acestor succese fiind recompensați cu prime frumoase de către Florin Cârligea, iar la mijlocul săptămânii trecute s-a finalizat și transferul mult așteptat, la echipa CSMS Iași.

După această perioadă grea, dar încheiată cu „happy end”, de duminică Bosoi a plecat într-o vacanță binemeritată în străinătate, urmând să se reîntoarcă la Brăila pe 25 decembrie, să petreacă sărbătorile cu familia. Înainte de a pleca, Bosoi a acceptat un scurt dialog despre cel mai fericit eveniment din viața lui profesională.

– Ți-ai revenit după această perioadă extrem de agitată?
– Da, a trecut, joi am semnat, vineri actele au fost trimise la Iași, totul este acum în regulă. Mă bucur că am fost înțeles de conducerea echipei CF Brăila și mi s-a acordat acest transfer.

– Cum a fost despărțirea de clubul la care ai debutat în Liga a II-a?
– Sincer am plecat cu un gust amar, la Brăila era un grup unit și valoros, îmi pare rău că m-am despărțit de acești colegi. Dar situația financiară prin care trece clubul poate să-l destrame. Ce să spun? Colegii m-au felicitat, probabil că mulți caută și ei portițe de salvare.

– Pleci cu sentimentul că ți-ai îndeplinit misiunea la Brăila?
– Visul meu a fost să promovez pe prima scenă a fotbalului românesc cu CF Brăila. Dar, din punctul meu de vedere, nici atunci când au fost bani nu s-a dorit promovarea. Nu s-a putut sau nu s-a vrut, asta este. Eu vreau să urc pe scara valorică a fotbalului, timpul se scurge în defavoarea mea, trebuia să fac acest pas.

– A fost prima ofertă a ta?
– Nu, mi s-a ivit o nouă șansă, a patra aș spune, pe care am și valorificat-o. Când era antrenor Ionuț Popa, Iașiul m-a dorit, apoi am avut oferte de la Concordia Chiajna și Viitorul Constanța, dar, din câte știu, clubul a cerut prea mulți bani și nu s-a finalizat nimic. Acum am reușit să ajung la CSMS Iași, echipă care are șanse foarte mari de a juca din vara lui 2014 în Liga I.

– Ce-ți dorești de la 2014?
– Sănătate în primul rând. Pentru că totul depinde de mine. Voi pleca într-o scurtă vacanță în străinătate, consider că după atâta stres merit și eu puțină relaxare. Pe 25 decembrie revin la Brăila pentru a petrece sărbătorile cu cei dragi, iar pe 10 februarie va trebui să răspund prezent la reunirea lotului noii mele formații, CSMS Iași. Asta nu înseamnă că în această perioadă nu o să mă pregătesc deloc, va fi o vacanță activă și voi ajunge la Iași fără surplus de greutate. Moș Crăciun a fost foarte generos cu mine la acest sfârșit de an. Acum aștept să treacă sărbătorile și să-i dăm drumul la treabă. Sper să demonstrez că merit un post de titular la CSMS Iași, să avem un traseu bun și din vara următoare să jucăm în prima ligă. Nu am reușit să-mi îndeplinesc visul cu CF Brăila, sper să-l fac să devină realitate la Iași.

„Moș Crăciun a fost foarte generos cu mine, acum aștept să treacă sărbătorile și să-i dăm drumul la treabă”, spune fostul căpitan al brăilenilor

„Nu am reușit să-mi îndeplinesc visul cu CF Brăila, sper să-l fac să devină realitate la Iași”, Gabriel Bosoi, jucător la CSMS Iași

Sursa: Obiectiv Vocea Brăilei

Pe aceeași temă