Bilia, de la „echipa pe care o iubesc”, la rivala „AC Recaș”! ACS Poli l-a înregimentat pe fostul jucător al ASU Politehnica, la o zi după ce plecat de la echipa suporterilor timișoreni

  • De pe ultimul loc, ACS Poli a dat o importantă lovitură de imagine rivalilor de ASU Politehnica. Clubul înființat de autorități a semnat, astăzi, un contract cu Dănuț Bilia (33 de ani), a doua zi după ce fundașul și-a reziliat contractul de echipa galeriei CVUCS, care nu a fost niciodată de acord cu proiectul grupării susținute de primarul Nicolae Robu și pe care a numit-o întotdeauna AC Recaș.
  • Bilia, care era cel mai vechi component al lotului ASU Politehnica și a purtat în multe rânduri banderola de căpitan, își trădează fosta echipă și semnează cu rivala.

 

Dănuț Bilia a semnat un contract până la finalul acestui sezon și va putea juca abia din 2019 la ACS Poli. Aducerea sa apare și în contextul în care Igor Basic se va despărți de alb-violeți, care mai rămâneau cu trei fundași centrali: Cristian Melinte, Cristian Bocșan și Dusan Ivanov.

Bilia a plecat de la ASU Politehnica după ce a ajuns în relații reci cu antrenorul Petruescu și managerul sportiv Cociu. Clubul a dat un comunicat de complezență, doar cu mulțumiri ale jucătorului, fără să explice măcar cine a cerut rezilierea.

Joi, ACS Poli a anunțat înregimentarea fotbalistului de 33 de ani. „Astăzi, Dănuț Bilia a semnat cu clubul nostru un contract valabil până în vară. Experimentatul fundaș (33 de ani) a evoluat în ultimele trei sezoane la ASU Politehnica. Bilia este un produs al Politehnicii Timișoara, ulterior el jucând la UTA, ACU Arad sau Corvinul Hunedoara. S-a consacrat ca unul dintre cei mai buni apărători din zona de vest a României. Bun venit, Dănuț Bilia! Împreună vom lupta pentru a păstra Poli în Liga 2!”, se arată într-un comunicat al celor de la ACS Poli.

Dănuț Bilia a evoluat în ultimii trei ani și jumătate la ASU Politehnica Timișoara, iar în acest sezon a jucat în 15 meciuri, reușind și un gol.

„Per total, au fost trei ani și jumătate minunați, în care m-am simțit împlinit, pentru că am avut șansa de a juca la echipa pe care o iubesc. M-am simțit extraordinar, dar îmi pare rău că s-a terminat atât de repede. Suporterilor vreau să le mulțumesc pentru sprijinul pe care mi l-au acordat mie și echipei în toată această perioadă. Sper să continue ce au început, pentru că acest club e acolo unde trebuie”, a declarat, după despărțirea de ASU Politehnica, Dănuț Bilia. „Echipa pe care o iubesc” a fost trădată a doua zi.

Articol scris de Anda DELIU

Pe aceeași temă