Olimpia II, victorie la limită în primul meci de la baraj. Întăririle din Liga 2 n-au dat rezultatul scontat

Marius ANGHEL 22 Jun. 2015, 18:11 Stiri
  • Satelitul Olimpiei a jucat sâmbătă manșa tur din cadrul barajului de promovare pentru Liga a III-a. Pe stadionul Olimpia din Satu Mare, a ajuns campioana județului Sălaj, Luceafărul Bălan, echipă pe care sătmărenii au învins-o la limită, cu scorul de 2-1 (2-0). Clubul care va urca mai sus cu o treaptă se va decide în retur, în 27 iunie.


Începutul de meci a fost unul exploziv pentru puștii antrenați de Mircea Bolba. Părea că FC Olimpia II nu va întâmpina probleme pe parcursul celor 90 de minute. Însă nu a fost chiar așa. Încă din minutul 2, sătmărenii și-au creat un avantaj de un gol. La o lovitură liberă de pe partea stângă, Mircea Donca l-a servit excelent pe Bogdan Faur, cel care a înscris cu o lovitură de cap din șase metri. Sătmărenii au dominat, au făcut posesie, o primă ocazie a oaspeților venind în minutul 13. Dar, șutul lui Bode a fost reținut fără probleme Anca-Trip.

Faur, jucătorul primei reprize, putea să mai înscrie o dată cinci minute mai târziu. După ce a recuperat o minge la mijlocul terenului, a ajuns cu ea în careu, dar șutul său a fost respins în corner de Petcu. Chiar și așa, Faur face dublă după o centrare de pe partea dreaptă a lui Cădar. Golul de 2-0 a venit tot în urma unei lovituri de cap (min. 20). Mai apoi, portarul Luceafărului s-a remarcat printr-un plonjon de zile mari, la balonul trimis cu capul spre vinclu de către Florin Mureșan.

Prima repriză se încheie cu accidentarea căpitanului Olimpiei. Paul Cristian și-a dorit să țină o minge în teren, dar a alunecat până pe pista de atletism. Bolba a fost nevoit să facă prima schimbare (min. 43), Paul Cristian lăsându-i locul lui Raul Ștef.

Spre surprinderea tuturor, Luceafărul Bălan a ieșit mult mai motivată de la vestiar. Echipa antrenată de Marius Pașca și-a creat mai multe ocazii la începutul reprizei secunde. Echipa Olimpiei părea de nerecunoscut. Probabil și-a pus amprenta oboseala, având în vedere că „galben-albaștrii” au avut în luna iunie un program aglomerat, cu multe meciuri. Oaspeții au marcat un gol care se poate dovedi a fi extrem de important pentru retur.

În minutul 62, sătmăreanul Raul Ștef atinge mingea cu mâna în careu, iar centralul Marius Chiorean dictează penalty. Lovitura de pedeapsă este transformată fără probleme de Bode. Cea mai mare ocazie a Olimpiei din repriza secundă i-a aparținut lui Mircea Donca. La o centrare bună de pe partea dreaptă, Donca vine lansat, iar din patru metri trimite cu capul peste poartă (min. 71). Meciul tur s-a terminat cu victoria Olimpiei, însă promovarea se va decide în 27 iunie, la Gâlgău.

Mircea Bolba: „S-a văzut efortul depus în ultimele două săptămâni”

La capătul jocului dintre FC Olimpia II și Luceafărul Bălan s-a organizat o conferință de presă la care au participat împreună antrenorii celor două echipe, Mircea Bolba și Marius Pașca. Între cei doi există o relație de prietenie, se cunosc de multă vreme. Antrenorul echipei din Bălan a și jucat pentru Olimpia în urmă cu mulți ani.

Primul care a luat cuvântul a fost antrenorul oaspete. „Prin așezarea jucătorilor în teren am încercat să limităm atuul fizic al celor de la Olimpia II Satu Mare. Era puțin probabil că promovarea se va decide încă de la Satu Mare, fiindcă și noi avem jucători cu experiență, iar acest lucru s-a văzut. Din păcate am avut un început de meci timorat, dar mă bucur că am avut capacitatea de a pune presiune pe adversar și am reușit să marcăm un gol care poate fi important în economia promovării. În prima repriză am fost supărat pe joc, dar și pe jucătorii cu experiență. Mă bucur că la pauză au recepționat mesajul meu și am reușit în partea a doua să ne revenim și să marcăm”, spune Marius Pașca, cel care mizează în retur pe dorința jucătorilor, dar și pe terenul mic de la Gâlgău, menționând că din punct de vedere fizic, jocul se va echilibra.

De partea cealaltă, Bolba își felicită jucătorii și spune că efortul depus în ultimele două săptămâni și-a pus amprenta peste jocul echipei sale. „Mergem la Luceafărul Bălan din postura de învingătoare. Am avut o primă repriză la discreție. Din păcate, în repriza a doua s-a văzut efortul depus în ultimele două săptămâni în care am jucat din trei în trei zile. Am câștigat, iar acum avem o săptămână la dispoziție să ne punem la punct din toate punctele de vedere. Mergem încrezători la Bălan. Nu va fi un meci ușor, calificarea se joacă. Sper ca elanul și tinerețea, după o săptămână de pauză, să facă diferența”, declară Mircea Bolba.

Sătmăreanul spune că în lotul pentru meciul de sâmbătă ar mai putea să apară doi jucători, Denis Chivari și Daniel Tillinger. Returul este programat pentru 27 iunie, de la ora 17.30.

OLIMPIA II SATU MARE (SM) – LUCEAFĂ‚RUL BĂ‚LAN (SJ)   2-1
Bg. Faur (2, 22) / Bode (60 – penalty)

Anca Trip – Cristian Paul (Raul Ștef ”43), Florin Mureșan, Valter Heil, Iacob Ciul, Bogdan Faur, Flaviu Ionescu, Darius Lukacs (Richard Gulya ”57), Gabriel Cădar (David Tamas ”68), Mircea Donca (Mark Csik ”73), Patrick Pop

Marcel Petcu – Vlad Lazăr, Marius Rus, Karoly Toth, Vlad Negrean, Gabriel Buda (Mihai Molnar ”83), Flaviu Bărnuțiu, Maior Istvan, Andrei Teglaș (Flaviu Porumb ”70), Mihai Bode, Marius Haiduc (Rareș Pintea ’90)

Stadion: Olimpia (Satu Mare – Satu Mare); Arbitru: Marius Nechita Chioran; Asistenți: Petrică Ionuț Cîmpeanu și Doru Claudiu Lucaciu (toți din Cluj-Napoca); Observatori: Dan Monea (Aiud – Alba) și Alexandru Terhes (Oradea – Bihor).

Sursa: Informația zilei

Marius ANGHEL 22 Jun. 2015, 18:11 Stiri
Pe aceeași temă