Ultrașii echipei „FC U” Craiova, reverență în fața medicilor din Bănie care luptă cu virusul COVID-19: „Nu sunteți singuri, nu dați înapoi” | VIDEO

Marius ANGHEL 16 Mar. 2020, 12:44 Stiri

Craiovenii au crezut, duminică seară, că este meci în oraș. Fanii olteni au aprins torțe în fața Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Craiova. „Nu sunteți singuri, nu dați înapoi, Peluza Sud alături de voi!”, au fost mesajele de pe bannerele pe care le-au pus pe gardurile unității medicale. A fost modul prin care suporterii uneia dintre echipe de fotbal din Bănie și-au arătat susținerea și mulțumirea pentru cadrele medicale care au grijă de cei care sunt infectați de virusul care a speriat lumea întreagă.

„Mesajul nostru este făcut strict pentru medici și pentru cadrele medicale. Mesajul lor către noi este să stăm în casă, iar al nostru pentru ei este de susținere. Adică, ce fac ei pentru noi… sunt eroi naționali. Ei sunt singurii care ne pot salva de chestia asta. Le urmăm sfaturile, o să stăm în casă. Dacă nu se închid fabricile și uzinele mergem la muncă, nu putem să stăm numai în casă. Viața merge înainte, dar respectăm ce ne spun medicii”, a declarat liderul galeriei „Peluza Sud ’97”, Sorin Chipeșu.

Medicii le-au mulțumit fanilor foarte rapid. „Susținerea voastră ne dă forță pentru a continua lupta și a ieși învingători în acest meci al secolului”, a fost mesajul postat pe pagina de Facebook a spitalului din Craiova.

Suporterii au lăsat un banner pe gardul unității medicale. În urma lor, jandarmii au venit și l-au dat jos.

U Craiova 1948 SA, formația patronată de Adrian Mititelu, nu este lăsată de autoritățile locale din Bănie să își desfășoare meciurile din campionatul Ligii 3 pe stadionul „Ion Oblemenco”, dar nici pe vreo altă arenă din Craiova. Alb-albaștrii își joacă meciurile considerate acasă pe stadionul Municipal din Târgu Jiu. Elevii lui Eugen Trică domină autoritar Seria 4-a a Lgiii 3, după 16 etape având un avans de 13 puncte față de echipa de pe locul 2, Șoimii Lipova.

Articol scris de Daniel VLAD

Marius ANGHEL 16 Mar. 2020, 12:44 Stiri
Pe aceeași temă