Seară istorică pentru Oțelul! În urma achiziției făcute marți, clubul reclădit de suporteri devine continuatorul legitim al campioanei din 2011. „Este o izbândă uriașă”

Seară istorică pentru Oțelul!** În urma achiziției făcute marți, clubul reclădit de suporteri devine continuatorul legitim al campioanei din 2011.

Suporter Club Oțelul Galați este continuatorul legitim al campioanei din 2011, de acum nimeni nu mai poate contesta acest aspect. Clubul reclădit de suporteri în vara trecută a anunțat marți seară că a intrat în posesia colecției de trofee obținute de Oțelul de-a lungul istoriei sale de peste cinci decenii, inclusiv marca (deși expirată), pachet care a fost numit „Palmaresul Oțelului” în momentul scoaterii la licitație, în luna februarie a acestui an, de către lichidatorul judiciar al falimentatei societăți FC Oțelul SA.

Atunci, „Palmaresul” a fost adjudecat pentru 10.000 de euro, dar suma nu a mai fost plătită și tranzacția nu s-a mai realizat. Astfel, prin intermediul Casei de avocați Țuca, Zbârcea & Asociații, SC Oțelul Galați a reușit să intre în posesia trofeului de campioană a României cucerit în 2011 și a Supercupei României, trofee care miercuri vor ajunge și fizic în Galați.

Această reușită extrem de importantă pentru suporterii clubului roșu-alb-albastru a fost anunțată în această seară de către SC Oțelul printr-un comunicat de presă pe care îl redăm integral:

„După promovarea în Liga 3 și revenirea pe stadionul pe care fotbalul gălățean a obținut cele mai mari performanțe sportive, SC Oțelul Galați duce la îndeplinire încă un angajament luat în fața suporterilor roș-alb-albaștri, dar și a comunității locale și fotbalistice: readucerea acasă a palmaresului clubului fanion al orașului Galați.

SC Oțelul Galați s-a dorit a fi, încă de la început, un proiect al faptelor, un demers în care obiectivele propuse să fie îndeplinite cu pași mici, dar siguri, astfel încât noua organizare sa fie una sustenabilă și de durată. Cu ochii ațintiți spre viitor, spre noile orizonturi ce stau să fie cucerite, conducerea clubului nostru nu a uitat nici de tradiția de peste 50 de ani a fotbalului de oțel și, după îndelungi demersuri, anunță cu mare bucurie toți fanii celui mai titrat club de fotbal din Moldova că istoria se întoarce, în sfârșit, acasă, acolo unde îi este locul, la Galați, deși sufletește ea nu a părăsit niciodată inimile gălățenilor. Astfel, marca FC Oțelul Galați 1964 și trofeele cucerite de clubul fanion al fotbalului gălățean se vor alătura proiectului SC Oțelul Galați și împreună vor continua sub același stindard lupta de readucere a numelui Oțelul în elita sportului rege din România.

«Cu această izbândă uriașă am încheiat un capitol esențial din redefinirea sănătoasă a fotbalului gălățean. Istoria este a noastră și va rămâne pe veci a gălățenilor. Oțelul este numele ce reprezintă cu cinste orașul Galați, județul Galați, toată Moldova românilor. Cu ajutorul unor oameni extraordinari, care iubesc dreptatea, orașul și Oțelul, am reușit ceea ce nimeni nu mai spera. Fac un apel ferm si fără rezerve la patriotismul local al gălățenilor, al autorităților, al oamenilor de afaceri gălățeni: Sprijiniți si iubiți echipa marcă înregistrată a acestui oraș: Oțelul Galați. Mai mult ca niciodată este timpul să sprijinim necondiționat și neinteresat Oțelul Galați! Oțelul este în mâna dumneavoastră, a noastră, a tuturor! Ajunge cu letargia: Oțelul suntem Noi. O mână de oameni, fără resurse, dar cu inimi sincere si voință de oțel AU REUȘIT, scepticismul a dispărut, vă dați seama ce poate face o comunitate? #ImpreunaSpreLiga2 este posibil numai cu dumneavoastră, dragi gălățeni, stimate autorități, apreciați oameni de afaceri! Se poate! Forza Oțelul Galați!», a declarat Cornel Romeo Moisescu, președintele SC Oțelul Galați.

SC Oțelul Galați ține în mod specific să mulțumească public Casei de avocați Țuca, Zbârcea & Asociații, o echipă ce cuprinde în prezent 100 de avocați și în special domnului avocat Cornel Popa, un gălățean care iubește Oțelul și orașul Galați. De asemenea, clubul nostru transmite mulțumiri dumneavoastră, minunaților noștri suporteri, pentru modul în care ați ales să susțineți echipa în această perioadă dificilă, vă asigurăm că tot ceea ce vom întreprinde și de acum înainte va fi doar în interesul Oțelului.

Anunțăm pe această cale că la partida de sâmbătă dintre SC Oțelul Galați și Bucovina Rădăuți, ce se va disputa cu începere de la ora 19:00, vom prezenta publicului prezent la stadion cele mai importante trofee cucerite de Oțelul în istoria sa de peste 50 de ani: Liga 1 și Supercupa României. Astfel, așteptăm toți gălățenii la stadion să începem să scriem o nouă filă de istorie din cartea fotbalului de oțel!”

Precizăm că marca „FC Oțelul Galați 1964″ este expirată și SC Oțelul a cerut la OSIM să intre în posesie încă din primele luni ale acestui an, astfel că oficializarea este mai mult o formalitate în acest moment.

Suporter Club Oțelul Galați a fost înființat de suporteri gălățeni în vara lui 2016 și după un sezon petrecut în Liga a 4-a a promovat în Liga 3. În acest campionat, după desfășurarea a trei etape, Oțelul a obținut două victorii (8-0 cu Metalosport Galați și 3-1 cu AFC Odorheiu Secuiesc) și o remiză (1-1 cu CSM Focșani) și se află pe locul 2 în clasamentul Seriei 1, cu 7 puncte, la egalitate cu liderul CSM Roman și a treia clasată AFC Hărman. Sporting Liești a obținut cele mai multe puncte în acest start de sezon, 9, însă echipa gălățeană a primit o depunctare de 6 puncte și e abia pe locul 9.

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚
Foto: Marius Prisacariu (Viața Liberă)

Pe aceeași temă