Performanța continuă totuși în Liga 3. Primăria Ighiu a bătut palma cu un investitor și cedează echipa: „S-a rezolvat, apele s-au limpezit”

Marius ANGHEL 01 Feb. 2017, 15:01 Stiri

După lungi negocieri cu primăria Ighiu, al cărei edil anunțase zilele trecute că echipa de fotbal Performanța Ighiu se va retrage din Liga 3, omul de afaceri Armando Popescu va prelua clubul ocupant la finalul turului al locului 8 în Seria a IV-a. Astfel, județul Alba va rămâne în continuare cu patru echipe în eșalonul terț: Performanța Ighiu, Unirea 1924 Alba Iulia, Industria Galda (toate trei din Seria 4) și Metalurgistul Cugir (Seria 5).

„S-a rezolvat, apele s-au limpezit, după negocieri intense. Am preluat clubul împreună cu partenerii mei, chestiunea este finalizată într-un mod pozitiv. Ideea este una simplă, vrem să facem performanță, pentru a aduce bucurii iubitorilor fotbalului din județ”, a declarat Armando Popescu, care se mută la Ighiu cu antrenorii și o parte din jucătorii de la fosta sa echipă Șurianu Sebeș, din Liga a IV-a Alba.

„Consilierii locali au transmis că sunt alte priorități pentru comună, iar costurile cu fotbalul sunt prea mari. Rămânem cu formația din Liga a V-a și grupele de copii. Luni vom anunța FRF că ne vom retrage”, anunța la finalul săptămânii trecute primarul din Ighiu, Traian Rusu.

Performața Ighiu va demara în această după amiază pregătirile pentru retur sub comanda noului antrenor Mihai Manea, iar la primul antrenament sunt așteptați să se prezinte cei șapte jucători ce au evoluat în tur pentru Ighiu și care sunt legați contractual de echipa din Alba: Fetița, Buda, Circov, S. Turuș, Ov. Turuș sau G. Toma, alături de singurul junior, Cornea, plus nou-veniții de la Sebeș: Bănică, Iclănzan, D. Pop, Potopea, Trifa, P. Muntean, M. Cristea, Cl. Oara, Oniche, I. Grozav sau Coltor.

Articol și foto de Lucian Danciu

Marius ANGHEL 01 Feb. 2017, 15:01 Stiri
Pe aceeași temă