Flacăra a obținut scorul meciurilor tur ale barajului pentru promovarea în Liga 3! Vâlcea va avea din nou echipă la nivel național

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 17 Jun. 2018, 16:33 Stiri

Având pe teren mulți jucători care au evoluat anii trecuți în primul sau al doilea eșalon, Flacăra Horezu (Vâlcea) a făcut scorul zilei, 8-0 (5-0), în prima manșă a barajul de promovare în Liga 3 cu Rapid Buzescu (Teleorman). Rămas fără nicio echipă profesionistă de fotbal de un an, județul Vâlcea va fi reprezentat sezonul viitor în Liga a 3-a de Flacăra, echipa din orașul ceramicii. După 13 ani de așteptare, timp în care a pierdut două baraje, Horezu revine în al treilea eșalon.

Veteranul Florin Matache a fost singurul care a intuit rezolvarea calificării încă din tur, după ce, cu o săptămână înaintea jocului, se declara nemulțumit cu o eventuală victorie la 3-4 goluri diferență. Astfel, Flacăra a făcut cel mai bun meci al sezonului chiar la baraj și a început cu două ocazii imense ratate de Georgescu și Nistor.

Golul descătușării a venit după un sfert de oră și a fost reușit de Ovidiu Popescu, cu un șut plasat de la 20 de metri. Antrenorii-jucători Adi Popa și Bobi Verdeș au colaborat la golurile din minutele 22 și 24, marcate de „secund” din pasele decisive ale „principalului”, iar oaspeții au căzut complet. Covalschi a fost și el aproape de gol, dar șutul său din lovitură liberă a fost respins cu greu de lângă bară de portarul oaspeților.

S-a făcut 4-0 în minutul 31, după o centrare excelentă a lui Samson de pe dreapta și finalizată cu capul de căpitanul Nistor.

Antrenorul de la Buzescu, Florin Răducu a făcut două modificări, dar nimic nu s-a schimbat la echipa sa, incapabilă să dea o replică seriosă. A venit și golul cinci în minutul 39, când Verdeș a insistat la un balon, a luat fața unui fundaș, a centrat și Georgescu a marcat.

Golurile au continuat să curgă în poarta oaspeților și în partea secundă. Covalschi a recuperat în jumătatea oaspeților, Verdeș a pasat decisiv și Nistor a marcat cu un șut de la 16 de metri. Nigerianul Samson a marcat și el în minutul 78, cu un șut superb de la 25 de metri și scorul a devenit 7-0. Au urmat două ocazii mari pentru antrenorul-jucător Adrian Popa.  Juniorul Simeanu  a fost la un pas de gol în minutul 84, când a reluat din 12 metri, dar portarul Alecu a scos uimitor. Același Ionuț Simeanu a închis tabela la 8-0 în minutul 88, cu un șut superb, la vinclu, de la 18 de metri!

Returul este programat sâmbătă, 23 iunie, la Buzescu, în Teleorman, însă Flacăra este deja promovată, fiind aproape imposibil ca scorul din tur să fie întors.

Debut în antrenorat cu promovare!

La primul an în calitate de antrenor, Adrian Popa (29 ani) obține o performanță excelentă, promovarea în Liga a 3-a. „Este o victorie foarte importantă, nu ne așteptam la o diferență așa mare de scor, promovarea este aproape asigurată. Vreau să le mulțumesc acestor băieți minunați, care au muncit din greu pentru aceste rezultate, s-a format o echipă frumoasă și toată lumea din zonă trebuie să îi aprecieze. Am tratat meciul foarte serios, am fost pregătiți și concentrați și a ieșit foarte bine. Vom trata meciul serios și la Buzescu și sper să obținem și acolo un rezultat bun. Ne dorim promovarea și să facem în continuare o echipă frumoasă la Horezu, avem suporteri minunați, le mulțumim pentru susținere, i-am simțit aproape tot campionatul”, a afirmat Adrian Popa. 

Ultima promovare vâlceană în Liga a 3-a a fost obținută tot de către un antrenor foarte tânăr, Octavian Iordache cu Șirineasa.

Ciprian Dinu: „Putem face o figură frumoasă în Liga a 3-a!”

Imbatabil la duelurile unu la unu cu adversarii, Ciprian Dinu a condus excelent defensiva Flacărei pe tot parcursul sezonului. 

„Dacă facem ce trebuie și ce pregătim, valoarea își spune cuvântul și rezultatul este în consecință. Cred că, dacă juca sezonul acesta în Liga a 3-a, echipa actuală era în acest sezon în prima jumătate a clasamentului. Trebuie să luăm pas cu pas, diferența este foarte mare după tur, dar să fim serioși, cu muncă, determinare și concentrare putem face ceva frumos pentru acest acest oraș. Și în Liga a 3-a, păstrându-se acest nucleu frumos și alături cu câțiva juniori, putem face o figură frumoasă și acolo. Eu, dacă sunt dorit în continuare, rămân alături de Adi Popa”, a declarat Ciprian Dinu.

Ionuț Simeanu: „Mergem liniștiți în Teleorman”

Juniorul Ionuț Simeanu a intrat pe finalul jocului cu Buzescu și a marcat un gol superb. „A fost un joc tensionat până ne-am desprins, apoi totul a venit de la sine. Am câștigat la o diferență foarte mare și mergem liniștiți în Teleorman. Suntem foarte ferciți și dorim să ne mai oprim, dacă se poate, doar în Liga a 2-a”, a jubilat Ionuț Simeanu.

Primarul din Horezu vizează Liga a II-a!

Primarul din Horezu, Nicolae Sărdărescu, savurează promovarea în Liga a 3-a și are planuri mari pentru echipa din Treapt. „Ne-a ieșit ce ne-am dorit, anume promovarea în Liga a 3-a, iar peste patru ani, ne vedem în Liga a 2-a! Avem bugetul aprobat, unul suficient ca să stăm la mijlocul clasamentului în Liga a 3-a. Apoi, din 2019, vom începe să urcăm spre lucrurile fruntașe. Vom avea un buget bun, partea majoritară vine de la Primărie, iar o altă parte însemnată vine de la sponsori.  Asigurăm echipei tot ce se poate asigura, ați văzut că vin mulți oameni din tot județul la stadion”, a spus edilul șef.

Din primăvară vor începe lucrările de modernizare a stadionului din Treapt, unde se va construi o tribună cu 1000 locuri pe scaune, vestiare noi, noctură, tabelă electronică și un microhotel.  

FLACĂ‚RA HOREZU (Vâlcea) – RAPID BUZESCU (Teleorman)      8-0
Ovidiu Popescu 15′, Bobi Verdeș 22′, 24′, Raul Nistor 31′, 61′, Radu Georgescu 39′, Samson Nwabueze 78′, Ion Simeanu 87′

Matache – Samson, C. Dinu, Șcheau (Vladu 68′), Covalschi – Ov. Popescu, Precup – Ad. Popa, Nistor (Simeanu 68′), Georgescu (Stănică 44′) – Verdeș (Oprescu 68′)
Antrenor: Adrian Popa

Alecu – Buzică, I. Năstase, Mircea, Slăvitescu – Al. Gheorghe (I. Badea 36′), Slobozeanu – Sabou (Cazacu 36′, Trăistaru 69′), Olteanu, M. Marin (Cioran 56′) – Nica
Antrenor: Florin Răducu

Stadion: Treapt (Horezu – Vâlcea); Spaectatori: 1.500; Arbitru: Andrei Moroiță (Ploiești); Asistenți: Ionel Valentin Dumitru (Gherghița – Prahova) și Doru Nicolae Petre (Bucov – Prahova).

Text și foto: Adi Georgescu
Video: TV Vâlcea Unu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 17 Jun. 2018, 16:33 Stiri
Pe aceeași temă