Deva e cu un pas în Liga 3. CNS Cetate a defilat cu Gilortul, înregistrând cel mai mare scor al turului barajului

Loredana JUGLEA, Marius ANGHEL 22 Jun. 2015, 13:07 Stiri

Campioana Ligii a IV-a Hunedoara, CNS Cetate Deva, s-a distrat cu reprezentanta județului Gorj, Gilortul Târgu Cărbunești, în prima manșă a barajului de promovare în Liga 3. Echipa pregătită de Marius Sîrbu s-a impus, sâmbătă, pe teren propriu, cu 8-2 și e ca și nou-promovată.

Cu toate că Cetate Deva pornea ca mare favorită în partida cu oltenii de sâmbătă, cu siguranță nimeni nu s-ar fi așteptat la scorul astronomic de pe tabela improvizată de marcaj. Un 8-2 pentru trupa lui Marius Sîrbu, care poate, deja, să pregătească paharele cu șampanie de după partida retur de pe 27 iunie.

Povestea celui mai mare scor înregistrat de o echipă în prima mansă a turului barajului, 8-2, nu este deloc complicată. Oaspeții s-au trezit cu un gol venit în primele șase minute, neașteptat ce-i drept, astfel că, să vezi și să nu crezi, oltenii aveau să deschidă scorul. Bucuria a durat puțin pentru că devenii au intrat la pauză cu scorul de 3-1, iar după ce au ieșit de la cabine a fost un joc de-a șoarecele și pisica. Ratări incredibile pentru deveni, greșeli de curtea școlii pentru Gilortul. Așa că cele opt goluri, care puteau fi și 14 pentru echipa gazdă, nu a mirat pe nimeni, cei 3.000 de spectatori fiind pe deplin satisfăcuți și se poate spune că, după șase ani, județul va avea o promovată în liga a treia.

„Tunarul” Pribac a dat patru goluri

Golgheterul Ligii a IV-a Hunedoara, Adrian Pribac, și-a ținut promisiunea și nu s-a oprit doar la cele 45 de goluri marcate în campionat. Și-a pus semnătura pe alte patru și în meciul tur de baraj și a fost coautor și la alte două din totalul de opt. Și-au mai trecut numele pe lista marcatorilor Suciu de două ori, Ungureanu și Boloș, câte un gol.

„Nu ne așteptam la o diferență de șase goluri, ci la una de două trei. În aceste condiții, cred că suntem ca și promovați”, a spus Adrian Pribac, autorul a patru goluri.

„Sunt liniștit în privința returului, pentru că am obținut o victorie clară, bazată de un joc bun. Am demonstrat că merităm să promovăm și mulțumim publicului pentru atmosfera creată”, a afirmat Marius Sîrbu, antrenorul formației din Deva.

„Ne așteptam să fie greu și să pierdem, dar diferența de scor peste ceea ce credeam că va fi. Ne-au lipsit patru titulari, iar prezența lor în teren în retur ne permite să sperăm la o revanșă frumoasă, dar promovarea este aproape imposibil de obținut”, a comentat tehnicianul oaspeților, Marius Ionel.

Lume bună în tribune

Lume multă și bună a luat loc în tribuna stadionului din Deva. Oficialități ale orașului, ale Asociației Județene de Fotbal Hunedoara, oameni de fotbal din județ, printre care și din Vale au venit să susțină echipa deveană. „A fost un rezultat echitabil și eu cred că Deva putea să dea mult mai multe goluri. A fost spectacol. Mai este și meciul retur, dar după cum au stat lucrurile, Deva merită totul”, a spus răspicat Petru Spărios, secretarul executiv al Comisiei Centrale a Arbitrilor Hunedoara.

CNS CETATE DEVA (HD) – GILORTUL TÂRGU CĂ‚RBUNEȘTI (GJ)   8-2
Pribac (18, 44, 64, 90+1), Fl. Ungureanu (29), A. Suciu (51, 56), Boloș (74)  / Frățilescu (6), Priescu (76)

Iancău – Vîrtan, Șumuțiu (cpt.)(Kelemen ’75), Dosan, Doboș – Lintaru, J. Vajda, Chelariu, Ungureanu (Boloș ’68) – Pribac (Pârva ’92), D. Suciu (Cărăvan ’88)
Rezerve neutilizate: Beldean, Jude
Antrenor: Marius Sîrbu

Constantinescu – Brandibur (Predei ’42), Gioagă, Lucean (Tarhat ’57), Fugaru – Negrea, Barbu, Frățilescu, Buga (Almăjanu ’46) – Găman (cpt.) – Priescu
Rezerve neutilizate: Dragomir, Ad. Constantin
Antrenor: Marius Ionel

Stadion: Cetate (Deva – Hunedoara); Arbitru: Sergiu Popa (Aiud – Alba); Asistenți: Adrian Mărginean și Florin Potora (ambii din Aiud – Alba); Observatori: Ion Mureșan și Nicolae Tanasoglu (ambii din Timișoara – Timiș).

Articol scris de Loredana Juglea
Foto: Ionuț Onu

Loredana JUGLEA, Marius ANGHEL 22 Jun. 2015, 13:07 Stiri
Pe aceeași temă