Adio Minerul Mehedinți: Lupu a ajuns la Mioveni, doi în Liga 3 și restul la județ

Mihai Andries, Mircea OGLINDOIU 05 Mar. 2015, 07:00 Stiri
Adio Minerul Mehedinți:** Lupu a ajuns la Mioveni, doi în Liga 3 și restul la județ

Retrasă din Liga 3, nou-promovata Minerul a pierdut toți jucătorii pe care a mizat în tur. Majoritatea s-au întors în campionatul județean, iar singurii componenți care vor continua să joace pe cea de-a treia scenă fotbalistică a țării sunt severinenii Porcescu și Ghighilicea, în timp ce gorjeanul Lupu a ajuns la divizionara secundă CS Mioveni

Șase dintre ei au fost acontați de  AS Corcova, echipă aflată la jumătatea clasamentului în Liga a IV-a Mehedinți. Astfel, Adrian Nedelcea a ajuns la Pandurii Cerneți (Liga 4 Mehedinți), Valentin Lascu – Recolta Calacea (Liga 6 Timiș);  Alexandru Marinaș – FC Școlar Reșița (Liga 4 Caraș-Severin), Bogdan Merluță – AS Corcova (Liga 4 Mehedinți); Claudiu Iordache – AS Corcova (Liga 4 Mehedinți); Radu Lupu – CS Mioveni (Liga 2), Claudiu Ghighilicea – Minerul Motru (Liga 3), Dan Dragotescu – ASFC Drobeta (Liga 4 Mehedinți), Laurențiu Prundeanu – ASFC Drobeta (Liga 4 Mehedinți), Marius Cioabă – AS Corcova (Liga 4 Mehedinți), Sergiu Țuncu – AS Corcova (Liga 4 Mehedinți), Costinel Stanciu – Coșuștea Căzănești (Liga 5 Mehedinți), Cristian Aldea – CSS Drobeta (Campionatul Național de Juniori Republicani A); Mario Porcescu – Vulturii Lugoj (Liga 3), Andrei Enea – AS Corcova (Liga 4 Mehedinți) și Ionuț Manda – AS Corcova (Liga 4 Mehedinți).

Eduard Ilinca,  Alexandru Petrache, Florin Drăcea, Alexandru Ștefan și Cristian Boboescu au preferat să se angajeze în alt domeniu și nu vor mai juca fotbal în această primăvară.

„Echipa a fost pasată ca o minge de ping-pong

La fel de afectat de dezinteresul manifestat pentru fotbalul local a fost și secretarul clubului Minerul, Petre Virgil Vucea, cel care a păstrat în permanență legătura cu jucătorii.

„Eu, unul, anticipam că se va ajunge aici încă din turul campionatului, dar am tot sperat că se vor schimba lucrurile. Cu sprijinul autorităților locale și județene, dar și al oamenilor cu potențial financiar din Mehedinți, se putea evita declinul echipei, dar pe nimeni nu interesează sportul în județul nostru, ci doar interesul propriu și cel politic. Au fost mai multe discuții între domnul primar Constantin Gherghe și sindicaliștii de la Valea Copcii, pentru a ajunge la un numitor comun, dar această echipă a fost doar o jucărie, precum o minge de ping-pong, care este aruncată dintr-un teren în altul! Sincer, cred că nici ei nu știu ce vor! Banii primiți de la Consiliului Județean Mehedinți au fost insuficienți, cu toate că la începutul campionatului președintele interimar Aladin Georgescu a asigurat jucătorii că echipa va fi susținută și dacă își fac treaba bine, vor fi remunerați pe măsură. Sunt de părere că, tot ce s-a întâmplat, a fost o bătaie de joc, iar cei care au de suferit sunt, în primul rând, jucătorii, care au muncit să readucă acest club în Liga a III-a, după care, nu au fost plătiți și au fost amăgiți de la o zi la alta. Eu am rămas în contact cu jucătorii, majoritatea și-au găsit echipe, iar pe unii chiar eu i-am îndrumat unde să meargă și le-am întocmit acordurile de transfer. Cel mai mult mă bucur pentru Răducu Lupu, care a fost oprit de antrenorul Claudiu Niculescu la CS Mioveni, dar și pentru Mario Porcescu sau Claudiu Ghighilicea, care au reușit să rămână în Liga a III-a. Le doresc sănătate și mult succes în tot ceea ce întreprind”, a declarat Vucea.

În prima etapă a returului, Minerul ar fi trebuit să joace vineri, la Ișalnița, cu ACSVM Craiova. În partida-tur, disputată pe „Municipalul” severinean, mehedințenii se impuseseră cu 2-0.

Articol și foto de Mircea OGLINDOIU

Mihai Andries, Mircea OGLINDOIU 05 Mar. 2015, 07:00 Stiri
Pe aceeași temă