Situație tragică în județul Vâlcea: ar putea rămâne fără nicio echipă de fotbal în primele trei ligi

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 12 Apr. 2017, 15:04 Liga 3
Situație tragică în județul Vâlcea:** ar putea rămâne fără nicio echipă de fotbal în primele trei ligi

Rămasă singura echipă profesionistă de fotbal din județul Vâlcea după dispariția CSM-ului, ACS Șirineasa este ultima clasată în Seria a 3-a a Ligii 3 (locul 15) și pare condamnată la retrogradare.

Cu doar un singur punct acumulat în ultimele nouă jocuri, ACS Șirineasa a ajuns codașă în seria în care evolueză la 10 puncte sub poziția care o salvează, astfel că județul Vâlcea nu va mai avea probabil nicio echipă în prime trei eșaloane.

Antrenorul echipei ACS Șirineasa, Gabi Mangalagiu, recunoaște că speranțele de salvare s-au micșorat mult după seria de rezultate negative. „Speranțele noastre se micșorează, aceasta este situația. Este greu să îi motivez și capacitez pe jucători în aceste condiții, ei se gândesc la bani. Punctele se obțin cu sacrificii și durere, nu îi pot acuza pe jucători de treaba asta, mergem înainte. Băieții se antrenează exemplar, dar la meciuri se cunoaște lipsa de motivație. Mă gândesc la copii, pentru ei este important joacă la Liga a 3-a”, a spus antrenorul Gabi Mangalagiu, fost atacant al Chimiei.

Deși completat numeric în iarnă, lotul vâlcenilor resimte unele absențe după ce fundașul central Laurențiu Nicolaescu, care îndeplinea și rolul de secund, a renunțat să mai vină la echipă, iar Robert Bloțu și Radu Georgescu sunt în continuare indisponibili și nu au mai ajuns nici ei la antrenamente.

Declinul echipei din Șirineasa era însă unul așteptat, ținând cont de situația precară a clubului care funcționează pe legea 69/200, având trei acționari.

Primăria locală nu are dreptul legal să achite salarii, dar nici nu a virat niciun ban în acest an. Singurele salarii plătite până acum au fost din sponsorizări, iar jucătorii vechi au deja peste trei luni restante și pot depune memorii, care ar conduce la desființarea clubului.

În aceste condiții, este de așteptat ca Șirineasa să nu se mai înscrie anul viitor în Liga a 3-a, chiar dacă va primi invitație din partea FRF pentru a ocupa eventualele locuri disponibile. Singura variantă plauzibilă pentru ca echipa din comuna Șirineasa să continue în al treilea eșalon fotbalistic este să fie preluată de un sponsor privat.

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 12 Apr. 2017, 15:04 Liga 3
Pe aceeași temă