Liga 3, Seria 3: Dinamo II, marea dezamăgire. Vezi clasamentul sezonului regulat și programul fazei următoare

Mihai Andries 14 Apr. 2014, 17:51 Liga 3

Unul dintre cele mai palpitante dueluri pentru accederea în play-off s-a dat în seria a III-a, acolo unde satelitul celor de la Dinamo a lăsat impresia că va rămâne în primele șase. La acest lucru a contribuit și gura târgului, care pronosticase că echipa lui Mugurel Cornățeanu nu se va împiedica în ultima rundă de liderul Juventus, chiar dacă se juca în Colentina.

Din păcate pentru gruparea dinamovistă, socoteala din târg nu s-a potrivit cu cea de acasă, iar eșecul din meciul de vineri i-a trimis în play-out, îngropând orice vise de revenire în Liga a II-a. Singura satisfacție este că, în clasamentul de play-out, Dinamo II este pe primul loc, cu cinci puncte mai mult decât Viitorul Craiova și Tunari.

Nu prea se înghesuie nimeni să promoveze

Eliminarea dinamoviștilor din play-off a dat naștere la o situație inedită, pentru că, neoficial, niciuna dintre echipele calificate în această fază nu prea are tragere de inimă să facă pasul spre Liga a II-a, din cauza cheltuielilor necesare pentru eșalonul superior. Singura care ar putea fi interesată la această oră pare a fi norocoasa Metaloglobus, echipă care a profitat pe ultima sută de metri de sincopele celor de la Tunari și Dinamo II și a prins un loc de play-off, după ce la un moment dat era într-o situație foarte delicată în subsolul clasamentului. Singurul impediment pentru echipa lui Strizu îl constituie distanța de opt puncte față de liderul Juventus.

Paradoxul ACSVM Apă Craiova Ișalnița

Intrată în competiție sub numele de Apă Craiova, gruparea olteană și-a schimbat numele apoi în ACS Viitorul Municipal Craiova, iar din această iarnă a făcut primii pași spre oficializarea relației cu cei de la CS Ișalnița, așa că din vară nu ar surprinde pe nimeni să își schimbe din nou numele. Până atunci, gruparea doljeană este surpriza clasamentului de play-out, în care se află pe locul doi, fără niciun egal, dar cu cinci victorii din zece meciuri, la cinci puncte în spatele celor de la Dinamo II

VEZI CLASAMENTUL FINAL AL SEZONULUI REGULAT ȘI CLASAMENTELE DE PLAY-OFF ȘI PLAY-OUT

VEZI PROGRAMUL PLAY-OFF-ULUI ȘI PLAY-OUT-ULUI SERIEI A III-A

Articol și infografii de Mihai ANDRIEȘ
Foto: Facebook FC Dinamo

Mihai Andries 14 Apr. 2014, 17:51 Liga 3
Pe aceeași temă