Baia Mare impresionează și la fotbal. FCM a promovat în acest ultim sezon și a reușit o performanță greu de egalat și de Barça sau Real

FCM Baia Mare a promovat în Liga 2 la finalul sezonului de Liga 3 recent încheiat. Pe lângă handbal și rugby, orașul din Nord-Vestul țării impresionează acum și la fotbal. Echipa pregătită de Dorin Toma a încheiat campionatul cu o performanță greu de egalat în toată lumea. Nu a primit niciun gol pe teren propriu în ultimul sezon. Într-un clasament al golurilor primite „acasă” pe poziția a doua în primele trei ligi din România se află ACS Poli Timișoara cu două goluri, iar a treia este Nuova Mama Mia Becicherecu Mic cu trei goluri încasate în fața propriilor spectatori. În Liga 1 cel mai bine a stat vicecampioana ASA Târgu Mureș, cu 7 goluri primite. Steaua (12 goluri primite) e abia a treia la nivelul primei ligi, însă pe un loc mult înapoiat dacă am pune la socoteală și echipele din Liga 2 și 3.

În Spania, de exemplu, cea mai bună defensivă pe teren propriu a avut Valencia (10 goluri), în timp ce Barcelona a încasat 11 goluri, iar Real 15. În Anglia Chelsea a fost cea mai bună cu 9 goluri primite, în Germania Bayern Munchen a primit 7 goluri, în Italia, campionatul cu echipele care știu cel mai bine să se apere, Juventus a încasat 11 goluri, iar în Franța cea mai bună defensivă de pe teren propriu a avut-o Monaco (10 goluri).

Iată echipe din primele trei ligi din România care au încasat cele mai puține goluri pe teren propriu în ultimul sezon:

ASA Târgu Mureș – 7 goluri (locul 2 în Liga 1)
CS U Craiova – 10 goluri (locul 5 în Liga 1)
Steaua – 12 goluri (locul 1 în Liga 1)

ACS Poli Timișoara – 2 goluri (locul 1 în Seria 2 a Ligii 2)
Academica Argeș Pitești – 9 goluri (locul 2 în Seria 1 a Ligii 2)
Metalul Reșița – 9 goluri (locul 3 în Seria 2 a Ligii 2)

FCM Baia Mare – 0 goluri (locul 1 din Seria 5 a Ligii 3)
Nuova Mama Mia Becicherecu Mic – 3 goluri (locul 2 din Seria 4 a Ligii 3)
Sepsi OSK Sfântu Gheorghe – 5 goluri (locul 3 din Seria 1 a Ligii 3)
Juventus București – 5 goluri (locul 2 din Seria 2 a Ligii 3)
Chindia Târgoviște – 5 goluri (locul 1 din Seria 3 a Ligii 3)
Dunărea 2005 Călărași – 6 goluri (locul 1 din Seria 2 a Ligii 3)
Inter Clinceni – 7 goluri (locul 8 din Seria 3 a Ligii 3)
Vulturii Lugoj – 7 goluri (locul 3 din Seria 4 a Ligii 3)
Național Sebiș – 7 goluri (locul 4 din Seria 4 a Ligii 3)
CSM Sighetu Marmației – 7 goluri (locul din Seria 5 a Ligii 3)

Ormenișan a semnat prelungirea contractului

Conducerea echipei din Dealul Florilor a început deja negocierile de prelungire a contractelor jucătorilor care au reușit această performanță notabilă în istoria scurtă a clubului, iar primul dintre ei care și-a dat acceptul este chiar portarul Octavian Ormenișan (22 ani).

Legitimat în iarnă după ce devenise liber de contract odată cu desființarea Săgeții Năvodari, Ormenișan a ales Baia Mare pentru a ajuta la îndeplinirea obiectivului. Acum, fostul goalkeeper de la FCM Târgu Mureș, Sportul Studențesc sau FC Vaslui a decis să-și prelungească cu trei ani contractul cu FC Municipal, scrie emaramures.ro, și va reveni în eșalonul secund.

Ormenișan a avut prestații lăudabile în returul campionatului Ligii 3. A apărat poarta băimărenilor în 11 din cele 13 partide din Seria a V-a, perioadă în care a încasat doar 4 goluri, toate în deplasare. Mai mult, acesta, alături de colegul Alin Bota, au contribuit la performanța greu de egalat amintită mai sus. FCM Baia Mare a încheiat sezonul fără să primească gol pe teren propriu. În cele 13 meciuri desfășurate acasă, nou-promovata din Seria V a obținut tot atâtea victorii și a înregistrat un golaverat de 34 de goluri marcate și 0 primite. În cele 13 jocuri din deplasare au înregistrat cinci victorii, tot atâtea înfrângeri, trei egaluri și un golaveraj de 19-13.

FCM Baia Mare cu niciun gol încasat pe teren propriu e de departe cea mai bună echipă din România. Altfel, formația pregătită de Dorin Toma se va reuni pe 1 iulie, atunci când va da startul antrenamentelor pentru noul sezon din Liga 2.

Foto: FCM Baia Mare

Pe aceeași temă