Zi importantă pentru LPF2: alegeri și vot final pentru noul sezon înainte de Adunarea Generală a FRF și Comitetul Executiv de mâine

Mihai Andries 27 Jun. 2014, 13:57 Special
Zi importantă pentru LPF2:** alegeri și vot final pentru noul sezon înainte de Adunarea Generală a FRF și Comitetul Executiv de mâine

În această după amiază va avea loc o nouă Adunare Generală a LPF2, în cadrul căreia vor avea loc și alegeri pentru stabilirea componenței Biroului Executiv și a celor doi vicepreședinți. Biroul Executiv va avea în componență președintele, doi vicepreședinți și patru membri, cîte doi din fiecare serie.

Cu sau fără federație?

În ședința Adunării Generale Extraordinare de la Hărman, desfășurată pe 15 iunie, s-a decis ca întrunirea de azi să aibă loc la Mogoșoaia, de la ora 17. A existat și o propunere din partea federației, venită la începutul săptămânii, atunci când s-a discutat devansarea Adunării Generale la ora 15 și mutarea la Casa Fotbalului, dar din motive legale, acest lucru nu a fost posibil

„Pentru azi am invitat și reprezentanții FRF, însă aceștia nu pot participa din cauza programului încărcat. Conducerea Federației a propus ca Adunarea să aibă loc vineri la ora 15:00 la Casa Fotbalului, numai că datorită prevederilor legale nu am putut onora invitația. Așa că Adunarea Generală se va desfășura vineri (n.a. – azi), de la ora 17:00, la Mogoșoaia. Cei de la Federație au propus o mini adunare la hotel Ramada. Vom încerca acest lucru, nu știu dacă vom avea la dispoziție timpul necesar. Dar noi vrem ca și conducerea Federației să participe la această adunare”, a declarat Auraș Brașoveanu, președintele LPF2

Propunerea mutării sediului LPF2 la Ploiești a fost respinsă

Pe ordinea de zi a ședinței de azi vor figura punctele rămase nedezbătute în ședința de la Hărman, dar și propunerile formulate și transmise până pe data de 20 iunie de către membrii asociați ai LPF 2. Vă reamintim că printre subiectele dezbătute la Hărman s-a numărat și sistemul competițional al noului sezon din Liga 2, prilej cu care s-a votat ca în ediția 2014-2015 să se meargă pe un sezon regulat cu două serii de 14, urmând ca din sezonul 2015-2016 să se treacă la o serie de 22 de echipe. Tot atunci a fost propusă mutarea sediului LPF2 de la București la Ploiești, însă votul celor participanți a fost negativ. Pe această temă, trebuie spus și faptul că FRF a înaintat deja o propunere celor de la LPF2 de a își muta sediul într-unul din birourile de la Casa Fotbalului.

Sistemul competițional votat la Hărman are contestatari

Mai sus amintitul sistem competițional propus și votat în ședința de la Hărman a stârnit deja unele critici. Unii oficiali se plâng că nu și-au dat seama ce va presupune tranziția de la două serii de 14 echipe la una de 22 de echipe în vara anului viitor, în condițiile în care acest lucru va duce la retrogradarea a 16 echipe, câte opt din fiecare serie. Această schimbare atât de radicală la nivelul Ligii 2 este provocată forțat și de reducerea numărului de echipe din Liga 1, acolo de unde vor pica șase echipe în vara viitoare.

Unul dintre cei care și-au exprimat nemulțumirea în mod public față de această schimbare a fost și Ștefan Stana, reprezentant al cluburilor din Liga 2 în Comitetul Executiv.

„Nu aș fi fost de acord cu această schimbare. Acest sistem lovește în liga a doua. Eu merg pe ideea a două serii de 14 echipe, cu play-off, play-out, dar cu toate punctele din campionat. Probabil că nu a fost nimeni să spună cam ce ne așteaptă de acum încolo. Eu eram de acord să facem două serii cu 14 sau 16 echipe. Noi trebuia să fim pregătiți să preluăm șocul primei ligi, cu 6 retrogradate. Nu cred că o echipă de liga a treia ar fi mai bună decât una de pe locul 15 din liga a doua. Această Adunare a LPF2 (n.a. – cea de azi) trebuia să aibă loc după cea a FRF, când se știa clar cine va participa. S-a pus căruța înaintea cailor. a comentat oficialul Berceniului la Sport Total FM.

LPF2 și FRF organizează în comun noul sezon

Auras Brasoveanu, presedintele LPF2, spune că ediția 2014-2015 va fi unul de tranziție, pentru ca structura condusă de el sa preia în totalitate organizarea la finalul sezonului viitor.

„LPF2 va funcționa și va prelua organizarea campionatului din acest sezon, dar va fi unul de tranzit și se va face la comun cu Federația, pentru ca trecerea să se facă mai ușor, pentru că trebuie preluată o arhivă. I-am înaintat și domnului Burleanu acest demers. Ar fi benefic să se facă în tandem, pentru că riști să pierzi din vedere anumite aspecte”. a explicat Brașoveanu

Doi jucători U21 în locul sistemului cu câte un U19, U21 și U23

Foarte important de precizat este faptul că la Hărman s-a votat și propunerea de revenire asupra numărului de jucători sub vârstă pe care echipele din Liga 2 vor fi obligate să îi folosească permanent într-un meci din sezonul viitor. Dacă în ultima ședință a Comitetul Executiv s-a propus de către LPF și s-a votat în majoritate pentru o variantă cu un U19, un U21 și un U23 concomitent în teren, cluburile din Liga 2 și-au exprimat nemulțumirea acum două duminici împotriva acestei variante. Ele au propus și votat în ședința LPF2 de atunci ca să se păstreze actualul sistem cu doi jucători sub 21 de ani.

Toate propunerile finale care vor fi votate azi, în Adunarea Generală a LPF2, vor fi prezentate mâine în ședința Comitetului Executiv al FRF ce va avea loc după Adunarea Generală a FRF de mâine dimineață.

Articol și foto de Mihai ANDRIEȘ
 

 

Mihai Andries 27 Jun. 2014, 13:57 Special
Pe aceeași temă