Un jucător al lui ASU Poli a avut rolul de „principal” la turneul câștigat în Sibiu: „Suntem obișnuiți cu neobișnuitul”

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 12 Jan. 2015, 13:49 Special
Un jucător al lui ASU Poli a avut rolul de

ASU Politehnica a triumfat în prima ediție a turneului inedit „Fotbal fără patroni”, dedicat proiectelor concepute de suporteri. Alb-violeții l-au avut lângă ei pe noul antrenor principal Sorin Brîndescu, dar în mod excepțional, la Sibiu, echipa timișoreană a fost cravașată de pe margine de unul dintre jucătorii activi, Cristian Gălan.

Fundașul central de 26 de ani a avut succes, sâmbătă, în rolul de tehnician al echipei. Hunedoreanul Gălan (foto, dreapta, în alb) are carnet de antrenor și conduce de asemenea cea mai mică grupă de copii de la ASU Poli. „E foarte bine că am luat un trofeu chiar la începutul pregătirilor. Urmează o perioadă grea… Chiar a fost un turneu inedit, ne bucurăm că l-am câștigat, sunt foarte bucuros. Mă așteptam să fie mulți suporteri, dar nu atât de mulți, e ceva neobișnuit pentru o echipă de Liga a IV-a, dar noi suntem obișnuiți cu neobișnuitul practic”, a declarat Cristi Gălan la final.

Jucător activ, acesta a recunoscut că nu se aștepta ca echipierii săi să-i asculte cu sfințenie deciziile. „Mă bucur că domnul profesor a avut încredere în mine și m-a lăsat să coordonez această activitate, îi mulțumesc pe această cale și sper ca la vară să ne atingem țelul, acela de a promova. Spre surprinderea mea mi-au ascultat sfaturile și deciziile. E bine că am câștigat, nu am avut probleme, accidentați, ceea ce e important”, a concluzionat Gălan în stil de adevărat manager.

ASU Poli a câștigat prima ediție a turneului „Fotbal fără patroni” după un 3-0 cu gazda LSS Voința Sibiu.

„Cel mai important e respectul oamenilor care iubesc fotbalul și nu bani”

Timișorenii au plecat din Sala Transilvania și cu titlul de golgheter, cucerit de Ionuț Vucea. „Sper să rămânem cu picioarele pe pământ, e un motiv de bucurie, meritul tuturor. Astăzi a câștigat Politehnica Timișoara. Se vede că avem o echipă, indiferent de problemele din exterior. Ne așteaptă un retur foarte greu, urmează cantonamentul, trebuie să trecem cu bine…”, a spus Ionuț Vucea.

Mijlocașul a oferit apoi și o declarație care rar poate fi auzită din partea unui fotbalist. „Am venit aici să ne respectăm ca oameni, jucători și mulțumim tuturor care au venit aici, celor care ne-au susținut de acasă sau din țări străine. Nu în ultimul rând, cel mai important e respectul oamenilor care iubesc fotbalul și nu banii. E greu fără bani, bineînțeles că toată lumea și-ar fi dorit, dar acești oameni minunați ne fac să ne simțim fotbaliști. A fost un eveniment extraordinar, au participat echipele care pregătesc proiecte identice cu al nostru, le urez succes în continuare. Noi avem o datorie morală, promovarea, noi acum nu ne gândim la Ripensia, la Ghiroda sau Dudești, ne gândim la noi și vrem să aducem promovarea pe Știința”, a precizat Vucea.

Liderul Ligii a IV-a Timiș se reunește cu tot lotul luni sub comanda lui Sorin Brîndescu.

CITEȘTE și:

ASU Poli a câștigat turneul „Fotbal fără patroni” după un meci decisiv cu Voința Sibiu. FC Argeș s-a clasat pe trei

VIDEO Momente magice la Sibiu: patru galerii au făcut show la turneul „Fotbal fără patroni”

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9.ro)

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 12 Jan. 2015, 13:49 Special
Pe aceeași temă