Un fost fotbalist și arbitru candidează la primăria celei mai bogate comune din județul Vâlcea. ”Este momentul ca noi, tinerii, să luăm taurul de coarne şi să facem ceva pentru această societate”

Adrian MUJEA 24 May. 2020, 15:55 Special
Un fost fotbalist și arbitru candidează la primăria celei mai bogate comune din județul Vâlcea. ”Este momentul ca noi, tinerii, să luăm taurul de coarne şi să facem ceva pentru această societate”

Fost fotbalist la Liga a 3-a şi arbitru la acelaşi nivel, actualmente observator AJF Vâlcea, Claudiu Adrian Tomoiagă (40 ani) s-a decis să candideze pentru funcţia de primar în comuna vâlceană Budeşti.

Claudiu Tomoiagă este absolvent al Facultăţii de Electromecanică Sibiu şi posesor al unui master în Tehnica Auditului Energetic la Facultatea de Inginerie în Limbi Străine – Universitatea Politehnica Bucureşti. Căsătorit şi tatăl a două fetiţe, fostul arbitru este director regional de vânzări la Hirsch Porozell, o multinaţională austriacă care produce polistiren.

Pentru a avea timpul necesar pentru job, familie şi candidatura la Primăria Budeşti, o comună situată la 6 kilometri de Râmnicu Vâlcea, Tomoiagă renunţă pentru moment la postul de observator AJF. „Probabil sunt singurul observator de fotbal care candidez la o primărie. Pe moment renunţ să mai fiu observator, pentru că îmi ia cam 6-7 ore la un meci. Niciodată să nu spui niciodată, aşa că este posibil ca în viitor să revin în fotbal”, spune Tomoiagă pentru Liga2.ro.

Claudiu Tomoiagă: ”Eu îmi doresc trei lucruri”

În urmă cu patru ani, tânărul a candidat fără succes ca independent la un post de consilier local la Budeşti. Acum îşi depune candidatura la postul de primar din partea USR-PLUS. „Eu sunt membru în USR şi m-am decis sa candidez la Primăria Budeşti, după ce am văzut că nu s-a făcut mai nimic la noi în comună. Budeşti este cea mai bogată comună din județ. Eu îmi doresc trei lucruri: să cresc calitatea vieţii oamenilor, să atrag fonduri europene pentru comunitate şi să cresc numărul investitorilor, pentru că în zonă este mult teren disponibil. Ca sa atragem noi investitori, Primăria Budeşti trebuie să aducă în comună utilităţile, pentru acum nimeni nu are canalizare şi gaze, există doar apă. Nu vine nimeni să facă fabrici noi în aceste condiţii, trebuie lucrat la infrastructură şi aşa creşti şi calitatea vieţii locuitorilor comunei”, își explică decizia Claudiu Tomoiagă.

Fostul arbitru îl va avea ca adversar pe actualul primar, Ion Vlădulescu (PNL), şi speră că locuitorii din zonă îşi doresc o schimbare. „Este momentul ca noi, tinerii, să luăm taurul de coarne şi să facem ceva pentru această societate. Eu sunt optimist, sper ca lângă mine şi de URS PLUS să vină tineretul şi oamenii care nu aveau variantă viabilă între PSD şi PNL. Oamenii din Budeşti îşi doresc o schimbare, îşi doresc să trăiască bine într-o suburbie a Vâlcii. Dacă pe viitor se va face zona metropolitană, Budeşti va fi înglobată în Râmnicu Vâlcea”, a mai spus Tomoiagă.

”Fotbalul şi arbitrajul te modelează”

Claudiu Tomoiagă a jucat fotbal ca mijlocaş central la nivel de Liga a 3-a, la FC Oltchim, Chimia Râmnicu Vâlcea şi Universitatea Sibiu. La doar 21 de ani a renunţat la cariera de fotbalist pentru cea de arbitru, după ce tocmai fusese promovat la nivel de Liga a 3-a. A fluierat peste 1.500 de jocuri oficiale în decurs de 20 de ani (1996-2016), după care a devenit observator AJF (2016-2019). A învăţat meserie de la tatăl său, Grigore Tomoiagă, care a fost şi el arbitru şi şef al Comisiei de Arbitri din cadrul AJF.

„La fotbal şi la politică se pricepe toată lumea, sunt lucruri diferite. Administraţia este un domeniu nou pentru mine, însă primordial este să vrei să faci bine comunitătii. Fotbalul şi arbitrajul te modelează, cunoşti multă lume, multe opinii, afli nevoile oamenilor din zonă, pentru că în tribună ai ocazia să discuţi cu mulţi spectatori”, e de părere Claudiu Tomoiagă.

Adrian MUJEA 24 May. 2020, 15:55 Special
Pe aceeași temă