TVR 1 transmite Liga a II-a sâmbăta în prime-time

Marius ANGHEL 04 Sep. 2013, 10:57 Special
TVR 1 transmite Liga a II-a** sâmbăta în prime-time

Mai sunt doar câteva zile până la începerea noului sezon din liga secundă, iar haosul nu domnește doar la cluburi și la componența seriilor, ci și în ce privește drepturile TV. FRF a lăsat cluburile să-și vândă individual drepturile, dar deocamdată puține contracte sunt semnate.

Postul public e cel mai activ până acum. „Singura echipă cu care am semnat până acum este CS U Craiova, dar mai avem 4-5 echipe în negocieri. Sumele care s-au vehiculat, de 80-90.000 de euro, sunt lipsite de fundament”, spune Emil Hossu-Longin, director interimar sport la TVR.

Conform informațiilor ProSport, cea mai bună ofertă a fost făcută Rapidului, undeva în jurul a 50.000 de euro, plus spațiu publicitar. CS U Craiova, echipa Primăriei, a semnat deja contractul pentru aproximativ 45.000 de euro, astfel că practic postul public de televiziune sponsorizează o echipă susținută tot din fonduri publice!

Gurile rele susțin chiar că interesul a fost de ordin politic chiar mai mult decât financiar: acela de a asigura o vizibilitate mai mare echipei Primăriei în competiția cu Universitatea lui Mititelu. Conform unor surse însă acesta a și solicitat sume absurde pentru televizarea echipei lui, 50.000 de euro doar pentru derby-ul cu cealaltă Universitate din etapa a doua!

„Discutând strategic pentru noi, ne-am orientat către orașele unde avem studiouri teritoriale astfel încât costurile de producție să fie cât mai mici”, este explicația oficială a lui Hossu-Longin.

Foarte interesant, TVR a ales să ofere două spații orare pentru liga secundă sâmbăta: ora 11:00 pe TVR 3 și ora 21:00 pe TVR 1! Astfel, în prime-time sâmbăta, când majoritatea televiziunilor generaliste oferă divertisment, TVR1 va difuza fotbal din liga a doua. Unde sunt zilele cu Surprize, surprize!?

TVR mai negociază cu Bacău, Iași, Farul și Tg. Mureș, echipă care e în negocieri și cu Digi alături de Bihor, Olimpia Satu Mare, Reșița și Vâlcea. Postul public nu oferă mai mult de 1.000 – 1.500 pentru echipele „mici”, astfel că e posibil să mai apară televiziuni-surpriză în discuții.

Articol scris de Alexandru ENCIU

Marius ANGHEL 04 Sep. 2013, 10:57 Special
Pe aceeași temă