„Sunt îngrijorat de evenimentele din Moldova”

08 Apr. 2009, 13:46 Special
„Sunt îngrijorat de evenimentele din Moldova

Republica Moldova traversează vremuri tulburi, iar românii de peste Prut aflați în România privesc cu îngrijorare situația.

 

Portarul moldovean al Petrolului, Mihai Moraru, ține permenent legătura cu familia sa, aflată într-o localitate la 100 de kilometri de Chișinău.


„Știu că este dezastru. Părinții mei nu stau în Chișinău, dar i-am sunat chiar aseară. Mi s-a părut că au vocea cam îngrijorată. Bine că sunt cu familia aici, cu soția și cu copilul, sunt aici lângă mine, dar oricum mă îngrijorează situația, pentru că e un dezastru și nu este clar nimic. Au fost pagube la președinție, s-a stricat mobilierul. Evenimentele au fost greu mediatizate, televiziunile n-au avut voie să transmită, rețeaua de telefonie mobilă a fost deconectată. Am încercat să mai contactez prin internet foștii colegi și am înțeles că, în această dimineață, situația era mai calmă, dar rămâne de văzut. Nu este normal ce se întâmplă acolo, tot noi o să suferim. Socot că lucrurile trebuia făcute printr-o metodă mai normală, fără violență. Dar cred că le-a ajuns și oamenilor cuțitul la os, dacă s-au revoltat așa”.

 

Moraru spune că va merge cu siguranță la vot, în cazul în care ar fi organizate din nou alegeri. „Nu am fost la vot, dar, dacă se vor repeta alegerile, voi merge cu siguranță. Vom vedea ce va fi”, a încheiat Moraru.
 

 

articol scris de Ciprian RADU

 

08 Apr. 2009, 13:46 Special
Pe aceeași temă