SPECIAL | Bradu’… mereu în haine de Crăciun! Stadion de milioane de euro la Liga 3. Iulian Tameș e vedetă la echipa lui Adrian Dulcea

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 17 May. 2017, 18:06 Actualizat: 17 May. 2017, 18:07 Special

Un fel de Chiajna în variantă piteșteană, comuna Bradu din județul Argeș respiră pentru fotbal. Echipa din localitate, Atletic, se bate pentru podium în Seria 3 a Ligii a 3-a și speră să dea piept în cațiva ani cu Steaua și Dinamo.

Cu ajutorul primăriei, aici s-a construit una dintre cele mai moderne arene la nivelul ligiilor inferioare. Stadionul de la Bradu a costat câteva milioane de euro, terenul sintetic valorează 200.000 de euro, are tribună VIP și investițiile nu se opresc aici. Sala de forță și zona de SPA se află deja în construcție.

Clubul cu președintele-jucător

Clubul are un președinte excentric și nebun după fotbal. Cristinel Soare a înființat Atletic Bradu în 2008 și la 45 ani este decarul echipei. Mai joacă la Liga a 3-a, însă doar când scorul permite sau e nevoie de fantezie în atac. Evoluează însă cu succes alături de amicii săi în liga județeană. „Îmi aduc aminte că la un meci cu Steaua II i-am dat mingea printre picioare unui fundaș și a încercat să mă rupă apoi. I-am zis, mai baiatule, ți-aș putea fi tată și s-a calmat de rușine. Acum mai visez să dau un gol în liga a doua și apoi mă pot retrage complet satisfăcut”, spune veteranul președinte/jucător.

„La noi nu există discuții cine face echipa. Președintele intră doar când scorul ne permite și îl pot baga pe teren. Chiar dacă nu mai are condiția fizică de altădată, compensează însă cu sufletul și e un model pentru cei tineri”, subliniează antrenorul Adrian Dulcea (foto mic).

Iulian Tameș, vedeta echipei

Nu doar președintele intră pe teren la Atletic Bradu. Antrenor secund&jucător este triplul campion al României cu Dinamo (4 Cupe ale României, vicecampion în 2011 cu Poli Timișoara, 31 goluri pentru FC Argeș, 5 selecții la echipa națională), Iulian Tameș (38 ani). Acesta mai joacă fotbal din plăcere. „Condițiile sunt foarte bune, avem infrastructura necesară să jucăm în primele două ligi. Eu îmi doresc să devin antrenor, momentan mă completez reciproc cu Adi Dulcea. Există o schimbare de generații la nivelul tehnicienilor. E ceva normal. Dacă nici noi, cei care am făcut ceva performanță în fotbal, nu am rămâne în domeniu, atunci cine?!”, spune Tameș, care a mai antrenat pe FC Argeș 1953, club înființat de suporterii alb-violeți, însă care s-a desființat după ce a reușit promovarea în Liga 3.

80 de copii la Atletic Bradu

Veteranii lasă deja clubul pe mâine bune. Atletic Bradu are deja 80 de copii legitimați la toate categoriile de vârstă. Obiectivul antrenorului Adrian Dulcea (fost jucător la Fc Argeș) și al conducerii clubului: un nou Mutu la Pitești. „Stăm foarte bine și la loturile de copii, avem în jur de 80 de copii, grupe de la 2003 până la 2009, unele dintre acestea jucând și pentru echipa noastră de seniori. Reprezintă pepiniera noastră și sperăm ca din fiecare grupă să scoatem cel puțin câte un jucător care să poată să meargă mai departe”, a precizat președintele Atletic Bradu, Cristinel Soare.

În campionatul Ligii 3, Atletic Bradu ocupă locul 4 în Seria 3 după desfășurarea etapei a 28-a, cu 41 de puncte, tot atâtea câte au și următoarele două clasate, Flacăra Moreni și FCM Alexandria. Vineri, de la ora 18:00, e sărbătoare la Bradu. Atletic joacă un nou meci în campionat, cu ACSO Filiași.

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 17 May. 2017, 18:06 Actualizat: 17 May. 2017, 18:07 Special
Pe aceeași temă