Sorin Cigan eliberat sub control judiciar

16 Jul. 2009, 15:55 Special
Sorin Cigan** eliberat sub control judiciar

Tribunalul Bihor a decis, miercuri, punerea în libertate sub control judiciar a antrenorului orădean Sorin Cigan, însă procurorii DNA au atacat soluția, iar decizia finală va aparține magistraților de la Curtea de Apel Oradea.
 

 

„Judecătorii au dispus înlocuirea măsurii arestului preventiv cu cea de a nu părăsi localitatea fără încuviințarea instanței. Reprezentantul DNA Oradea a atacat soluția, prin recurs, care se va judeca în cursul zilei de vineri la Curtea de Apel Oradea”, a declarat pentru Bihoreanul.ro președintele Curții de Apel Oradea, judecătorul Gheorghe Groza.
 

 

Sorin Cigan a fost reținut pe 18 iunie 2009, iar o zi mai târziu a fost arestat la propunerea procurorilor Direcției Naționale Anticorupție Oradea sub acuzația de trafic de influență și dare de mită, în același dosar care privea tentativa de cumpărare a conducerii și jucătorilor FC Bihor, în ultima etapă de campionat fiind pusă sub urmărire penală și președinta clubului ACU Arad, Gheorghița Onu, pentru cumpărare de influență.
 

 

Pe 1 iulie, Sorin Cigan și Gheorghița Onu au fost trimiși în judecată. Potrivit rechizitoriului, “în perioada 8-13 iunie 2009, inculpatul Cigan Sorin a pretins de la inculpata Onu Gheorghița, președintele Clubului ACU Arad, suma de 30.000 euro lăsând să se înțeleagă că are influență asupra conducerii Clubului FC Bihor și asupra jucătorilor acestei echipe, pentru ca aceștia să nu-și apere în mod corect șansele și să piardă meciul cu ACU Arad”.
 

 

“În același scop, la data de 13 iunie 2009, în pauza meciului dintre ACU Arad și FC Bihor, inculpatul Cigan Sorin le-a oferit jucătorilor echipei FC Bihor Oradea suma totală de 35.000 de euro”, se precizează în rechizitoriu.
 

 

Miza jocului ACU Arad – FC Bihor, din ultima etapă, era evitarea retrogradării de către echipa arădeană, aflată în competiție pentru rămânerea în eșalonul doi cu Universitatea Cluj. ACU ar fi trebuit să obțină Victoria în meciul cu formația bihoreană, dar partida s-a încheiat la egalitate, scor 1-1.
 
 

 

Antrenorul a negat constant comiterea faptelor de care era acuzat, însă Gheorghița Onu și reprezentanții FC Bihor au colaborat cu organele de anchetă, confirmând întreaga tentativă de blătuire.

 

Sursă: bihoreanul.ro

16 Jul. 2009, 15:55 Special
Pe aceeași temă