Show marca Ionuț Popa: „Nivelul în Liga 2 e precum campionatul județean de acum 25 de ani”. Ce spune tehnicianul arădean despre Gabi Szabo și Ponta

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 26 Apr. 2015, 18:28 Special
Show marca Ionuț Popa:

Revenit în activitate după doi ani de pauză, antrenorul echipei Șoimii Pâncota, Ionuț Popa, este dezamăgit de nivelul foarte slab din eșalonul secund și cere măsuri din partea FRF.

„După 10 ani de Divizia A, mi se pare foarte slabă acum. Iar Liga a II-a este precum campionatul județean de acum 25 de ani, pe cuvânt! Federația trebuie să facă ceva: patru serii de C, una de B cu 20 echipe, una de A cu 20 echipe, să intre patru, să cadă patru. Nici să mă bag în A sau B și să mă retrag. Și eu am terenul meu la Arad, campionat municipal de 4+1 înscris la Federație, dar nu se retrage nimeni, e o taxă! Cine se retrage din campionat, să plătească o amendă drastică. Îți arde de fotbal, păi să te ocupi! Cine răspunde, să plătească. Bagi amendă cinci miliarde cine se retrage, răspunde Primăria, Consiliul, ăla plătește. Păi așa trebuie. Că la hoții noștri, parlamentari, judecători, avocați, miniștri, Elena Udrea, care dau cu jula, știe toată lumea, nu îi mai băga la pușcărie. Pune-i să plătească de cinci ori cât au ciordit, să vedem apoi, mai fură?” a declarat Ionuț Popa după meciul de sâmbătă de la Râmnicu Vâlcea terminat la egalitate, 1-1.

Cele trei luni de pauză din vară și iarnă îl pune în mare încurcătură și pe experiementatul tehnician. „Pauza asta nu poate fi distribuită. Când am terminat licența Pro, acum 12 ani, am terminat ultima lucrare la Parma, era Arrigo Sacchi director tehnic. Vorbeam cu el, i-am spus că în România am trei luni pauză iarnă și mi-a zis că e foarte greu să antrenezi așa, când e atâta pauză! Din punct de vedere fiziologic, biologic, jucătorul suferă modificări, pauza, mâncarea, e greu, dar astea trebuie luate în calcul. Cum fac, terenuri, trebuie rezolvat ceva! În Moldova, Tiraspol are teren sintetic de 7 mii de locuri în sală, făceam cantonamente acolo, păi ăia joacă acolo toată iarna”, a mai spus „Popică”.

Vrea implicare de la Szabo sau Ponta

În modul său spumos, Ionuț Popa cere autorităților o lege a sportului, care să îl scoată din colaps. „Trebuie rezolvat ceva, o lege a sportului care nu apare. Aia, marea noastră campioană, Szabo, nu rezolvă nimic, nu are puțină personalitate, să spună, domne, cam eu așa văd sportul. Ă‚sta, Ponta, a fost baschetbalist, sportiv, e prim-ministru, să dea declarații despre alte treburi, se ocupă de bunul mers al țării, sau de România lucrului bine făcut…”, a mai spus Ionuț Popa.

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 26 Apr. 2015, 18:28 Special
Pe aceeași temă