„Șepcile” îl plâng pe Marian

10 Feb. 2009, 14:40 Special

Galeria Universității a fost impresionată de drama prin care trece handbalul românesc

„Odihnește-te în pace Marian” a stat scris astăzi pe unul dintre podurile de la intrarea în Cluj Napoca, dinspre Oradea. Fanii lui „U” Cluj au ținut să-i aducă un ultim omagiu fostului internațional.

Chiar dacă sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Marian Cozma nu a mai trecut prin Cluj, galeria a improvizat un „altar” în memoria lui Marian, pe un pod situat la intrarea în oraș. Aproximativ 30 de suporteri au afișat un banner cu mesajul „Odihnește-te în pace Marian” și au aprins câteva zeci de lumânări într-o liniște generală, întreruptă doar de caxoanele mașinilor, în semn de solidaritate. Alături de fani, au ținut un moment de reculegere și câțiva jucători și antrenori ai echipei de handbal masculin, U Transilvania. Vizibil marcat de tragedie, Liviu Jurcă a povestit că prietena lui Marian Cozma l-a sunat pentru prima dată pe fiul său și l-a rugat să anunțe el părinții decedatului. „Fiul meu a rămas șocat. A fost sunat la 4 dimineața de către prietena lui Marian, pentru că ea nu avea puterea să le spună părinților lui. fiul meu Rareș și Marian erau foarte buni prieteni. Este o pierdere enormă, nu doar pentru sport ci pentru faptul că a murit un om deosebit”, a declarat antrenorul lui U Transilvania, Liviu Jurcă, cel care își sfătuiște elevii să evite pe cât posibil astfel de tragedii. „Eu ca antrenor nu le-aș putea interzice elevilor mei să iasă în cluburi, dar le sugerez să se ferească de oameni, care vor să-și facă propriile legi”, a afirmat Jurcă.

 

Managerul formației clujene, Mircea Tritean a dezvăluit că va organiza un moment special, în memoria lui Marian, la următoarea partidă. „Vom împărți suporterilor 100 de tricouri negre, la meciul de vineri, cu Odorheiul Secuiesc, în memoria lui Marian”, a conchis Tritean.

articol scris de Vlad Măcicășan
 

10 Feb. 2009, 14:40 Special
Pe aceeași temă