Se vrea suspendarea activității LPF2. „Nu mai avea rost să existe”. Ce s-a discutat la ședința dintre conducătorii cluburilor din Liga 2

Marius ANGHEL 10 May. 2016, 18:42 Special
Se vrea suspendarea activității LPF2.

Luni, 9 mai, la Casa Fotbalului, printre cele mai importante subiecte discutate la Adunarea Generală a Ligii Profesioniste de Fotbal a Ligii 2 a fost propunerea de suspendare a activității acestui organism condus de Auraș Brașoveanu. Fără posibilitatea de a organiza competiția eșalonului secund, activitatea LPF2 a fost în dese rânduri contestată de conducătorii cluburilor.

Președintele Farului și reprezentantul cluburilor din Liga 2 în Comitetul Exectiv al FRF, Auraș Brașoveanu, a explicat pentru Liga2.ro de ce se dorește luarea acestei decizii. Se așteaptă însă aflarea echipelor care vor activa în noul campionat al Ligii 2, ca apoi conducătorii acestor formații să ia decizia ca LPF2 să își continue sau nu activitatea.

„Ca să nu riscăm să fim radiați, deoarece noi practic nu funcționăm și avem obligații de a face depuneri fiscale, până vom organiza competiția și să semnăm convenția, s-a propus să suspendăm activitatea, astfel încât să nu existe probleme de nicio natură. A fost propunerea membrilor. Nu s-a luat acum decizia pentru că în curând se va schimba structura ligii și corect și civilizat e să o ia cei care vor fi în campionatul viitor, cei 22 care vor forma Liga a 2-a. Nu e normal să hotărâm noi pentru alții”, a spus Brașoveanu pentru Liga2.ro.

„Nu mai avea rost să existe și să își desfășoare activitatea o ligă care practic nu însemna nimic”

„Decizia tuturor a fost de a suspenda activitatea LPF2 până când ea poate să fie viabilă și să aibă, într-adevăr, greutatea pe care s-a contat la momentul în care a fost constituită. Câtă vreme, acum, Federația și-a asumat în totalitate organizarea, și chiar o face de o manieră satisfăcătoare pentru majoritatea cluburilor, nu mai avea rost să existe și să își desfășoare activitatea o ligă care practic nu însemna nimic.

Rămâne suspendată până când va fi în stare să-și poarte de grijă și să își atingă obiectivele declarate la înființare, respectiv să poată organiza desfășurarea Ligii 2. Până la urmă, Federația a acceptat să colaboreze, problema e că potența din punct de vedere economic e minimală acum, nu ai nici sediu, nici posibilități materiale să îți desfășori activitatea”, a motivat un alt conducător de club prezent la ședința LPF2.

„Conducătorii s-au împăcat cu ideea continuării cu o singură serie”

Pe lângă acest subiect, la Adunarea Generală s-a mai prezentat bilanțul LPF2 care trebuie dat la administrația fiscală, s-a discutat despre anumite schimbări de statut și s-a vorbit și despre noul sistem competițional al Ligii 2. 

„S-a disputat despre sistemul competițional, dar nu în sensul că ar trebui menținut, ci că trebuie schimbat ceva, să dai o entitate nouă Liga a 2-a. Conducătorii s-au împăcat cu ideea continuării cu o singură serie. Președintele Burleanu a fost foarte convingător pe tema asta”, a mai spus încă un conducător din Liga 2.

Marius ANGHEL 10 May. 2016, 18:42 Special
Pe aceeași temă