Raul Crișan: „Liga a 5-a din Germania, comparabilă cu Liga 2 de la noi”

Autor: Mihai Andries Publicat: 08 Jan. 2015, 10:17 Actualizat: 08 Jan. 2015, 10:56 Special
Raul Crișan:  „Liga a 5-a din Germania, comparabilă cu Liga 2 de la noi”

Crescut la Someșul și Olimpia Satu Mare, fundașul Raul Crișan a ajuns de doi ani și jumătate în fotbalul german. Crișan evoluează acum în liga a 5-a din Germania la Ansbach. Fost coleg de generație la Someșul Satu Mare cu Florin Gardoș, Raul Crișan a ajuns în curtea celor de la Dinamo București după ce a evoluat și pentru Oțelul Galați.

Din păcate, dezamăgit de faptul că a fost folosit mai mult la echipa a doua a „câinilor” , Raul Crișan a ales să plece de la Dinamo și a ales să-și încerce norocul în Germania în campionatele de amatori. Întors în această iarnă acasă pentru vacanța de sărbători, Raul Crișan ne-a vorbit despre experiența lui din fotbalul german și despre șansele pe care le are de a se întoarce în România.

„Mă simt excelent la Ansbach , o echipă de liga a 5-a cu care am promovat anul trecut și unde evoluez meci de meci. Ca organizare sunt clar la nivelul ligii a 2-a din România, iar financiar sunt extrem de mulțumit” a spus Crișan care vineri se va întoarce în Germania. „Mai am și un loc de muncă pe lângă fotbal, dar e un program flexibil. Ne pregătim în fiecare seara de la ora 19, avem nocturnă iar anul trecut am fost în cantonament în Antalya. Acum ne revedem pe 15 ianuarie și se pare că tot în Turcia vom face cantonamentul”, a mai amintit Raul Crișan.

De remarcat că sezonul trecut Crișan a evoluat în 54 de meciuri pentru Ansbach. „Un sezon foarte încărcat. Am promovat în liga a 5-a, apoi vara am fost la un soi de liga campionilor de amatori unde au fost toate echipele câștigătoare de ligi din Germania. Am avut doar două săptămâni de pregătire în vară și asta s-a văzut, căci pe final de an am obosit și am ajuns pe locul 15 din 18 în serie” a punctat Raul Crișan care e convins însă că echipa nu va avea emoții cu retrogradarea mai ales că revin și o parte dintre colegii săi accidentați.

„Retrogradează o singură echipă iar alte patru merg la baraj dar nu cred că vom avea emoții. Eu mă gândesc serios să îmi încerc anul acesta șansele de a urca puțin în ierarhie și poate voi merge la liga a 4-a. Atmosfera aici e excelentă și sincer mă gândesc serios să mă stabilesc în Germania”, a amintit Raul Crișan care luna trecută s-a căsătorit civil cu Ane iar în septembrie e programată nunta, la Satu Mare.

Legat de Olimpia Satu Mare, Crișan recunoaște că au fost câteva discuții cu oficialii grupării sătmărene după despărțirea de Dinamo, dar că până la urmă a ales Germania.

„Nu se mai pune acum problema revenirii la Olimpia. Nu am văzut niciun meci al fostei mele echipe și doar din presă am citit despre rezultate. Le doresc succes în retur” a mai spus Crișan care a ținut să-și felicite fostul coechipier, pe Florin Gardoș pentru transferul în Anglia. „Mă bucur foarte mult pentru el , a avut o șansă enormă, a profitat de ea și acum evoluează în cel mai puternic campionat din lume. E un băiat de caracter, mereu ne-am înțeles bine și pe teren și în afara lui” au fost cuvintele fundașului de la Ansbach.

Sursa: Gazeta Nord-Vest

Autor: Mihai Andries Publicat: 08 Jan. 2015, 10:17 Actualizat: 08 Jan. 2015, 10:56 Special
Pe aceeași temă