Rapid va avea un stadion ultramodern de 18.000 de locuri! Anunțul a fost făcut de Ministerul Transporturilor

Marius ANGHEL 10 May. 2016, 10:38 Special
Rapid va avea un stadion ultramodern de 18.000 de locuri!** Anunțul a fost făcut de Ministerul Transporturilor

Stadionul echipei Rapid București va fi modernizat, va avea o capacitate de 18.000 de locuri și va intra direct în topul stadioanelor din Europa conform parametrilor UEFA, au anunțat oficiali ai Ministerului Transporturilor, administratorul stadionului, printr-un comunicat de presă.

„Clubul Sportiv Rapid București mai are în desfășurare un proiect, început în vara anului 2015, pentru consolidarea și modernizarea Stadionului Giulești-Valentin Stănescu. În acest moment, a fost realizat studiul de pre-fezabilitate și au fost obținute certificatele de urbanism.

Conform planurilor Companiei Naționale de Investiții, Clubul Rapid va avea: un stadion de 18 000 locuri, parcare D+P+3+terasă, parcare D+P, sală polivalentă, bazin de înot, săli de: haltere, lupte, box, karate, precum și camere de cazare pentru sportivi, unități de alimentație și spații comerciale. Astfel, Stadionul Giulești va putea fi încadrat în categoria a IV-a UEFA, cea mai înaltă și care permite organizarea oricărui tip de meci (inclusiv meciuri din Liga Campionilor, Campionate Mondiale, Campionate Europene ori Campionate Mondiale ale Cluburilor)”, se arată în comunicatul instituției.

Modernizarea stadionului este o regulă impusă de UEFA României. Țara noastră va organiza meciuri din cadrul Campionatului European din 2020, astfel că UEFA ne obligă să avem cinci stadioane la standarde înalte. Meciurile propriu-zise se vor desfășura pe Arena Națională, dar arenele din Ghencea, Giulești, Ștefan cel Mare și Cotroceni vor servi drept baze de antrenament pentru echipele naționale ce vor fi cantonate în România pe durata competiției.

Ministerul Transporturilor nu a făcut publică suma ce va fi investită în modernizarea stadionului din Giulești.

Articol scris de Claudiu GIURGEA (Mediafax)

Marius ANGHEL 10 May. 2016, 10:38 Special
Pe aceeași temă