Primul verdict: Costică „Vâlcea” – trei ani cu executare, Prunea – achitat!

Marius ANGHEL 25 Oct. 2013, 11:38 Special
Primul verdict: Costică „Vâlcea

Penescu (4 ani) și Gheorghe Constantin (3 ani) au primit pedepse cu executare.

După mai bine de patru ani de când a intrat pe linia justiției, „Dosarul Mită în arbitraj” a trecut de prima instanță. Tribunalul Prahova a dat ieri primul verdict: Cornel Penescu, patronul echipei FC Argeș – 4 ani cu executare (dare de mită), Gheorghe Constantin „Vâlcea” (foto), fost șef al Comisiei Centrale de Arbitri – 3 ani cu executare (luare de mită), Marcel Lică, observator federal, Sorin Corpodean, Aurelian Bogaciu, Sorin Caia, Cristian Lucian Dan, arbitri divizionari – 3 ani cu suspendare (luare de mită), Florin Prunea și Marcel Savaniu – achitați.

Decizia nu este definitivă, mai existând două căi de atac, apelul și recursul. Penescu se află deja după gratii, el fiind condamnat trei ani într-un alt dosar de dare de mită.

Vestea de ieri l-a bucurat cel mai mult pe Prunea. În 2009, când s-a declanșat cazul, el a fost suspendat din funcția de director de relații internaționale al FRF.

Mi s-a făcut dreptate. Am spus de atunci că sunt nevinovat, dar am avut parte numai de calomnii și jigniri. Eu nu aveam ce să caut în acest dosar, dar unii au încercat din toate puterile să mă lege de arbitraj. Voi aștepta ca decizia să rămână definitivă și îmi voi cere drepturile. Federația trebuie să-mi plătească salariile din momentul suspendării”, a declarat Prunea pentru ProSport. La un salariu de 2.000 de euro pe lună, Prunea are de încasat până acum peste 100.000 de euro!

Nu am ce să comentez. Când decizia va fi definitivă, voi pune lucrurile la punct
Constantin Gheorghe, președinte CSM Râmnicu Vâlcea

Articol scris de Alexandru ENCIU

Marius ANGHEL 25 Oct. 2013, 11:38 Special
Pe aceeași temă