Penultima etapă din Liga 2 și ultima din Liga 3 au suferit modificări din cauza Adunării Generale a FRF din 27 mai. Pe 26 mai are loc și Adunarea Ligii a 2-a. Subiectele atacate

Marius ANGHEL 12 May. 2017, 21:46 Special
Penultima etapă din Liga 2 și ultima din Liga 3 au suferit modificări din cauza Adunării Generale a FRF din 27 mai.** Pe 26 mai are loc și Adunarea Ligii a 2-a. Subiectele atacate

Adunarea Generală a Federației Române de Fotbal ce va avea loc sâmbătă, 27 mai 2017, la ora 11:00, la Casa Fotbalului, va duce automat la câteva schimbări în cadrul etapelor din acel weekend din campionatele Ligii 2 și 3.

Astfel, etapa a 37-a a Ligii 2, penultima a sezonului, nu se va mai disputat sâmbătă 27 mai, ci a fost reprogramată o zi mai târziu, pe 28 mai. Tot în acel weekend, în Liga 3, ultima etapă a campionatului (a 30-a a seriilor 1, 3 și 5 și a 26-a pentru seriile 2 și 4) a fost reprogramată exclusiv pentru ziua de vineri, 26 mai, de la ora 18:00, în loc de sâmbătă, 27 mai.

Adunarea Ligii a 2-a înaintea Adunării Generale a FRF

S-a luat această decizie pentru ca toți reprezentanții cluburilor din țară să poată participa la Adunarea Generală a FRF din 27 mai, astfel ca aceștia să nu fie ocupați cu meciurile echipelor lor. În plus, o zi mai devreme, pe 26 mai, conducătorii cluburilor din eșalonul secund, vor fi invitați și la Adunarea Ligii a 2-a.

„Datorită faptului că etapa a 37-a a Ligii a 2-a se suprapunea cu Adunarea Generală, a fost reprogramată pentru duminică și luni, 28-29 mai, în ideea ca cei în drept să poată participa la Adunarea Generală a FRF, care e în 27 mai, și, totodată, la o Adunare a Ligii a 2-a, care e pe 26 mai, la ora 17:00, la București, la Rin Grand Hotel”, a explicat, pentru Liga2.ro, Auraș Brașoveanu, unul dintre cei doi reprezentanți ai cluburilor din Liga 2 în Comitetul Executiv al FRF.

Drepturile TV pentru noul sezon, principalul subiect al Adunării Ligii a 2-a

Printre subiectele care vor fi discutate și propuse la vot în cadrul Adunării Generale a FRF și care interesează direct și echipele din Liga 2 sau 3 se numără și principiul solidarității financiare. Conducătorii cluburilor din Liga 1 au anunțat că nu îl susțin, însă președintele FRF e convins că acesta va trece la votul Adunării Generale.

Cât privește subiectele care vor fi discutate în cadrul Adunării Ligii a 2-a acestea sunt patru la număr:

  • drepturile TV pentru noul sezon;
  • modul de împărțire al banilor din drepturile TV;
  • modul de organizate al sistemul competițional, continuarea pe o serie;
  • alocarea denumirii campionatului Ligii a 2-a unui sponsor, după ce și-a lansat brandul.

 

„Problema cea mai arzătoare și importantă este cea a drepturilor TV. Se demarează negocierile pentru contractul aferent sezonului 2017-2018. Ca să nu mai existe niciun fel de probleme, așa cum au fost anul ăsta, ne întâlnim, discutăm situații, condiții și tot ceea ce ține de aspectul ăsta. Au dispărut multe echipe sezonul trecut, și toate deodată, Ceahlăul, Rapid, Farul, Oțelul, Petrolul, și acum trebuie să fim atenți și să acoperim prin contract o astfel de posibilă situație. Nu a existat o chestie de obligație precontractuală și de asta s-a ajuns unde s-a ajuns. Și așa e mai bine să discutăm din timp, să punem cărțile pe masă și să vedem ce putem face. Se va discuta și despre faptul că unii au fost televizați excesiv, iar alții au prins două meciuri pe an. Parcă nu e ok”, a spus, pentru Liga2.ro, Auraș Brașoveanu, despre ce subiecte se vor discuta în cadrul Adunării cluburilor din Liga a 2-a.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: FRF

Marius ANGHEL 12 May. 2017, 21:46 Special
Pe aceeași temă