Onu amenință FRF cu tribunalul de la Lausanne

17 Aug. 2009, 13:54 Special
Onu amenință FRF** cu tribunalul de la Lausanne

 

Conducerea de la ACU așteaptă cu încredere ședința Comisiei de apel în „dosarul corupția din Aradul Nou”. Prin avocatul clubului, ieri dimineață, la sediul Federației Române de Fotbal, au fost adăugate noi acte la dosar, iar astăzi este așteptată decizia Comisiei de apel. După cum se cunoaște, ACU a fost retrogradată în Liga a III-a de către Comisia de disciplină, iar conducerea arădeană a contestat decizia acestei instanțe sportive.

 

Mai mult, Geta Onu a fost suspendată pe o perioadă de doi ani din orice funcție oficială la club și penalizată cu o sumă de un miliard de lei vechi. „M-am lămurit de cei de la Comisia de disciplină. Nu au aplicat corect regulamentul și articolul 60. Federația ar trebui să angajeze la comisii juriști cu experiență în drept nu oameni ca la disciplină. Sunt curioasă să văd ce vor face cei de la Comisia de apel. Nu cunosc cine judecă cazul nostru, dar sper să fie profesioniști, nu ca și cei de la disciplină”, a declarat Geta Onu.

 

Președintele de la ACU nu își pune mari speranțe în instanțele sportive din cadrul Federației Române de Fotbal și spune că singura șansă de a-și demonstra nevinovăția este Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. „Avem un dosar pregătit pentru a-l trimite la Lausanne. Acolo sunt adevărați profesioniști, care vor ști cum să analizeze situația noastră. Vreau să văd ce vor mai spune cei din Federația Română de Fotbal dacă vom avea câștig de cauză la TAS, așa cum au avut și cei de la Timișoara. Cert este că, după ce voi câștiga la TAS voi cere Federației Române de Fotbal o despăgubire morală de nu o va putea duce. Eu nu mă joc cu astfel de fapte și îmi voi apăra clubul până în pânzele albe”, a mai spus Geta Onu.

 

„Mă las de fotbal dacă nu promovez”
Conducerea clubului din Aradul Nou a finalizat ieri și actele adiționale la contractele fotbaliștilor. Conform înțelegerii dintre părți, în situația actuală în care echipa va evolua cel mai probabil în Liga a III-a, contractele fotbaliștilor se diminuează cu 50%.

 

Totuși, în cazul în care echipa va reuși să promoveze în eșalonul doi, fotbaliștii își pot recupera din bani, deoarece prima de obiectiv va fi una consistentă. „La ce lot de fotbaliști avem nu îmi fac nici un fel de probleme în privința realizării obiectivului. Dacă nu promovez cu actualul lot mă las de fotbal. Lotul avut acum este unul de Liga a II-a, cum să am emoții?”, a spus Geta Onu.

 

S-a renunțat la Amamoo și Bențe
Vestea că ACU a fost retrogradată în Liga a III-a a schimbat și politica de transferuri a clubului. Pentru că, pentru eșalonul trei există un lot suficient de valoros, în opinia conducerii arădene, s-a renunțat la achiziționarea atacantului Bențe și a portarului Amamoo. „Nu are rost să-i mai transferăm și pe aceștia. Pe postul de atacant avem destule soluții, la fel și la portari. În plus, avem la dispoziție cele două grupe de juniori republicani de unde putem completa lotul”, a afirmat Geta Onu.

 

Cert este că s-a revenit la decizia de a-l disponibiliza pe Dănuț Mițiți. „Mițiți va rămâne în aceste condiții la echipă. Turcaș va pleca cel mai probabil, deoarece nu are cum să devină titular”, a explicat președintele de la ACU. Gabi Turcaș va pleca în Germania, acolo unde și-a găsit un angajament la o echipă dintr-un eșalon inferior.

 

Articol scris de Daniel Berar
 

17 Aug. 2009, 13:54 Special
Pe aceeași temă