OFICIAL: FCM Turda – exclusă din „Liga a II-a”, Girom Albota – retrasă din Liga a III-a!

Mihai Andries 11 Apr. 2013, 14:23 Special

Ședința de ieri a Comisiei de Disciplină a FRF a ratificat retragerea din campionat a celor de la Girom Albota, dar și excluderea celor de la FCM Turda pentru două neprezentări, ultima având loc vinerea trecută la meciul cu FC Hunedoara.

„Conform art. 19/1/b din ROAF coroborat cu art. 79/8 din RD comisia ia act de retragerea din campionat a echipei Girom Albota” spune comunicatul comisiei FRF.

La FRF nu se cunoaște componența eșaloanelor inferioare

Același comunicat conține și o eroare apărută probabil din superficialitate, echipa din Turda fiind exclusă din seria de Vest a Ligii a II-a(!?), deși ea evolua în Liga a III-a, seria a V-a!

„Conform art. 79 din RD coroborat cu art. 15/4 din ROAF clubul FCM Turda se sancționează cu EXCLUDEREA din campionatul 2012 – 2013 – Liga II seria Vest, iar conform art. 79/a din RD clubul FCM Turda se sancționează cu 2.000 lei

Eliminații din Liga a II-a au luat câte o etapă

Conform aceluiași comunicat, toți eliminații din etapa a XX-a au primit câte o etapă de suspendare, nefiind vorba situații cu brutalități. Astfel, lista suspendaților îi cuprinde pe Menassel (Damila), Cristi Bud (FC Bihor), Forika (Corona), Șeroni (ACS Poli) și Pușcașu (Brăila), toți primind și amenzi de câte 530 de lei.

Buzoianul Florin Alexandru a primit opt etape de suspendare!

Comisia s-a dovedit mai intransigentă cu „candidații” din Liga a III-a, cap de listă la sancțiuni fiind Florin Alexandru de la Gloria Buzău. Mijlocașul a primit opt etape suspendare și 1.000 de lei amendă după ce și-a scuipat un adversar chiar în sub ochii arbitrului întâlnirii dintre Axintele și Gloria. Ceilalți doi eliminați din același meci, Novac de la gazde și Ionuț Roman de la oaspeți au luat doar câte o etapă și 160 de lei amendă.

Sancțiuni mari s-au dat pentru eliminații din alte trei meciuri. La Giarmata – Minerul Mătăsari, scor 1-0, Sorin Oneț de la gazde și Andrei Sava din tabăra adversă au câte trei etape și 1.000 lei amendă, în timp ce la Vișina Nouă – Ștefănești, scor 0-0, oltenii Priescu și Gălan au primit două, respectiv trei etape și sancțiuni financiar de câte 1.000 de lei fiecare. Aceeași sumă o va da din buzunar și Petean de la Fortuna Brazi, care va sta două meciuri pentru roșul din meciul cu Avântul Reghin.

O etapă de stat și doar 160 de lei au de dat Alex Șerban (Tunari), George Apostol (Chiajna II), Daniel Bogman (AFCM Reșița) și Cosmin Blănaru (SC Bacău).

Meciul FC Caracal – ACS Berceni închide lista sancțiunilor, cu câte un pedepsit de la fiecare echipă. Adi Matei, antrenorul Berceniului a primit două etape suspendare și are de dat 180 de lei, în timp ce delegatul gazdelor, Cristi Georgescu va sta în tribune o lună și va cotiza la bugetul FRF cu 320 de lei.

 

CITIȚI COMUNICATUL INTEGRAL AL COMISIEI DE DISCIPLINĂ‚

 

 

Articol de Mihai ANDRIEȘ
Sursa: FRF

 

 

Mihai Andries 11 Apr. 2013, 14:23 Special
Pe aceeași temă