O tradiție veche de 17 ani, întreruptă! Mii de microbiști din România sunt afectați

Marius ANGHEL 05 Mar. 2013, 12:16 Special
O tradiție veche de 17 ani, întreruptă!** Mii de microbiști din România sunt afectați

Conducerea Societății Române de Radiodifuziune a luat decizia de a desființa emisiunea de sâmbătă, în cadrul căreia patru studiouri teritoriale transmiteau în direct meciurile din seria de vest a Ligii a II-a de fotbal.

Începută în 1996, emisiunea care dura de la ora 11 până la ora 13 era transmisă simultan de studiourile din Timișoara, Cluj, Craiova și Târgu Mureș. Iubitorii de fotbal din toate regiunile care aveau reprezentante în seria a II-a a eșalonului secund s-au obișnuit astfel să afle detalii în direct despre toate meciurile disputate sâmbăta, de la ora 11. Totul se va sfârși însă, din cauza unei decizii a șefilor de la Radio România. Transmisia era realizată cu ajutorul unui studio tehnic de coordonare, de la București, iar acesta nu va mai fi utilizat în zilele de sâmbătă, pentru transmisiile de meciuri.

Fiecare studio teritorial va transmite, în intervalul orar respectiv, o emisiune de sport. Dacă echipele din zona lor de acoperire joacă sâmbăta, de la ora 11, se vor transmite doar acele meciuri. De exemplu, este posibil ca Radio Timișoara să transmită într-o ediție doar două meciuri sau doar un meci, al lui ACS Poli sau al UTA-ei. Sau, dacă ambele echipe stau sau nu au meciul programat sâmbăta de la 11:00, să nu trasmită niciun meci.

Seria estică a ligi secunde era acoperită de studiourile din Iași, Constanța și București, care realizau o astfel de emisiune de aproape un deceniu. Și acest multiplex a fost desființat din acest retur.

Articol scris de Radu FAUR
 

Marius ANGHEL 05 Mar. 2013, 12:16 Special
Pe aceeași temă